Zurina Majid <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2299097498486129935\x26blogName\x3dZurina+Majid\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2210775171145360540', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
zurina's
I'm your master


Your photo here.

Welcome! I am Zurina.
disinilah tempat mencarut.disini juga tempat mengarut. aku malas menjaga hati orang.jadi,kalau kau tak suka hati kau disakitkan,nyah dari sini.
I'm MARRIED.


*kepada sesiapa yang follow, tinggalkan link dekat Chatbox. Mudah untuk aku beramah mesra bersama kamu. TERIMA KASIH*

THE ROCK ♥


Your photo here.


misi bantuan

nak derma darah
nak kasut VANS
nak sambung degree
nak title Ir.
nak kumpul duit
nak Mini Cooper

masih ada jalan keluar

BLOGGER.com
Facebook
Twitter
Tumblr

warisan artifak negara.

March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
***
***

tabung sekolah


hit counter
hit counter

Saturday, March 20, 2010















pujaan hati.

ouhhhhh, i lap youuuu.

muah muah muah :)





post signature



9:30 PM


Friday, March 19, 2010

pejam celik pejam celik, zurinaATTICHITUCUK ni da berumur setahun. kalau aku ade bela baby, da besar camni da baby tuh.


MARCH 09 - JULY 09
sooo.. sepanjang setahun blog ni diwujudkan, ade macam-macam transformation yang aku da wat. btw, dulu title blog aku ni bukan zurinaATTICHITUCUK. it's AKU ZURINA.

kalau dulu-dulu, bahase yang aku gunekan sangat laaa sopan. haha. gambar-gambar pun banyak. dulu aku suke blog aku ni meriah ngan gambar. aku rase cam kosong je lau entry aku tu takde gambar.

lagipun layout blog aku dulu meriah. warne biru. cam budak-budak. so tak best laa kan kalau takde gambar. story yang cikai-cikai pon kene ade gambar. kalau takde, aku selit ngan gambar dari Flickr. website Flickr ni website feveret aku mase baru start ber-blogging ni. best. dapat tengok gambar-gambar orang. Thanks, Flickr :)

pastu dulu aku rajin jawab tag dari orang. rase cambest je. sekarang? tata jelaaa.. malas i. haha

ni la rupe bentuk blog aku zaman dulu-dulu. sweet and calming baby blue :)


sekejap je aku gune layout baby blue ni. sebab tulisan die kecik. aku nak bace pun sakit mate. huhu. anyhow, layout ni sangat berjase la. ^___^

24 JULY 09 - 26 JULY 09
then, setelah layout baby blue sudah bosan digunekan, aku transform lagi rupebentuk zurinaATTICHITUCUK ni. aku wat cam vintage look. quite oldies, tapi aku suke.

merata-rata aku search layout baru ni. and, here it is.

sweet one. tapi, layout ni berkhidmat sekejap je ngan aku.


disebabkan aku tak berape gemar ngan kaler die yang seakan-akan hijau taik, so aku decide untuk tukar lagi layout blog aku ni.

at this moment, bahase-bahase yang aku gunekan da pon semakin MATANG. no more ayat cover-cover sopan, ala-ala gadis melayu terakhir. i just speak what i wanna speak. tapi, still menjage batas-batas penulisan laa.. bile orang berkasar ngan aku, baru aku berkasar balik ngan orang tu. tu jela prinsip yang aku gune sampai sekarang.

