Zurina Majid <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2299097498486129935\x26blogName\x3dZurina+Majid\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2210775171145360540', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
zurina's
I'm your master


Your photo here.

Welcome! I am Zurina.
disinilah tempat mencarut.disini juga tempat mengarut. aku malas menjaga hati orang.jadi,kalau kau tak suka hati kau disakitkan,nyah dari sini.
I'm MARRIED.


*kepada sesiapa yang follow, tinggalkan link dekat Chatbox. Mudah untuk aku beramah mesra bersama kamu. TERIMA KASIH*

THE ROCK ♥


Your photo here.


misi bantuan

nak derma darah
nak kasut VANS
nak sambung degree
nak title Ir.
nak kumpul duit
nak Mini Cooper

masih ada jalan keluar

BLOGGER.com
Facebook
Twitter
Tumblr

warisan artifak negara.

March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
***
***

tabung sekolah


hit counter
hit counter

Tuesday, August 31, 2010

Hello. Harini ialah 31 Ogos 2010. Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 53. Dengan tema 1 Malaysia Menjana Transformasi.

selamat hari kemerdekaan diucapkan. Sambutlah hari bertuah ini dengan penuh kesederhanaan dan kesyukuran. Walaupun aku tak involve dengan ape-ape event bersempena dengan Hari Merdeka ni, tapi jangan ingat aku ni tak patriotik dan tak bersemangat. Hoho.

jadi, bersempena dengan merdeka ni, marilah kite merapatkan ukhuwah sesama kite. Bukan saje dengan insan yang sekaum, sebangsa dan seagama dengan kite, tapi dengan semua orang.

alright? Have a great Merdeka Day. Oh, jangan lupe. Panjatkan kesyukuran ke hadrat Ilahi kerana terus mengurniakan keamanan dan kemakmuran ke atas negara ini walaupun ade pihak di luar sane gembire menghuru-harakan maruah negara. Semoga pihak itu mendapat balasan yang setimpal. Hmmm.

post signature



2:00 AM


Thursday, August 26, 2010

Helo semua. Ini ialah entry terbaru di hari khamis malam jumaat. Sepatutnye hantu-hantu keliwon keluar bersiar-siar dengan gembire malam ni. Tapi jangan risau, bulan puasa takde hantu keliwon sebab sume kene masuk jail.

harini berbuka makan nasi beriani. Sedap tak? Mestila sedap. Minah ni kalau bagi nasi dengan kicap pun die cakap sedap. Hehe. Tapi sumpah memang sedap. Nasi die banyak macam bukit. Ayam die empuk macam tilam vono.

ape lagi nak cerite ye? Oh, aktiviti kehidupan berjalan seperti biase. Eh lupe nak cakap. Ni semester terakhir. Bile dah semester akhir, macam biasela macam-macam bende nak kene uruskan. Kene isi banyak borang. Macam nak isi borang mase apply MRSM dulu-dulu. ( haha, lawak gile apply MRSM mase darjah 6 dulu. Padahal dah tau tak akan dapat sebab tak berape bijak sangat. Haha )

lepas tu, satu hal pulak nak menjejaki semule slip keputusan exam dari semester 1 dulu. Letak sepah-sepah, memang payah nak jumpe. Dah kene bayar 5 ringgit sebab slip keputusan mase semester 1 hilang. Isk, 5 ringgit tu boley beli nasi kerabu yang sedap kat bazar Taman Kerang. Huu.

tapi ape-ape pun, alhamdulillah sebab sijil SPM yang hilang dulu dah diganti dengan yang baru. Thanks kepade kawan abah sebab tolong pergi Kementerian Pelajaran kat Putrajaya semata-mata nak tolong minah hampeh ni. Kalau tak, tak dapat lah aku grad sebab takde sijil SPM. So, urusan graduasi dah takde masalah lagi.

lepas raye, kene bayar RM100 pulak kat UTM sebab nak uruskan this grad-thingy. Haish, leceh sungguh. Pastu, siap sedia la sebab memang kene pegi banyak program khas untuk student final sem. I hate this T____T

jadi, kesimpulannye, semoge bergembirelah belajar di semester akhir ni. And lagi satu, jangan jealous sebab i cuti 5 hari. Haha.

post signature



8:37 PM


Wednesday, August 25, 2010

assalamualaikum. ( bulan puase kene letak intro baik-baik sikit. ^__^ )

sudah lama rasenye tak menjengah ke blog ni. err, bukan. ade jengah, tapi sumpah takde mase nak update. so, alhamdulillah, puasa setakat ni okay-okay saje. the peaceful ramadhan i've ever had, i guess. even ade sedikit hampeh dengan segelintir manusie yang tak sudah-sudah menyakitkan hati aku. sumpah menyesal kenal dengan die. huuuu.

