Zurina Majid <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2299097498486129935\x26blogName\x3dZurina+Majid\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2210775171145360540', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
zurina's
I'm your master


Your photo here.

Welcome! I am Zurina.
disinilah tempat mencarut.disini juga tempat mengarut. aku malas menjaga hati orang.jadi,kalau kau tak suka hati kau disakitkan,nyah dari sini.
I'm MARRIED.


*kepada sesiapa yang follow, tinggalkan link dekat Chatbox. Mudah untuk aku beramah mesra bersama kamu. TERIMA KASIH*

THE ROCK ♥


Your photo here.


misi bantuan

nak derma darah
nak kasut VANS
nak sambung degree
nak title Ir.
nak kumpul duit
nak Mini Cooper

masih ada jalan keluar

BLOGGER.com
Facebook
Twitter
Tumblr

warisan artifak negara.

March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
***
***

tabung sekolah


hit counter
hit counter

Saturday, May 30, 2009

ohh men..

aku sangaaaat gumbira sebab aku telah membeli sebuah jam baru! ini bukan jam cikai-cikai tauu!
(hek eley, padahal memang cikai pon sebenarnye..hehe)

mari kite flashback sket.. dulu, aku ade post sebuah entry yang bertajuk DOODOLLS di mana aku ade story pasal aku berkenan ngan sebuah patung yang bername Cupido.

ini post nye. Click di gambar untuk bace :)

sampai sekarang aku tak beli-beli lagi patung tu. tapi, yang bestnyer, mase aku g jalan-jalan ngan adik aku, aku ternampak ini..

yeay~ ade jam Cupido, beb!


aku dengan pantasnye membeli jam itu tanpa segan-silunya. dahla dapat jam, dapat 2 Lip Ice pulak tu! wooohooo~ aku sukeeeee....
lihatlah jam aku.. jangan beli tau! nanti same pulak dengan jam aku..haha~



:)


11:17 PM


Thursday, May 28, 2009

aku bosan.


10:25 PM



semalam, aku teman Emy main game ape ntah tajuk die.. huhu.. yang penting watak utame die Wolverine.

Aku sangat kagum dengan kehebatan dan ketangkasan jari-jemari Emy yang sangat lincah menekan-nekan mouse dan keyboard..

Tiba-tiba game terkandas. so, kitorang pon beriye mencari cheats di Internet.. haha..main tipu!

Sang Wolverine
Ketekunan Emy.. hoho~
Emy dan separuh daripada aku. Cissss!



9:44 PM


Wednesday, May 27, 2009

haha.. apela malang nasib aku ni.. tula, sape suruh pandai2 view blog orang lain. nahh, amek ko! aku di-tag oleh cik Wiwie rupenye.. hoho..

* sile langsaikan hutang anda, Zurina....*

1. at what age do you wish to marry?
aku kawin lambat rasenye.. maybe 26 or 27 nanti baru aku kawin..huhu..

2. what is your most favourite thing to do?
tido.. i love my precious moment of sleeping. :)

3. if you have a close close close close friend since childhood who loves to take away whatever you like, including guys/girls, and he/she always wins, will you still consider him/her your friend?
hhhmmm.. jadi kawan olok2 je dahla...huhu..

4. what would you give up in return to eat all you want in the world and not get fat ?
haha.. i dunno...

5. if you can have 1 dream to come true, what would it be?
i want a lovely Black Mini Cooper.. vroom vrooom...

6. do you believe you can survive without money?
of course not..

7. what are you afraid to lose the most?
my family. and iman dalam diri. *iman adalah mutiaraaa...*

8. what do you feel like doing, right now?
i want to have my bath......

9. if you meet someone that you love, would you confess to him/her?
of course, yes.. :)

10. list out 3 good points of the person who tagged you.
  1. she's chubby
  2. she's the best athlete in school.
  3. she's Afeeqa.
11. what are the requirements that you wish from your other half?
hmm..jap, jap.. nak pikir..huhu.. teettt. time's up..haha..

12. What is your ambition?
the greatest engineer. having the title Ir. for myself. wow, imagine...Ir.Zurina..great!great! hehe.

