Zurina Majid <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2299097498486129935\x26blogName\x3dZurina+Majid\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2210775171145360540', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
zurina's
I'm your master


Your photo here.

Welcome! I am Zurina.
disinilah tempat mencarut.disini juga tempat mengarut. aku malas menjaga hati orang.jadi,kalau kau tak suka hati kau disakitkan,nyah dari sini.
I'm MARRIED.


*kepada sesiapa yang follow, tinggalkan link dekat Chatbox. Mudah untuk aku beramah mesra bersama kamu. TERIMA KASIH*

THE ROCK ♥


Your photo here.


misi bantuan

nak derma darah
nak kasut VANS
nak sambung degree
nak title Ir.
nak kumpul duit
nak Mini Cooper

masih ada jalan keluar

BLOGGER.com
Facebook
Twitter
Tumblr

warisan artifak negara.

March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
***
***

tabung sekolah


hit counter
hit counter

Monday, August 31, 2009

ketidaksabaran untuk pulang ke rumah.

wanna do a litttle shopping 4 raya.

i'm thinking of buying a new pair of faded jeans.

plus, im going to buy few shirts.

kasut raya, jangan lupe. :)


* abah, nak duit * wink wink ^_^




post signature



8:36 PM



tadi baru pegi beli tiket. nak balik jb. rindunye kat rumah. rindu nak berbuka ngan family.


so, i will say TATA to Kuantan on this Friday. tiket bas pukul 3pm. sayonara~ hehe..


hari isnin baru balik Kuantan semule. excited!!!


mood : teruja.


:)


semalam pegi ECM. usha-usha baju raya. theme colour 4 this year is GREEN! by the way, i hate green. i dunno why i'm choosing this colour. hmm... ade banyak baju, tapi i'm not really interested on that baju. cam oldies je baju-baju tu...haha.


nak henpon baru. tibe-tibe jatuh cinte ngan hp sony slide. tapi, takde duit pun skrang. cakap saja yang lebey. huhu.


* by the way, tadi pegi berbuke dekat Taman Kerang. ade mamat hensem beb! hehe. jatuh cintaaaaa~ hehe.. punye la tak tau malu, aku cari port berbuke dekat-dekat ngan port geng-geng mamat hensem ni. haha. tapi, puak diorang tu macam geng-geng indie je.. mesti stok-stok layan gig. ( zaman tu dah berlalu daaaa.. hehe). then, after berbuke, mase kereta Bumblebee Nadiah nak keluar dari kawasan Taman Kerang tu, mamat tu ade kat tepi jalan, tunggu nak melintas. oh god, die sangat comel dan stylo semase nak melintas.. hehe.. gatainye aku nih! ;p







post signature



8:04 PM


Wednesday, August 26, 2009

26 Ogos 2009 - 5th day of Ramadhan.

everything's went well. takde masalah mase berpuasa.

cuma, mase 1st day puase je agak menyedihkan sikit sebab room-mates semue balik kampung. aku sorang-sorang kat hostel.

then, aku pegi ECM and megamall sebab bosan gile. aku beli selipar baru. huhu. aku beli KFC sebab aku takde selera nak berbuke ngan nasi.

abah called. abah cakap, family semua berbuka kat umah wan ( my nenek ). ade family cousins yang lain. berbuke makan nasi tomato. sedapnye....terliur mase dgr abah cakap nasi tomato tu..haha.

and for the very 1st time, rase macam touching gile-gile sebab kene berbuke sorang-sorang. without anyone. with no one. macam nak nangis beb. syahdu~ huhu..

2nd day puasa, berbuke ngan dya. menu : nasi putih, ikan sambal, ade kuah gulai tempoyak and sayur taugeh.

3rd day, berbuke berjemaah. menu : nasi putih, rendang ayam ( wan bawak dari jerantut ), sayur kobes. sedap~

4th day - pegi Taman Kerang. port berbuke orang Kuantan. beli nasi lauk ikan tenggiri. beli air laici, tapi rase macam air paip.haha. tergode gile tengok nasi kerabu erin.

5th day - taktau lagi nak berbuke katne. hujan. sejuk. haha. takkan nak membasahkan diri kat Taman Kerang kowt? huhu~


3:45 PM


Wednesday, August 19, 2009

online di library..

internet cam bongok sikit. huhu~

bosan bosan.

nak g mamam kat cafe la..