tapi, takdela sampai nak bermusuhan. aku dah penat mengumpul musuh. haha. dan di bulan puasa ni aku nak berbaik dengan semuaaaaaaa oraaaaaannggg. boley tak? oh, mintak-mintak lah boley. tak baik gaduh-gaduh kan. and, sumpah aku rase sangat gembire bile dah meminta maaf dengan orang.


sebenarnye, tak sabar nak bercuti bermula Jumaat ni. Nuzul Quran, then disambung pule dengan weekend, dan seterusnye kelas hari Isnin dibatalkan dengan sukecitenye. dan terus disambung pule ke hari Selasa sempena Merdeka. fuhh, seronoknye bercuti 5 hari. gembirenye kalau dapat tido sepanjang 5 hari tu. 1 hari = 24 jam. 5 hari = 120 jam. Gile punye budak. hoho. then hari rabu pulak ade test Design ngan test Project. seronok kan? jadi, abaikanla impian untuk tido tu. haha

marilah menghitung hari nak balik jb. tak sabarnye rase. 4hb. ingat nak beli headphone power-power, boleyla dengar lagu raye sampai muntah time dalam bas. barula nampak macam anak perantau pulang ke kampung halaman. hehe

ok lah. sekianlah sahaje update dari tauke mabuk yang semakin kehitaman sebab kuantan sangat panas. Terima Kasih. Oh ye, semoge anda juge melalui ramadhan terhebat seperti aku. :)

post signature


5:30 PM


Tuesday, August 17, 2010

assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. harini adelah hari ketige saye berpuase, tetapi anda mungkin sudah seminggu berpuase. maaf, saye tak ponteng ye. saye baru pulang dari bercuti ke bulan. hoho.

online di kolej yang tercinte. mate agak mengantuk sebab tak cukup tido. padan muke, sape suruh tido lewat. tak sedar diri ade kelas pagi. hoho. jadi, pegi ke kolej dengan mate kuyu sekuyu ikan puyu.

gembire menghitung hari untuk pulang ke JB. rindu dengan family semakin membuak-buak dan mahu termuntah dibuatnye.

geramlah pulak dengan kolej ni. ade ke patut die block social network punye websites. nasib baik blogger ni die tak block. kalau die block jugak, memang jadi wanita meroyan la dibuatnye sebab boring tak dapat online. huhu. jadi, itu jelah update terkini yang menunjukkan tuan blog masih hidup dan wujud di muke bumi ini.

selamat menjalani ibadah puasa dan selamat berbuke. err, bukan sekarang ye sebab sekarang baru pukul 11 pagi. ^___^


SudutMarilahMerapu : tak baik merapu di bulan yang mulia ini. hukhukhuk. sile terjun lombong sekarang, Zurina.


post signature


10:48 AM


Saturday, August 14, 2010

seronok online kat Zam Zam. bukan Zam Zam Ala Kazam.
suasane yang meriah, ditambah pule dengan kesejukan yang tak berape nak sejuk sangat sebenarnye.
tapi, aku nak terkencing la pulak.
nak pegi toilet, malas + malu.
kesian, kumpullah penyakit batu karang.

( ish ish, tak baik cakap macam tu. )

okay, ade live telecast Blackburn lawan Everton.
dua-dua team aku tak minat.
jadi, selamat tinggal.
malas aku nak tengok.

duit semakin berkurangan.
sebab dah membayar duit buku design yang setebal buku resipi kuih raya.
jadi, mulai saat ini,
berbuka puasa dengan makan angin dan minum air liur sahaje.
haha.
Sekian Terima Kasih.

seronok gune webcam amik gambar.
tapi terkantoi dengan Encik Platipus pulak mase tengah setting rambut nak amik gambar.
" haaa, webcam! " 
cis, malu aku dibuatnye. haha


post signature


10:27 PM



sudah penat ditipu dan tidak mahu terus ditipu dan diperbodohkan.

saya mengaku saya bodoh, dan Terima Kasih Tuhan kerana menyedarkan insan ini.


post signature


9:48 PM




hello people!
nama saya Zurina, dan saya telah kembali ke dunia blogging ini.
ye, sangat seronok setelah sekian lama tidak meng-update blog ini.
busy ditambah pule dengan ketiadaan sumber internet menghalang usaha saye untuk meng-update blog.


jadi secare ringkasnye, saye gembire dan super-duper bersyukur dengan keputusan peperiksaan saye.
walaupun hanye dapat merase pointer sebanyak 3.46, itu sudah cukup memadai buat saye.
saye berjaya mendapat A bagi subjek-subjek membunuh yang saye amik semester lepas.
Kimia, Design, Makmal dan juge Hidrologi. cume Geoteknik saje yang agak malang. huuu.
terima kasih diucapkan kepade pensyarah-pensyarah UTM yang bersusah payah menanda kertas peperiksaan saye dan kerane memberi markah yang banyak kepade saye sehingge melayakkan saye mendapat A.
dan sedikit sebanyak  dengan pointer yang tak berape nak gempak tu, saye dapatlah mengurangkan bayaran pinjaman MARA yang sangatlaaaah masyuk itu.
muahahaha.