13. what is the thing that will make you think he/she is bad?
backstabber. a big liar.

14. what do you think is the most important thing in your life?
money. haha. aku dah jadi mate duitan skrang! :)

15. if you have a choice to be rich or happy, which one would you pick ?
i prefer happy. being rich is not everythng.

16. if you have a chance, which part of your character would you like to change?
never intended to.

17. who is the person that you can share all your problems with?
my sister,Zarith.

18. what is the one thing you love about yourself?
i'm not a talkative person. and i love it.

19. do you think your style actually reflects your personality?
yups. i'd like to show the real me.

20. what does life mean to you?
a lot. i learned everything in my life. and it's so precious.


and now i tag.
xnak ar tag orang. haha..


1:43 PM



WHAT WAS YOUR:

1. Last beverage: plain water
2. Last phone call: Irfan ( semalam)
3. Last text message: xingat..hehe,.
4. Last song you listened to: Da Bomb- Ruffedge
5. Last time you cried: last week..

HAVE YOU EVER:

6. Dated someone twice: huh?
7. Been cheated on: pernah kowt..
8. Kissed someone & regretted it: never :)
9. Lost someone special: yups.
10. Been depressed: yes.
11. Been drunk and threw up: heloooo, it's never, okey?

THREE FAVORITE COLOURS:
12. white
13. baby blue
14. black

THIS YEAR HAVE YOU: (2009)
15. Made a new friend: mestilaaaa..
16. Fallen out of love: definitely :)
17. Laughed until you cried: haha... yes,yes and yes..
18. Met someone who changed you: yes
19. Found out who your true friends were: yes
20. Found out someone was talking about you: yes
21. Kissed anyone on your friend's list: yes
22. How many people on your friends list do you know in real life: most of them
23. How many kids do you want?: 3 or 4..
24. Do you have any pets: nope for this time...
25. Do you want to change your name: no. i love my name. it's beautiful..
26. What did you do for your last birthday: accepting the truth that i'm a year older.
27. What time did you wake up today: 11.30 am
28. What were you doing at midnight: tolong carikan rambut gatal Zarith & Zamira
29. Name something you CANNOT wait for: money...i need moneeeeyyyyy...
30. Last time you saw your Mother: a few seconds ago.
31. What is one thing you wish you could change about your life : my clever-ness.
32. What are you listening to right now : Aizat-Fikirlah.
33. Have you ever talked to a person named Tom: haha..neverrrr...
34. What's getting on your nerves right now: dunno!
35. Most visited webpage: MYSPACE... :)
36. Whats your real name: Zurina Kalthum Binti Abdul Majid
37. Nicknames: Zu, Zurin, Ina
38. Relationship Status: Taken
39. Zodiac sign: Aries
40. Male or female?: female
41. Primary School?: SK Taman Johor Jaya 2
42. Secondary School?: SMK Taman Johor Jaya 2, SM Teknik Tanjung Puteri
43. High school/college?: College
44. Hair colour: Black. A bit brownish.
45. Long or short: not too long.
46. Height: 157cm
47. Do you have a crush on someone?: yes. on my boyfriend. :)
48: What do you like about yourself?: my tummy. :p
49. Piercings: 3.
51. Righty or lefty: righty

FIRSTS :

52. First surgery: not have 1 yet.
53. First piercing: on the ear. 5 years old.
54. First best friend: Nabilah :)
55. First sport you joined: hockey.
56. First vacation: tak ingatlahhhh..
58. First pair of trainers: not sure lahh..

RIGHT NOW :

59. Eating: none
60. Drinking: none
61. I'm about to: having my bath.
62. Listening to: theme song of Kisah Benar on TV3.. hehe..
63. Waiting on: Allowance money..huhu..

