Zurina Majid <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2299097498486129935\x26blogName\x3dZurina+Majid\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2210775171145360540', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
zurina's
I'm your master


Your photo here.

Welcome! I am Zurina.
disinilah tempat mencarut.disini juga tempat mengarut. aku malas menjaga hati orang.jadi,kalau kau tak suka hati kau disakitkan,nyah dari sini.
I'm MARRIED.


*kepada sesiapa yang follow, tinggalkan link dekat Chatbox. Mudah untuk aku beramah mesra bersama kamu. TERIMA KASIH*

THE ROCK ♥


Your photo here.


misi bantuan

nak derma darah
nak kasut VANS
nak sambung degree
nak title Ir.
nak kumpul duit
nak Mini Cooper

masih ada jalan keluar

BLOGGER.com
Facebook
Twitter
Tumblr

warisan artifak negara.

March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
***
***

tabung sekolah


hit counter
hit counter

Wednesday, September 29, 2010

takde perkembangan terbaru sebab hidup memang sebijik macam student yang berjaya. busy dengan class yang boleh buat aku gile.


tapi on this weekend, aku nak pegi KL, bersama sang Tenukss. dengan terhormatnye akan pegi menonton teater Tun Mahathir. ya, bunyi macam menggelikan sebab aku tak penah pegi tengok teater. sile jangan jeles.

btw, sekarang ni hidup memang bosan sebab takde n73. sumpah, n73 sangat berjase. wuuu. adelah jugak usha-usha phone, tapi memandangkan kesempitan wang, aku hanye mampu usha jela. jangan mimpi nak beli.


people, derma lah duit kepada saya agar saya dapat membeli phone baru. T____T


err, masih dalam mood berkabung ye. aku sangat sugul mengenangkan nasib ( ayat skema mintak kaki ).


Ucapan  :  Selamat Tinggal dan Jangan Lupe Lindungilah Harta Benda Anda Dengan Baik.


post signature


7:33 PM


Tuesday, September 28, 2010

Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Tinggal kepada semua rangkaian social network yang saya ada kerana saya ter-sangatlah kecewa dengan kehilangan henpon N73 cikai saya. Oleh itu saya tidak akan meng-update blog ini untuk selama-lamanya. tipu je. ;p

Bye Semua.

See you in heaven.




post signature


1:24 AM


Sunday, September 19, 2010

tipu je. takdela lovely sangat sebenarnye. tapi, paling best kowt. sebab tadi rumah i buat open house. ( gelinye bahasekan diri ni i, padahal malas nak taip panjang-panjang sebenarnye ;p )

okay, kembali kepade topik asal. tadi buat open house. penat kot tolong masak. sampai pukul 4 pagi bersilat kat dapur. bukan setakat bersilat, berkungfu, berjudi dan berkarate. Main course yang dimasak adelah laksa Johor kesukaan beta, dan signature cook of my mom la. mak = laksa johor. laksa johor = mak. faham tak ape yang aku cube nyatekan di sini? T___T

bile masak laksa Johor, tolonglah faham bahawe cara memasaknye adelah sangat rumit. eh, masak tak rumit pun. nak sediakan barang-barang memasak tu yang rumit. nak siang ikan yang berkilo-kilo tuh, rebus, then asingkan isi ikan, potong-potong bawang, serai, lengkuas, whatever. sampai cedera tangan i. dasat kan. fuhh. tak tido tau semata-mata nak merewang ni. tolonglah percaya. tak tido.

 muke paling belengas siang ikan.
tak payah tengok muke.
motif utama just nak tunjuk darah-darah ikan kat tangan tu.
sebagai tanda betapa banyaknye ikan yang i dah kerjakan.
muahaha.


then pagi-pagi dah sambung bersilat lagi. buat sambal belacan. oh dan lupe nak bagitau, sebagai backup course, kite sediakan soto untuk rakyat jelata, in case laksa tibe-tibe terlaris ke, hape ke. so, bile dah buat soto, maka terpakse la tunggu sampai 3 setengah pagi nak tunggu nasi impit siap dimasak. kemudian i lah chef sebenar yang membuat bergedel ( betul ke aku eja ni. ) yang sangat melecehkan itu. dan tidak ketinggalan, sambal kicap yang paling sedap di alam semesta tu, i jugelah yang blender pagi-pagi. patutlah sedap dan mengancam sungguh pedasnye :D

lepas dah siap masak dan setting table, tunggu jela mangsa-mangsa datang menyerbu rumah. nak ulang lagi sekali ye, tak tido lagi. mandi, siap-siap. mekap-mekap sikit bagi muke yang hodoh ni cun sikit lah daripada kehodohan sebenar. lepas tu, korek telinge sekejap.