26 JULY 09 - present.
maka bermulalah era baru zurinaATTICHITUCUK.

aku edit coding-coding dari layout ijau taik aku tuh. maka, jadilah layout ini :
my beloved one. buah hati pengarang jantung.


berjam-jam aku mengadap coding untuk layout ni. tapi memang puas ati la. sebab tu sampai sekarang aku tak sampai hati nak tukar layout baru. sayaaang sangat dengan layout ni.

thanks to Deviantart.com. mase tu, aku sangat taksub dengan website ni. so, dari website tu la aku dapat menghasilkan layout ni. :)

blog title pun aku tukar. from AKU ZURINA to zurinaATTICHITUCUK. attichitucuk tu sebenarnye name rekaan my sibs, just for fun n we used that name in myspace profiles.

so. itu saje la perjalanan hidup zurinaATTICHITUCUK for this one long year. macam-macam yang aku da lalui ngan blog ni. kene puji, kene kutuk. ahh, macam-macam la.

aku nak ucapkan berbanyak TERIMA KASIH pade sesiape yang rajin view blog ni, yang follow blog ni. tq soo much. i lap u all laah :)

and aku pun nak mintak maaf gak kalau entry aku ni ade yang menyinggung perasaan mane-mane pihak. i'm much more mature now. banyak yang aku da belajar dari salah silap aku selame ni.

okey laa.. mari kite nyanyi lagu happy birthday untuk zurinaATTICHITUCUK. :)

happy birthday to you~
happy birthday to you~
happy birthday to you zurinaATTICHITUCUK~
happy birthday to you~

yeay~ tiup lilin cepat...

aiyak~mane ade lilin. huhu :)

post signature



1:17 PM



haaa..seperti biaselaaa. title entry takde kene mengene langsung ngan ape yang aku nak tulis nih..
hoho..

hari ini hari JUMAAT yang tersangattttla mulia. and disebabkan harini sangat mulia, maka aku pun bangun dengan awal sekali. tu pun disebabkan keriuhan di dalam bilik disamping keenakan aroma coklat yang semerbak menyuruh aku bangun.

bile aku bangun, aku tengok Zarith tengah sibuk memunggah parcel PosLaju yang baru sampai.
ouh, minah ni punye chocs da sampai rupenye.

fyi, Zarith ni tengah taksub ngan online shopping. habis segale blog-blog die explore. setakat ni, die dah terjebak beli contact lenses, chocs and the latest one, wall deco. wall deco ni aku pun terjebak gak sebenarnye. sebab wallpaper die sangaaaatt cute. and d most important, it's completely affordable. sape yang nak try browse page wall deco ni, CLICK HERE.

rase cam cepat sangat mase berlalu. pejam celik, pejam celik, daaa HARI JUMAAT. ouh, TGIF :)

cuti seminggu berlalu dengan sia-sia. satu habuk pun aku tak wat ape-ape. makan tido makan tido sahaja. add on ONLINE. ari ahad da nak berambos balik Kuantan. buku? ke lautttt.. kirim salam jela ngan buku, padahal pas cuti ni berderet-deretan test yang aku kene standby..

design? hampeh.. baru bukak buku, baru tengok plan, da pening. tibe-tibe jadi migrain pulak. hoho.

ouh, agak rajin meng-update blog skrang ni. setakat ni, entry-entry untuk bulan ni lagi banyak dari entry bulan Jan n Feb. tahniah. tapi memang tak dapat challenge entry mase aku mule-mule ade blog dulu. gile sampai 20++ entries. dasat. dulu zaman-zaman kegemilangan dapat line WiFi. bahagie je online dari subuh sampailaa datang subuh balik semule. hoho.

sekarang ni, nak online pun payah. tu pun online fb gune N73 je. da la online gune henpon, kredit pun masyuuuuuukkkk je die abis. haha. tapi, aku tak kisah sangat pun pasal tu sebab sekarang ni aku memang taksub online gune fon. and aku pun sangat taksub topup. hoho. lau abah tau ni, konpem kene tarik segala monthly allowance aku. ^_____^

btw, aku da kurus sekarang. oopss. bukan. salah ayat. berat badan aku da turun 1kg. waaaahh.
tapi aku tak mudah terpedaye ngan tu semua. maybe alat penimbang tu rosak. haha..