YOUR FUTURE

64. What kids?: what kids?
65. Get Married?: maybe 7 years ahead.
66. Career?: IR. Zurina Kalthum.... waaaahhhh...hehe..

WHICH IS BETTER :

67. Lips or eyes: eyes.
68. Hugs or kisses: can i have both please? :)
69. Shorter or taller: taller
70. Older or Younger: Older
71. Romantic or spontaneous: a mixture of both
72. Nice stomach or nice arms: both . :p
73. Sensitive or loud: not too sensitive and a little loud.
74. Hook-up or relationship: relationship of course.
75. Trouble maker or hesitant: none.

HAVE YOU EVER :


76. Kissed a stranger: hmmm.. nope. kissed stranger's hand pernah la..
77. Drank hard liquor: never
78. Lost glasses/contacts: xakan kowt..
79. Sex on first date: never in my entire life.
80. Broken someone's heart: i did.
82. Been arrested: haha.. i dun thnk so..
83. Turned someone down: yes
84. Cried when someone died: hmm.. x ingat..
85. Fallen for a friend?: yes. he was a friend.

DO YOU BELIEVE IN:

86. Yourself: i do.
87. Miracles: yes
88. Love at first sight: yes
89. Heaven: yes
90. Santa Claus: huh? tak pon....
91. Kiss on the first date: too soon.
92. Angels: yes.

ANSWER TRUTHFULLY:

94. Had more than 1 girlfriend/boyfriend at a time: never
95. Did you sing today?: always
96. Ever cheated on somebody?: pernah la jugaakk..
97. If you could go back in time, how far would you go?: 1989.
98. If you could pick a day from last year and relive it, what would it be?: never thought of it.
99. Are you afraid of falling in love?: i did.
100. Posting this as 100 truths?: yes.


12:47 PM



haha. selame ni xpernah pun terase rajin untuk melaksanakan tag. tapi, bile bace2 blog someone, rupenye saye telah di-tag! hehe. okey, here we go.

*bismillahirrahmanirrahim*

1. Kekasih saya ialah : Irfansyafiq! :)

2. Saya sedang mendengar : Pengacara Wanita Hari Ini berceloteh.

3. Mungkin saya patut : Mandi( sory! xmandi lagi..hehe)

4. Saya baru sudah : Makan karipap.

5.Beza rakan, sahabat, kawan : Rakan ialah best friends. Sahabat ialah real friends. Kawan ialah friends.

6.Saya tidak faham : soalan ini! huhu~

7.Saya perlu mencari : money,money,money...

8.Ayat terakhir yang dikatakan kepada saya : "kakngah, bile ko nak mandi ni?" my abang yang cakap.

9.Makna kehidupan : Achieve what we want. Everythings that happened ade maksudnye tersendiri. (haha, nonsense.....)

10.Cinta itu adalah : Anugerah dari Tuhan.. waaaaahhhhh!

11.saya paling suka : Orlando Bloom.

12.Saya akan cuba : kuruskan badan. hehe...

13.Mengapa rakyat Malaysia suka menggunakan LAH di akhir ayat mereka : BiaseLAH, adat LAH tuuu..hehe..

14.Telefon bimbit saya : Nokia N73. dah buruk.. tapi, saya sayang die..

15.Katil saya : bersepahhh...haha..

16.Soalan yang bagi saya tidak perlu ditanya : "brape berat badan anda"

17.Teknologi adalah : kemajuan.

18.Bagaimana saya boleh memasak masakan yang saya paling pandai masak : sebab saye belajar bersungguh2 untuk memasak makanan itu.. heheh..

19.Semalam : pegi pasar malam.

20.Hari ini : bergolek di rumah.

21.Malam ini saya akan : tengok tv. ade movie best harini! :)

22.Esok pula saya akan : xtahuLAH....

23.Saya betul2 inginkan : henfon baru!!

24.badminton atau futsal : futsal. tapi xpernah main pun..hehe..

25.karaoke : ouuhh,, feveret ni! hehe..

26.kereta : MINI COOPER da bomb!

27.Bilik yang terang atau gelap : gelapppppp... zzzzzzz....

28.Makanan jepun adalah : sushi, wasabi, ramen, tu je yang saye tau..huhu..

29.Ayat terakhir yang nak anda katakan pada seseorang : i love youuuu...huhu..