ye, selamat berpuasa diucapkan kepada semua. 
ini adalah kali ke-4 saya berpuasa di Kuantan dan menikmati saat-saat terindah berbuka di atas padang di Taman Kerang. 
dan rasenye ini adalah kali ke-2 saye berpuasa di hari pertama tanpa keluarge saye.
takpe, saye tak kisah.


diharapkan anda semue berpuasa dengan bahagia, disamping tenang melakukan amal ibadah dan memperbanyakkan ibadat kepada yang Maha Esa. jangan risau, kerana tiada setan-setan akan menghasut anda , kecuali munculnye setan-setan yang bertopengkan manusia. heeee ^__^


di semester ini juge, saye tinggal di aras 1, aras yang paling ditakuti oleh saye sejak dari azali. bukan sebab berhantu, tapi sebab aras 1 ni kurang pengudaraan oksigen yang secukupnye. lagipun, aras 1 ni boring sikit dan tak berape nak ceria seperti aras 3 mahupun 4. dan menamabahkan episod malang ialah bilik yang saye duduki itu tersangatlah panas terutamenye di waktu tengahari. saye berharap agar saye boleh memasang air-cond di bilik yang tercinte itu.


okay, itu sahaje yang saye nak update sebab saye just nak bagitau kat pengunjung blog ini yang saye masih hidup. 


SudutMarilahMerapu : entry yang skema + geli-gelian. aku telah kehilangan skill menaip aku. selain itu, aku telah kehilangan skill menekan kalkulator dengan pantas. aku sangat sedih sekarang ini. oh, lagi satu. saye SINGLE! weeehoooo! oh, satu lagi. tunggu raye nanti ye. nak update kaw-kaw punye! muahaha.


wajah terkini.
dalam kelas Alam Sekitar.
kelas paling mengantuk dan bosan.


post signature


9:33 PM


Tuesday, August 3, 2010

okay morning peeps. how r u? ( ceh, konon peramah la greet macam ni . haha )

just a simple and a quick update.

sekarang ni dah pukul 8.45 am. pukul 11 am dah berambos ke Kuantan. naik flight bas je.

inilah semester yang aku paling tak bersemangat sebab aku tak puas lagi bercuti.

rase macam baru semalam sampai dari Kuantan. LOL

jadi, beg dah bungkus. 2 beg plus laptop. adela dalam 3-4 kali punggah balik beg ni sebab rase macam segale bende aku bawak. yes, i am very bad in packing luggage. rase macam nak sumbat segale objek dalam tu.

sebelum balik, mandi shower puas-puas. air panas, youuu. yela, kat Kuantan manelah nak mandi air panas. tiap-tiap hari mandi air sejuk. kalau dah sejuk sangat baru gatal-gatal tangan jerang air, nak mandi air panas punye pasal.

eh, merapu dah ni. padahal tadi cakap ni ialah quick update.

ok so, again, wish me luck peeps. and you guys, take care.

thanks for reading and te quiero muchos grande! ( entah betul ke tak aku tulis ni ) 


post signature


8:57 AM


Monday, August 2, 2010

okay, esok dah balik Kuantan. jadi, malas nak update blog.

Sekian, terima kasih.

Selamat Tinggal Johor Bahru.

Dan Selamat Kembali ke Kuantan.

semoga result exam aku takla sehampeh diriku ini.

all the best, bebeh.


Pesanan untuk blog tercinta : jaga diri elok-elok. kalau ade orang datang melawat, jangan lupe ucapkan Selamat Datang, mak takde kat rumah. salesmen are strictly forbidden ;p


post signature


4:30 AM


Sunday, August 1, 2010

explore-explore youtube. agak best gak lah view video and cartoons. and tiba-tiba terbukak video satu cerita yang aku suke tengok mase aku budak-budak. err, tak berape nak budak lah mase tu. dah tua bangka gak sebenarnye. tapi, still in primary school boleh dikira sebagai budak kan? ;p



taraaaaa, cerita Teletubbies. haha. agak geli sebenarnye dengan makhluk boncet 4 ekor ni dengan pelbagai bentuk aerial atas kepale. tapi suke tengok yang kecik sekali tu. comel je. then suke dengan matahari baby. ketawe je kerja dia. untungnye kecik-kecik dah dapat buat duit sendiri just dengan ketawa. huh. aku pun nak kalau macam tu T___T

kalau tak silap aku, isu Teletubbies ni pernah diperdebatkan. ( chewah, ayat taknak macam skema lak kan. ) ramai orang pertikaikan makhluk apekah Teletubbies itu. macam-macam 'fatwa' ade. huh. samelah dengan isu Pikachu. makhluk kuning yang boleh keluar kuase elektrik kat pipi merah die tu. tu pun orang nak debatkan makhluk apekah Pikachu tu. ade cakap Pikachu tu b**i la, hapela. whatever.