hmm..ape lagi aku nak story ek? haaa.. tahniah banyak-banyak la kepade Cik Nadiah Halim sebab beliau da ade blog sekarang ni. dulu die ade wat blog, tapi ade ke patot tibe-tibe die g cancel account blogger die. ceh. aku pun tak sempat nak view blog lame die tuh. semoge blog baru die ni berkekalan sampai bile-bile. ape-ape pun, rase tercabar bile tengok total entry die da melebihi aku. waaahh. banyak btol idea ko ea Nadiah. idea mencurah-curah ke ladang gandum. haha. meh la kite view blog die ramai-ramai. Click Here, tq.

okey. mau mandilah. petang karang mau pegi wat police report. ouh, how pathetic. Sijil SPM aku hilang. lupe letak katne. nasib baik awal-awal da perasan sijil tu hilang. lau tak, memang payah la aku nak grad nanti. hoho.

wokey.

see ya!

LOTS OF LURVE,

post signature




12:19 PM


Thursday, March 18, 2010

woke up at 1pm. hoho. really2 tak senonoh.

then mak ajak pegi ASB, sebab nak renew buku die yang da kehabisan muke surat.

and aku pon mengambil kesempatan nak wat buku baru sebab buku akaun aku da ilang.

so, the LADIES pun keluarlaaaa menaiki teksi menuju ke bandar. ( me, mak n zeti )

pas da settle sume urusan, aku ajak mak jalan-jalan kat City Square.
ingat nak pegi beli cookies feveret aku kat Starbucks tuh, tapi habis stok pulak.

so aku ngan penuh rase hampa menuju ke MPH, nak tengok buku yang best.
zeti dengan banggenye mengePAW duit mak. beli story books.

lepas lepak-lepak di MPH dengan lamenye, pegi J.Co Donuts. beli donuts comel. ouh, sedapnye.

harap maaf, 2 bijik donut telah dicuri ;p


pas beli donut, pusing-pusing City Square sampai bosan. then mak tibe-tibe ajak aku balik naik bas. WHATTTT? haha.. aku layankan jelaaa..

lagipun si Minah kecik tu tak penah lagi naik bas transit ni. so, kitorang pun naik bas KOTA TINGGI, and call abah suruh die amek kat Jusco Tebrau.

ingat nak naik bas JOHOR JAYA je, tapi malangnye bas JOHOR JAYA tak muncul-muncul. terpakselaaaa naik bas KOTA TINGGI.

okey, itu saja ulasan berita untuk hari ini.

cant wait to watch ALICE IN WONDERLAND tonite! going with the sibs would be a super duper lovely moment.




post signature



6:02 PM


Wednesday, March 17, 2010

final round of drumline battle between KLDC vs  Boonwattana Marching Band, Thailand.


i was there, watching this drumline battle @Berjaya Times Square. went there with the cousins.


very disappointed with the  Boonwattana Marching Band' s victory. it's not that great actually. KLDC team ( in red jumpsuit ) was much more better than them. maybe the juries are all deaf. hahah. :D




post signature



12:12 AM


Tuesday, March 16, 2010

sob sob~

sedeynye..


saje je letak title sadis sikit. nak bikin gempak. :)

act, pas aku mandi tadi, aku tergerak hati untuk menggaru tapak tangan aku yang agak gatal.

so, bile aku nak menggaru tuh, aku sangat laaaaaa terkezut melihat keadaan tangan aku yang seperti tangan seorang nenek tua yang berumur 83tahun.

kulit tapak tangan aku menggelupas dengan sadis sekali. bukan setakat di tangan kanan, malah tangan kiri juge menerime nasib yang serupe. huuuu~

aku dengan sepantas kilatnye keluar dari bilik dalam keadaan berkemban, pegi menagih simpati ahli keluarge aku. memandangkan waktu itu waktu puncak , ( waktu maghrib ) dan sume orang sangatttttt laaaa busy, mereka malas nak melayan aku. huu.. 