30. Siapa yang anda tag : Semua orang yang bace ini! :)




12:22 PM


Tuesday, May 26, 2009





Final Champions League ari Khamis ni.. MU vs Barcelona. memandangkan dua-dua ni bukan fav team aku, aku pandang sebelah mate jela match final nih. hoho.

tapi, aku rase MU maybe menang. yelaaaaa, MU kan terer, x macam team Arsenal aku tuhh. huhu..

takpela, tunggu dan lihat jela nanti.

:)



2:09 PM



ok people, Zurina mahu bercerita. tentang ape yang terjadi diKuantan beberapa hari yang lalu sebelum pulang ke tanah air tercinta, Johor Bahru.

21st May 2009
dah berjanji dengan Luqman nak beli tiket bas balik JB. lepas beli tiket, pegi makan Chicken Chop kat Teluk Cempedak. memang Yummy kuase doblas sebab Luqman yang belanje. hehe~ thanx, Luqman.. sayaaaaaang ko.. hehe.. lepas makan2, kitorang g jalan2 tepi pantai macam pasangan couple haprak. tak romantik langsung. haha. tibe2 hujan turun dengan lebatnye,(yang ni memang romantik macam dalam filem hindustan sebab kitorang berlari2 anak menuju ke kereta. ;p)


22nd May 2009
takde ape2 yang menarik sebab harini ade paper Mekanik Bahan dan Struktur. terpaksa memecahkan kepale otak ni menjawab soalan yang sangaaaaat susaaaaaah. konpem aku repeat paper ni.. huhuhu~

23rd May 2009
paper Binaan Kejuruteraan Awam (9am) aku, Dya dan Wan bersepakat membuat keje giler iaitu dengan memakai baju kurung bersama kasut Converse. hoho. memang buang tebiat.. lepas pulang dari bersusah payah menjawab soalan exam, kami pulang ke hostel dengan gumbira.
setelah pulang kami, mengemas barang2 hak milik kami. pada sebelah petangnya, aku, Wan, Dya dan Eryn keluar berfoya-foya untuk membeli kotak. malangnya, terdapat beberapa tragedi yang terjadi sepanjang kami keluar. huhu.
wan sempoi giler pkai Converse ngan baju kurung :)
barang-barang kami

eryn si pesalah Juvana
"sampah" aku
pika mahu pulang..
last 2 pictures of us for this semester.
:)


24th May 2009
ho ho ho balik kampoooonngggg!!!

:)


1:13 PM


Sunday, May 24, 2009

alhamdulillah.
after struggling 4 my final exam, now i will enjoy my semester break at my lovely hometown,JB.

i've got few photos to be uploaded soon.
about what's happened at kuantan a few days ago.

so, for those who would like to ask me to hang out, just let me informed ok? insyaallah, i would join you :)


4:43 PM


Monday, May 18, 2009

wish me luck 4 my hydraulics, MBS and Binaan.

:)


10:11 AM


Friday, May 15, 2009


Selamat Hari Jadi. semoge panjang umur, murah rezeki, sihat selalu, and have a great joy in your life. and, best of luck in your final exam.

thanx 4 the wonderfully delicious Secret Recipe's cake. :)

LAPORAN DI TEMPAT KEJADIAN :

sebelum acara nyanyian dimulakan, semua orang sedang khusyuk menghadap laptop dan berkerjasama menyelesaikan soalan mencabar minda Who Wants To Be A Millionaire. hasil kutipan wang kemenangan hanyalah $32,000 kerana terkandas di soalan yang bernilai $64,000. wang kemenangan telah disalurkan ke Tabung Amal Mari-Mengumpul-Duit-Untuk-Membayar-Kembali-Pinjaman-MARA..

tepat jam 12, lagu Happy Birthday berkumandang.

like usual, mesti ade sesi persembahan tarian dari Kelab Kebudayaan bilik 203. juge, persembahan selingan oleh Kumpulan Koir 203. saya sangat kagum dengan keharmonian suara mereka. seperti sedang menonton Konsert VE di televisyen. juga ada persembahan bercerita dari Cik Nadiah.

setelah itu, semua orang berpusu-pusu membuka kotak kek. beberapa keping foto kenang-kenangan diabadikan.


selepas mengenyangkan perut melantak kek, ada pula persembahan akrobatik dari Kumpulan Gimnastik 203. mereka mempersembahkan pertunjukan roller blade berirama dan ice-skating menggunakan selipar.

sangat sadis. tapi ini benar. huhu.