bercakap pasal isu yang macam ni, mesti korang ingat lagi satu lagu yang dulu hangat gak la orang dok bercakap. lagu die sedap. famous kowt dulu. mase aku form 1. terkumat-kamit menghafal lirik sebab nak nampak hebat kalau dapat hafal lagu ni. haha. bodoh gile rase. then terus terbantut tumbesaran usaha menghafal sebab orang pertikaikan lirik die.

dulu aku baca paper, kat ruangan forum, siap ade reader yang translate kan lirik ni satu-persatu. aku tak ingat lah pasal ape orang pertikaikan lirik die. maybe menyetuh isu-isu sensitif. eheh, mase tu jahil lagi. tak alert langsung dengan isu-isu macam ni. janji lagu die sedap. aku nyanyi ikut lirik aku sendiri. haha.



nah, inilah lagunye. Asereje. The Ketchup Song kan? whatever lah kan tajuk die. tapi sumpah lagu die sedap. abaikan lah pasal lirik segala. bukan lagu ni je lirik merapu. banyak lagi lagu yang liriknye super duper merapu. lagi-lagi sekarang ni. dulu lagu ni pernah kena ban kalau tak silap aku. and kalau betul orang kite ni alert dengan isu lirik yang berbau sensitif, baik ban je semua lagu asing. lagi senang. tak payah susah-susah nak kaji lirik la, hapela. ^___^

inilah padahnye banyak sangat tengok YouTube. macam-macam video ade. :)

SudutMarilahMerapu : sampai sekarang tak pandai nak menari lagu Asereje tuh.aku ni takde jiwa tarian langsung lah. huhuhu.

sebagai penutup, marilah kite menonton satu video pasal seorang budak yang bernama Nina. bukan MizzNina whatchu waiting for tu. ini budak lagi. bapak die American, and mom die Japanese. maka terhasil lah seorang budak yang bernama Nina. comel budak nih. bapak die ade buat banyak video pasal Nina ni, since dari die baby, sampailah die dah umur 4 tahun kot sekarang ni.

video ni pun ade member kat FB bagi. comel lah. tengok video ni sampai habis. Nina ade buat muke-muke comel. adoi, sejuk mata memandang. memang stylo lah bapak die cakap English, Nina jawab bahase Jepun. stylo habis!



yang ni one of my favourite.



post signature


6:25 AM



tiada apa yang hendak di-update-kan. hidup semakin membosankan sebab dah nak balik Kuantan. grr. sumpah i hate this. barang-barang sudah mula di-packing. huu. sedihnye. rase macam sekejap sangat cuti ni.i wish my hols are longer. 

duit semakin berkurangan. kalaulah dapat jutaan ringgit yang turun dari langit. nampaknye kene hidup super-duper berjimat di Kuantan. tak dapat nak mewah seperti dulu ( err, seperti dulu tu mewah ke? haha ). makan pun kene beragak-agak sikit sebab makanan kat Kuantan memang mahal. bayangkan satu hari makan ( breakfast + lunch + dinner ) saje dah dekat RM15. tu belum campur time petang-petang lapar, then borong goreng pisang kat Taman Gelora. adelah dalam RM3. cube bayangkan dalam seminggu berape ringgit aku habiskan just untuk makan? lebih RM100. a month? RM400++. a semester? RM2000++

then kalau pergi merayap-merayap, lagilah banyak expenses memandangkan prinsip aku ialah "kalau keluar, mesti beli barang sekurang-kurangnya 1". so, bayangkan lah. kalau datang mood nak makan sedap, ter-lari budget sikitlah sebab makan bende yang 'sedap'. err, aku tau. tak baik berkira kalau nak makan. tapi, aku rasa kenelah berkira sebab makanan mahal. wuuuu. T____T

kene buat perancangan bajet selepas ini. kenelah selalu ingat dalam kepale hotak. mak bapak aku tak kaye. aku tak bolehlah nak hidup mewah-mewah. bersyukur seadanya. 


insyaallah. dengan ini, saya akan cuba menyesuaikan keadaan. 


SudutMarilahMerapu : dulu siap ade tubuhkan Kelab Kuat Makan. ahli-ahlinye ialah aku, Wan ngan Eryn. ye, kami memang kuat makan. lagi-lagi aku dan Eryn. nampaknye, Kelab Kuat Makan ini terpaksa dibubarkan disebabkan faktor kewangan. haha :D


* meleleh air liur tengok Shaheizy Sam berlakon. teruja i!  :) 


post signature


12:20 AM