aku diabaikan. mujurlah Sang Kecil yang bername Zeti Alysa sangaaaaaattt concern ngan aku. :))

pas mak ngan abah settle sembahyang Maghrib, aku terus meluru ke arah mereka dan menagih simpati ngan mereka. 


malangnye, abah just cakap : OUH, ni allergic ngan sabun nih........  

huuuu, tu je? bukan nye nak bawak aku g ospital ke,hape ke..hahha 

(bajet laaaa teruk sangat tangan aku ni...hoho)


jadi, marila kite menonton pertunjukan wayang gambar eksklusif iaitu gambar-gambar tangan aku yang didera dengan sadisnye oleh sabun pencuci pinggan.


kindly click on the pics for a larger view ,tq.






yucccckkkkksss~ aku sendiri pon geli tengok tangan aku nih..
hoho :)

post signature



11:06 PM




sape yang layan genre music Symphonic Metal mesti penah dengar name band ni.

aku suke gile vokalis die - Tarja.

tapi si Tarja ni da quit dari band ni and band ni pon da ade vocalist baru , aku pun tak tau ape name vocalist baru die. and Tarja sendiri pun wat group baru. aku pun taktau ape name group die. hoho. tapi sejak Nightwish ni da tukar vocalist baru, aku da tak suke sangat ngan band ni sebab lagu diorang da kureng sodap.

so, mari la kite layan lagu Ghost Love Score. Live version punye. live from Argentina, lau tak silap aku. aku da tengok banyak kali video ni, sebab abang aku ade beli DVD die. ni la konsert last skali Nightwish ngan Tarja sebelum Tarja brambos dari Nightwish.

and lagu ni sebenarnye da dekat-dekat part hujung konsert. fans diorang pun ade yang nangis-nangis. sedey beb. huuuu~





and meh layan lagi 1 lagu Nightwish pas diorang ade vocalist baru. Lagu Bye Bye Beautiful.

:)






post signature



12:15 AM


Monday, March 15, 2010

mau story sikit.
mase di wed day of Kak Hana, aku ditugaskan sebagai pemberi door gift untuk orang-orang yang datang.
( a nice door gift - Porcelain glass from IKEA filled with a super duper delicious Telur Pindang )

so, nak dijadikan cerita, mase aku tengah sibuk-sibuk nak bagi door gift untuk orang yang nak balik, ade la sorang guest ni..
die sorang je, Indian look. i guess he's an Indian Muslim guy.
die pun bersalam lahh dengan mak pengantin. aku yang kat sebelah mak pengantin ni da standby nak hulur door gift tu kat die. die pun bukak wallet, keluarkan duit, nak bersalam kaut ngan mak pengantin tu.
then, tibe-tibe die keluarkan RM10, hulur kat Zeti. and die keluarkan RM15, hulur kat aku.

i was like : errrrr..untuk aku ke?
tapi, mase die hulur duit tu, die ade cakap something kat aku. tapi aku tak paham die cakap ape.
aku just senyum je. :p

tapi, aku amek jelaa. dah orang hulur kan, so aku amek jelaa. rezeki jangan ditolak. hehe :)

but, till now, im still curious bout the RM15. alhamdulillah, bagi door gift pun dapat gak habuan RM15. bukan senang an unknown person nak hulur duit kat kite kan..

THANKS A LOT MR.ANONYMOUS :)

semoga Allah melipatgandakan lagi rezeki anda.



post signature



9:13 PM


Saturday, March 13, 2010

my 1st entry for this mid-sem break.
ehem ehem.
hello people :)

semoge cuti kali ini menggembirekan.

oke dokie : pagi tadi bangun pagi-pagi bute. siap-siap pegi Bandar Baru Uda for Kak Hana's nikah ceremony. nice nikah dress. nice hantaran. tapi aku tak pegi pun tengok orang nikah kat masjid. aku lepak kat umah je.