10:44 AM



semalam, kitorang pegi tengok hockey match. semi-final Malaysia vs Pakistan.

quite excited sebab dah lame x tengok orang main hoki. mase kat sekolah dulu, i was a hockey player. so, bile dah beberape tahun tak pegang hockey stick, dah tak rase lebam-lebam kene ketuk ngan hockey stick, dicederakan oleh bola hockey, rase rindu la pulak. hehe.. jadi, bile ade kesempatan pegi tengok match, mestila excited sket.

kitorang sampai agak lambat kat stadium. cari parking, then jalan kaki jauh2 nak ke stadium, berpusu-pusu pulak nak cari seat kat dalam stadium. warrghhh~

bile sampai kat dalam stadium, rupe-rupenye dah habis 1st half. laaaa, ruginyee.. Malaysia seri 1-1. okey la tu kan?
mase baru sampai. padang dibasahkan.
ade hamba Allah mane entah yang nyanyi...huu~
player Pakistan yang poyooooo. haha..


orang ramai gile. tapi, memang meriah. siap ade penyorak2 yang bawak kompang la, gendang la.. kitorang dapat seat betul2 belakang goal team Malaysia. penat jugak la menjerit2 bagi support kat goal keeper, S.Kumar name die..hehe..
goal keeper Malaysia. encik S.Kumar jersi nombor 16.
Malaysia berjuang. Skuad jersi Kuning.
pic yang 1st tu, eceli, ade player xpuas hati.
ade adegan tolak-menolak sket.
player Malaysia xpuas ati ngan pengadil.
player Pakistan injured. padan muke ko!hahaha.
oops~ade budak kecik comel lalu. hehe..
ramai yang balik lepas Pakistan score goal yang ke-4.
kami yang suka mencapap :)


unfortunately, team Malaysia takde rezeki. kalah 4-2. huuuu~
team Malaysia setelah ditewaskan. huhu..


lepas je abis match, kitorang g mencapap kat bahagian astaka. jumpe encik Mirnawan. yang femes ngan iklan gigi palsu die tuhh.. hehe. sempat la snap pic ngan die walaupun gambarnye macam celake sket.haha.
tadaaa~ ENCIK MIRNAWAN..!!
(kini, saya yang selalu gelak besar dengan mereka...hahaha...)


itu sahaja laporan sukan untuk kali ini. Malaysia akan bertemu dengan China bagi penentuan tempat ke-3 dan ke-4.

harap maklum.


10:00 AM


Tuesday, May 12, 2009

tujuan entry ini ialah untuk memperkenalkan anda kepada prop-prop yang terdapat di dalam bilik saye. prop terdiri daripada barang-barang hak milik saye dan room-mates saye.

sebelum anda meneruskan misi melihat pic prop-prop ini,saye berharap agar anda bersiap sedia untuk beristighfar panjang kerana ia sangat-sangat melambangkan identiti kami yang sangat tidak senonoh.



semangat patriotik. roti gardenia tu dah expired sebenarnye. tapi, saye xnak buang sebab nak tengok proses pertumbuhan kulat pada roti tu.
sayangnye,setelah hampir seminggu roti tu diperap begitu sahaja, roti tu masih kelihatan seperti enak dimakan begitu sahaja atau bley cicah dengan kuah gulai. kadang2 terliur jugak tengok roti tu lagi2 bile lapar..hehe.
tiada tanda-tanda pembiakan kulat, spora, fungus, ataupun alien pada roti tu. jadi, saye telah meng-attached roti tu pada sebuah bendera yang telah dipacakkan oleh Cik Puan Nadiah di suis kipas bersebelahan pintu toilet. jadi, sesiapa yang nak masuk toilet atau keluar dari bilik kena tabik hormat dan buat kawad kaki ringkas di hadapan roti dan bendera Malaysia tu..
nak diikutkan, semua ahli bilik perlu menyanyikan lagu Negaraku. tetapi, setelah mengambilkira faktor kelunakan suara, kami memansuhkan undang2 itu.