:)

*arini tak puase. malaaaaaaassssss... hehe *

post signature



9:17 AM


Sunday, August 16, 2009

memandangkan bulan Syaaban dah nak sampai ke penghujungye, marilah kite mengucapkan Selamat Datang wahai bulan Ramadhan yang akan tibe beberape hari je lagi.


ape yang sinonim dengan bulan Ramadhan ni of course la puase kan. ( teringat mase dekat rumah, time bangun pagi-pagi untuk bersahur, abah selalu bukak tv channel Indonesia. ade 1 live show tajuknye tak ingat, tapi tagline untuk show tu- Sahur Kita, Nyam Nyam Nyam.. hehe)


so, kepade semua umat Islam yang menziarahi blog ZurinAttichitucuk ni, saye nak ucapkan Selamat Berpuasa. semoge di bulan Ramadhan ni kite menjadi manusia yang senonoh perangainye. ( begitu juge ngan diri saye). semoge kite dapat collect pahala banyak-banyak di bulan yang mulia ni. insyaallah~



p/s : FANOOS ialah satu perkataan arab bagi lantern.. lampu ye.. hehe.. cume Fanoos ni die tak pakai mentol, tak pakai minyak tanah. die pakai lilin. okey, harap maklum.. hehe :)



post signature



6:52 PM



kepade semua orang yang rajin view blog ZurinAttichitucuk ni, saye nak mintak maaf banyak-banyak sebab dah jarang update blog. busy sikit sejak daftar sem baru ni. lagipun tak dapat lagi nak register lappy sebab terlalu malas nak bawak lappy pegi kolej.


then, jadual sem ni agak huru-hara sikit sebab kelas sangat-sangat terabur walaupun takdela packed sangat. sem ni amik subject Mekanik Tanah, Analisis Struktur, Mekanik Dinamik, Kontrak & Taksiran and Programming. still in dilemma whether nak amik subject Pendidikan Islam or not. macam nak amik, tapi takde kawan dalam kelas nanti..


still dalam mood bertopeng walaupun tak suke pakai mask tu. rimas and it's hard for me to keep breathing. bile jalan- jalan pegi mall and pakai mask, hairan bile tengok rang lain macam pelik je tengok kitorang ni jalan pakai mask. haiya~ pelik sangat ke...


still dalam mood untuk ganti puase. padan muke. suke sangat tangguhkan ganti puase, kan da kene ganti last minute..


berjuang untuk menyiapkan assignment M.Tanah & Kontrak yang kene present minggu depan.


chayok~



post signature



6:28 PM


Sunday, August 9, 2009

welkam back!

lamenye tak update blog. takde mse sebenarnye.


eceli, baru je berhadapan dengan final exam shortsem ni. thank God, boleyla jawab. walaupun ade 1 soalan tu, aku terlupe gile babeng die punye rumus.


puas aku melancong ( melancong ke? huhu.. ) . Irfan datang Kuantan, then aku bawak die balik JB. jumpe family aku.. waaaaah~ then, bawak die pusing-pusing JB yang takde ape-ape pun sebenarnye.

rumah Limas, Danga Bay

then, aku balik ke Kuantan semule. amik buku-buku aku kat hostel. hostel tutup sebenarnye sebab kes H1N1. tapi, aku redah je..


aku pun 'terbang' ke Paka,Terengganu. stay rumah Eryn. 3 hari 2 malam. haiya~ aku ni macam menang pakej pelancongan la pulaaaakk.. hehe. Eryn bawak aku pusing-pusing kat area Paka tu. best gak la sebab rumah die dekat dengan pantai.

Paka.

aku pun tak tau name tempat ni.. huhu

then, aku 'terbang' lagi ke Kuala Terengganu. pegi rumah Irfan. rumah 'mak mertua', sebenarnye. hehe.. best. family die ok. cume aku jela tak banyak cakap sangat sebab segan. hehe. akhirnye dapat gak aku menjejakkan kaki ke Ganu. dari dulu aku beriye sangat nak pegi sane. aku stay sane 3 hari 2 malam jugak.

stadium runtuh.

rumah mak mertua.. haha


aku balik ke Kuantan hari Jumaat. then semalam ( Sabtu ) aku berjuang untuk paper Aljabar pulak. the best thing is, sebelum masuk examination hall tu, lecturer bagi hand sanitizer ngan face mask. mau tak rimas aku jawab exam pakai mask. susah aku nak bernafas. macam nak pengsan pun ade. huhu.


so, esok kene daftar untuk sem baru. waah~ dah sem 5 seyh. otai! haha. and esok kene buat ujian saringan H1N1. aku sebenarnye rase tak berape ok sangat ni. sakit tekak je since balik Kuantan haritu. poyo-poyo pegi Watson nak beli vitamin C. tapi, last-last aku just beli Scott's pastels yang rase berry tu. sedap~ hehe.


rasa berry lazat sekali~

tinggi dengan vitamin C~


haha!





post signature



6:30 PM