tolong set up meja kat bawah canopy untuk makan-makan pas nikah nanti. penat siot.

dah settle nikah, kene jadi orang KUAT pulak yang tolong kutip pinggan-pinggan kotor, gelas-gelas kotor. tolong basuh. fuhh.. belengas beb wa cakap sama lu.

lapa pun memang lapa gile babeng ah. pas family pengantin lelaki bla, aku wat muke tak malu, capai pinggan, wat muke selambe g cedok lauk kat bufet table. 2 round beb aku makan. penuh pinggan. huhu. esok ade majlis bersanding pulak kat dewan hape ntah name die. dijamin busy punye. huhuhu

pas makan, adik-adik aku kene kidnap. diorang melarikan diri ke City Square ngan cousins yang lain. nak tengok movie hape entah. aku malas nak ikot. so aku ikot abah balik dengan gumbiranya~

nak dijadikan cite, kitorang singgah kat SMART sebab abah nak beli DVD. at d same time, aku bodek-bodek abah belanje cite korea MY GIRL yang aku tengok sekerat jalan, tak penah tengok sampai abis. pas beli DVD, kitorang pun lalalalalala tolak troli nak pegi beli buah. bile sampai kat area fruit stalls tu, aku tengok ade ramai gile umat manusie berkerumun kat depan 1 kedai buah ni.

aku ingatkan ade orang jual ubat ke, wat magic show ke, tak pun Bang Bang Boom g prank orang kat situ. rupenye-rupenye ade seorang umat terbaring kat atas lantai. aku cuak gile. dahla siap ade paramedic.

so abah pun g tanye kat sorang brader ni.

abah : wadde hell is goin on? ( maaf, bukan dialog sebenar ;p )
brader : orang tu pengsan kowwwwwtttttttt...

then abah suruh aku tolak troli, stay kat tepi ngan heri. taknak bagi aku kene badi gaknye.. huhu. dari jauh, aku nampak putih semacam je kaki orang tuh. aik? pengsan mende gitu?
aku usha-usha, tengok skuad paramedic da simpan alat-alat canggih diorang. pastu ade sorang mamat tu datang bawak surat khabar cina.

haisshh.. seram sejuk aku dibuatnye. then, mamat tu cover badan orang cine tua yang terlentang kat atas lantai tuh ngan suratkhabar. konpem da kiok orang tua tuh.

aku yang keseraman kesejukan ni terus ajak abah nyah dari situ. aku tak sanggup. huhu.
takotnye laaa.. aku ingat nak snap pic, tapi bateri fon aku kong pulak. tapi, ade hikmah gak. kang tak pasal-pasal berhantu blog aku ni sebab ade gambar mayat terbongkang. huhu

pengajaran of the day : kematian boley berlaku di mana-mana sahaja. insaflah.



post signature



5:00 PM


Wednesday, March 10, 2010


at kuantan.
boring.
gemok.
banyak gile makan sekarang nih.
rambot suda dipotong.
lega.
macam botak je rase.
hahahaha..

luse ( JUMAAT ) balik JB.
mid-sem break.
best.
xsabar nak balik umah.
nak berfoye-foye di JB.
walaupun takde member pun sebenarnye,
berfoye-foye bersame-same sibs tercinte.

aku semakin gemok.
aku taktau nape aku suke makan sekarang nih.
bile da berambot pendek ni, lagi laaaa nampak yang aku ni gemok.
haih.
nafsu makan membuak-buak.
makan macam tak bace bismillah, macam tak bace doa makan.
makan macam tak pernah jumpe makanan.
makan macam orang Somalia.
huhuhuhuhu~

itu saje luahan hati.
bile da balik JB nanti,
aku update ZurinaATTICHITUCUK's lagi.

sekian .
terima kasih.
terima kasih kerana membaca luahan hati yang tersangatlaaaa merepek ini.
huhu

:)



post signature



7:20 PM