Zurina Majid <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2299097498486129935\x26blogName\x3dZurina+Majid\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2210775171145360540', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
zurina's
I'm your master


Your photo here.

Welcome! I am Zurina.
disinilah tempat mencarut.disini juga tempat mengarut. aku malas menjaga hati orang.jadi,kalau kau tak suka hati kau disakitkan,nyah dari sini.
I'm MARRIED.


*kepada sesiapa yang follow, tinggalkan link dekat Chatbox. Mudah untuk aku beramah mesra bersama kamu. TERIMA KASIH*

THE ROCK ♥


Your photo here.


misi bantuan

nak derma darah
nak kasut VANS
nak sambung degree
nak title Ir.
nak kumpul duit
nak Mini Cooper

masih ada jalan keluar

BLOGGER.com
Facebook
Twitter
Tumblr

warisan artifak negara.

March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
***
***

tabung sekolah


hit counter
hit counter

Tuesday, January 26, 2010

baru habis class Chemistry. its a hard one cz i used to learn Chemistry in Malay when i was in school. then tibe-tibe belajar in English. bercelaru term-term kimia yang aku pernah belajar ni. i hope everything will be fine and will go smooth~~~~~~

ouh, i love this semester. most of my class in petang session but i had to struggle my own sleepy-head mood when it comes. had Hidrology class with Mr. James. love his way of teaching, but being in the class of an Alaskan people would be the hard one. he refuse the warm air in class. so, we had to be like a polar bear all the way long. and definitely, the mengantuk mood will attack me! arrgghh. im sure Mr James will notice my sleepy face. heeeee :)

oke, most of social network websites has been blocked by the administrator. damn. tapi, dapat jugak la bukak certain websites. heee~ who says kitorang ni kolot sangat? setakat nak unblock some websites, celah gigi je laaaa... ;p

in mood of hunger. lately, selalu sangat lapar. Mr.Flow will come out soon,i guess. :)





post signature



11:55 AM


Saturday, January 23, 2010





JOHOR BAHRU: Sultan Johor, Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail, 77, mangkat malam ini selepas memerintah Johor hampir tiga dekad.

Baginda mangkat pada pukul 7.15 malam di Hospital Pakar Puteri di sini selepas dimasukkan ke hospital itu hari ini kerana gering.

Jenazah Almarhum akan dimakamkan di Makam Diraja Bukit Mahmoodiah pada pukul 2 petang esok.

Rakyat jelata boleh memberikan penghormatan terakhir di Istana Besar dari pukul 9 pagi hingga 10.30 pagi sementara orang kenamaan dari pukul 11 pagi hingga petang.

Kemangkatan baginda diumumkan oleh Menteri Besar, Datuk Abdul Ghani Othman di sini malam ini.

Baginda meninggalkan Sultanah Zanariah serta 10 orang putera-puteri.

Sultan Iskandar, yang diputerakan di Istana Semayam, Johor Bahru pada 8 April 1932, dimasyhurkan sebagai Sultan Johor pada 11 Mei 1981.

Tiga tahun kemudian pada 15 Nov 1984 baginda dilantik sebagai Yang di-Pertuan Agong kelapan.

Petang ini, putera sulung baginda Tunku Mahkota Johor Tunku Ibrahim Ismail dimasyhurkan Pemangku Raja dan istiadat mengangkat sumpah diadakan di Istana Besar Johor.

Berita mengenai kegeringan Sultan Iskandar diumumkan oleh Yang Dipertua Jumaah Majlis Diraja Johor Tunku Osman Tunku Temenggong Ahmad pada pukul 5 petang.

Almarhum merupakan putera ketiga Almarhum Sultan Ismail ibni Sultan Ibrahim dan cicinda kepada Bapa Johor Moden, Almarhum Sultan Abu Bakar.

Sultan Iskandar, yang merupakan Sultan Johor keempat dalam sejarah Johor moden, menerima pendidikan awal di Johor Bahru, sebelum melanjutkan pelajaran ke Australia dan United Kingdom.

Baginda yang merupakan Kolonel Yang Dipertua, Rejimen Perkhidmatan Khas Malaysia (Komando), sering kelihatan memakai uniform tentera pada upacara rasmi kerana minatnya dalam bidang ketenteraan.

Nama Almarhum terpahat pada sekolah, acara sukan seperti Kejohanan Golf Terbuka Iskandar dan juga koridor pembangunan selatan Johor iaitu Iskandar Malaysia.






source : www.mstar.com.my

[AL-FATIHAH]



post signature



12:58 AM


Friday, January 22, 2010

22 jan 2010.

selamat sampai ke rumah. bersama adik TERSAYANG.

ok, so for the sport fest training yang sangat memenatkan tu, its all worthy laa..
sebab team volleyball dapat no 2! yippie~ kalah ngan team UTM KL. cheh.
ape-ape pun aku sangat bertuah sebab jadi reserve player je. cume mase final tu, aku main kejap. gantikan Mus yang injured kat kaki. cian die.

and Team Ikip jadi juare keseluruhan untuk Student. untuk kategori staf, UTM KL yang menang.

banyak gambar di fb. sile tengok sendiri ye.