Barangan di dalam bathroom kitorang. Women's secret bestfriend iaitu Encik Shaver ataupun pencukur..huhu.. saye telah membuat beberape formasi eksklusif bagi sesi fotografi shaver ni.
Selain tu, kami ade bakul2 eksklusif barangan mandian. bakul tu semua hadiah game tikam2 yang kitorang join dekat fun fair dulu. bakul yang paling cantik tu la bakul Nadiah dan Wan.
harap maklum. huhu..

Ini pula ialah locker-locker terindah milik kami.
agak huru-hara tapi huru-hara itulah identiti kami.

cermin di dalam locker kami. setiap hari, kami akan menghabiskan masa yang lama dihadapan cermin ini bagi merenung diri sendiri dan menyedarkan diri sendiri yang kami bukanlah yang terbaik. cermin ini mengingatkan kami agar tidak mejadi perasan seperti Encik Luqman.
bak kata pepatah " lu cerminlah diri lu sendiri"
3 objek besaaaar berbaring di atas katil masing-masing. objek pertama biasanya akan menternak sarang labah-labah ketika tido. objek kedua, kurang pasti. objek ketiga pula berbahagia bersama anaknya yang diabaikan di celah katil.

prop sampingan 1 : Power Rangers Pink milik Nadiah. sangat famous pada kemunculan awalnya. semua orang berebut-rebut untuk menjadikannya sebagai anak angkat. tetapi, kini beliau diabaikan di ceruk katil Nadiah. mempunyai lapisan habuk setebal 3mm dan mungkin menjadi setebal 5 mm di sepanjang musim peperiksaan ini.. semakin kempis ekoran tak cukup makan. hujung bulan ini, Nadiah akan didakwa di mahkamah atas tuduhan mendera kanak-kanak.saye pun mungkin akan didakwa atas tuduhan mencederakan kanak-kanak kerana saye sering mengetuk2 kepala Power Rangers itu ke dinding bagi mendengar suaranya yang lunak merdu merengek meminta tolong.

Prop sampingan 2 : tombol pintu kesayangan semua. amat berjasa. sempadan kami dengan dunia luar. namun kini, ia menjadi semakin berjasa kerana menjadi sempadan kami dengan tahi kucing di luar bilik.

prop sampingan 3: sejadah. menjadi rakan karib di musim peperiksaan ini. perantara kami dengan Yang Esa.

:)

prop sampingan 4 : air milo oat Nadiah. nyaris-nyaris menjelma menjadi sport car. mujur, ia dicuci dengan lebih awal. jika tidak, ia akan menjadi sahabat baik sport car Eryn yang parking di bawah katil saye sejak berhari-hari yang lalu. sport car Eryn nyaris disaman oleh pihak Majlis Perbandaran Kuantan kerana tidak meletak kupon parking. sekarang ni, kupon parking sudah pun expired. mungkin tayar keretanya akan di-clamp atau keretanya akan ditunda jika terus dibiarkan sehingga tamat final exam.


setelah mengambilkira faktor kesenonohan, ini sahaja pic yang dapat saye paparkan. ade banyak lagi pic yang tidak senonoh, sebenarnya. tapi, saye tak mahu terus memalukan diri saya sendiri.

saye tidak kisah jika saye kehilangan Sang Pembaca Blog saye selepas ini setelah anda melihat tahap tidak senonoh dalam diri saye. saye tidak sempurna.tapi saye jujur, okey? hehe.

inilah entry saye yang paling lama untuk disiapkan setelah beberapa kali terbengkalai sahaja dalam peti Draft. maaf, wifi di sini tidak begitu memuaskan. jadi, saye mengambil masa yang lama untuk memuat turun gambar.

ini juga entry saye yang paling skema dalam sejarah. harap maklum. hehe.








7:27 AM