:)


ok enough about sport fest tu. story pasal study pulak.

alhamdulillah, result ok. cgpa naik. suke suke suke.

and, jadual sem ni tersangatlaaaaa masyuuuuukkkk~ ari jumaat takde class! haha.. ( helo, orang gile je ade class ari jumaat okey? )

have to struggle harder for this sem. this is my final year.

subjects pun makin payah. one step forward to become an Engineer! haha..

no more hu-ha-hu-ha.

blablabla.


hidup bahagia. hidup tenteram. aman sentosa.
mari memutihkan semule kulit yang terbakar teruk mase sukan aritu.

pade muko. supo anak keling-bak kate Duan. haha.

post signature



1:25 PM


Sunday, January 3, 2010

oohh men, this is soooo sad.


tomorrow, i'll be going to kuantan for the sport fest training. i'll bring along my sis Zarith. she's just finished her spm, so rather than makan-tido at home, i suggested abah to allowed her following me.


i hope my life in kuantan will be much better, and hopefully i get a comfortable nice room for the training.


my bus will be on 10 a.m. ( arrgghh~ i hate morning journey ).


so, to my beloved readers, sooo sorry if i didnt updating my blog for a few moment. busy,maybe.


okey, take care of yourself. enjoy the freshness of 2010 and i hope your life will be va-va-voom! :)


love, ZURINA





11:02 PM




mase aku tengah sedap-sedap on9, tibe-tibe mak tunjuk surat khabar UTUSAN kat aku.tergelak-gelak mak dibuatnye. aku pelik gak nape mak ketawe beriye sangat.

rupe-rupenye mak tengok gambar nikah Serina anak Chef Wan tu.

mak : kak ngah, cube awak tengok gambar ni.
aku : nape ngan gambar ni?
mak : takdela. tengok camne laki mat saleh tu duduk bersila.
aku : ( aiyo~baru aku perasan!) haha.. kelakarnye die duduk camtu.macam seksa gile je..
mak : tu laa..kesian tengok lakinye tak pandai duduk bersila.

hikhik~ mak..ooo..mak.. dalam banyak-banyak gambar kat dalam surat khabar UTUSAN, gambar laki Serina duduk bersila jugak yang yang die nak bahan. hahaha.

jadi,aku sangat bersyukur kerane aku sangat hebat duduk bersila. tak seperti mat saleh yang tak pandai duduk bersila ( ini ialah satu fakta,harap maklum ) . dan aku sangat berbangge menjadi orang melayu.

MELAYU BOLEYYY! :)

haha. kelakar gile weyy die duduk bersila camtu. lepas tu, pegang kaki je keje die. mesti die lenguh duduk camtu kan kan kan? pity you Gavin Edward O’luanaigh a.k.a Salahudin Ghafar.
anyhow, selamat pengantin baru to u both. walaupun die tak pandai duduk bersile, tapi die sangat hebat kerane dengan sekali lafaz sahaje die telah berjaye menjadi Mr.Serina. cayalah lu..
haha ;D


post signature



1:22 AM


Friday, January 1, 2010



1/1/2010 - 12.15 a.m


inilah 1st post aku bagi tahun 2010. macam tak percaye je dah tahun 2010 rupenye.
again, HAPPY NEW YEAR!!!!

new year celebration? its a never in my life. tak pernah dan tak akan pernah ( insyaallah ) pergi ke konsert-konsert, tengok orang nyanyi-nyanyi, tengok bunga api yang besaaaaarrrr ( and ley wat telinge aku pekak ). tak kuase aku nak pegi. haha.

macam biaselaaa, duduk rumah. tengok tv. tengok bunga api kat tv. kadang-kadang lari pergi kat gate, tengok bunga api dari rumah je. best pe. macam pesta.

sekarang ni, online sajeee.. tunggu konsert-konsert merepek kat tv tu habis. nak mengadap movie pulak. banyak movie marathon time new year gini.

hey, lupe nak bagitau. kat rumah ni ade NEW YEAR BABIES tauuu.. 13 ekor anak tikus ni baru diberanakkan 31/12/09. pukul brape entah. aku pun geli nak tengok diorang ni dekat-dekat. still merah lagi. aku hanye mampu mendodoikan diorang je : cepatlaa besar, si manje ku sayaaang, minumla susu cap junjung. haha..* same besday ngan irfan :) *

baby-baby tikus yang sangat menggelikan aku.
13 ekor yang kelihatan seperti red beans. haha :D



post signature



12:11 AM