korek telinge. lalalala~
watpe nak cover cun. tunjuk je muke sebenar korek telinge.
tapi tujuan utama gambar ni adelah nek tunjuk perbezaan muke tak mekap ( gambar di atas ) dengan muke versi dah mekap sikit.
jauh beza kan?
ye, aku tak cantik.
:'D

okay, lepas tu ramaila orang datang. berduyun-duyun. layan-layan sebentar sampai pukul 5 lebih. lepas tu lepak dalam bilik sekejap, terus tido. yelah, sebab seharian tak tido.konon-konon nak balas dendam lah ni. tido-tido-tido-tido sampai pukul 11 malam youu. family aunty datang pun mampus i malas nak bangun pegi salam. pandai-pandai koranglah layan diri. macam tak biase datang rumah. haha

bile dah pukul sebelas malam, bergegar-gegarlah handphone, sebab budak Pizza Hut call, nak datang beraya. argghh, bangun, touch-up mekap yang dah sememeh di sana-sini, then panaskan kuah laksa,setting table dan sebagainye, tunggu nak menyambut kedatangan budak pizza.

hamek kaw, sekali 13orang datang serbu. sebak juga di dada melihatkan begitu ramai yang datang padahal laksa dan soto tinggal seciput je. risau gile kalau makanan tak cukup untuk mereka. meriah rumah dibuatnye. tak menang tangan nak melayan mereka. sampai pukul 12 lebih baru diorang balik. gile seronoklah berjejak-kasih dengan diorang.

jadi, di kesempatan ini nak ucap terima kasih la pade yang datang. geng-geng gengster mase sekolah JJ2 dulu ( Shiela, Zaty, Shikin & Ieda ), then wakil budak teknik PKA1 ( Akmal & Sally ) and segerombolan insan Pizza Hut ( Kak Mas, Uddin, Khalaf, Iskandar, Taufik, Daus, Bahtiar, Yusrizal, Awie dan 2 orang rakannye yang tak dikenali, sorang rider baru yang tak dikenali, dan juge sorang rider yang namenye aku dah lupe T__T ). oh, juge kepade geng-geng bekas pekerja Pizza Hut yang merupekan pekerja Petronas yang datang menyerbu rumah setelah tersesat di Johor Jaya nih. ( Acap, Azham,dan 3 orang opismate Petronas mereka yang aku pun tak kenal ). 

gambar bersame geng gengster. sempat bergambar dengan diorang je. dengan member-member yang lain tak sempat nak bergambar. 


ye, jumlah tetamu adalah seramai 70 orang. laksa Johor dan soto habis sama sekali dimakan oleh budak Pizza Hut. kuah laksa yang i reserve untuk bawak balik Kuantan pun dah kene sebat jugak. nampaknye, memang takde rezeki Tenuks nak merasa laksa Johor. next time ya, babes?

jadi, dah nak balik Kuantan dah. selamat tinggal blog. kalau rajin nanti i update lah ye. 


NotamintakKaki : cepat muntah lepas bace entry ni. panjang nak mampus. macam karang novel. 

lupe nak ucapkan terima kasih kepada jerawat-jerawat yang tumbuh dengan subur sekali. hampeh. false timing. tak strategik langsung tarikh pertumbuhan korang nih. go away -____-


  post signature


7:28 AM


Thursday, September 16, 2010

cuba bayangkan kalau wujud satu social network yang bernama HATEBOOK. oops, anti-social nework. haru dunia ni beb. haha.



NotamintakKaki : mesti aku ramai kawan kalau aku wujudkan akaun Hatebook ni. haha

  post signature


7:21 AM




  1. Semut tak pernah tidur.
  2. Otak manusia terdiri daripada 80% air. tapi otak aku maybe ade 81% air sebab aku agak sengal ;p
  3. Manusia menghabiskan 2 minggu dari hayat mereka di lampu isyarat.
  4. Antartika adalah satu-satunya benua yang tidak mempunyai hidupan reptilia atau ular.
  5. Kebanyakan manusia menggunakan berus gigi berwarna biru, berbanding warna merah ( termasuklah saya ^__^ )
  6. Sepanjang hayat, seseorang itu akan makan sebanyak 60,000 paun makanan. err, lebih kurang berat 6 ekor gajah. weehoo, kita adalah 'gajah'! 
  7. Burung hantu adalah satu-satunya burung yang boleh melihat warna biru.
  8. Menjadi satu kesalahan jika korang menghempas pintu kereta di Switzerland. ya, aku memang tak sesuai jadi rakyat Switzerland.
  9. Nama yang paling common di dunia adalah Mohammed. You should be proud, if you are the one of those Mohammeds :)
  10. Kucing boleh mendengar ultrasound. cool! sesiape yang pregnant, bolehlah suruh kucing berkawan dengan baby di dalam perut anda ;p
  11. Siput boleh tidur selama 3 tahun. akulah siput sebenar   -____-"
  12. Tikus jantan dan betina boleh melakukan seks sebanyak 20 kali sehari. erk? gilo hapo.
  13. Mutiara asli akan cair di dalam cuka. cepat try, betul ke tak? :D
  14. Kura-kura boleh bernafas melalui punggung mereka. cool!
  15. 40% daripada keuntungan McDonald's datang dari jualan Happy Meals. 
  16. Lebih daripada 60% pengguna Facebook akan menggunakan akaun mereka untuk stalk account ex mereka. hehe :)
  17. Nicole Kidman takut kepada rama-rama.
  18. Britney Speras menggunakan nama ALOTTA WARMHEART bila nak check-in hotels.
  19. Tidak kira saiz atau ketebalan, sehelai kertas tidak akan boleh dilipat separuh lebih daripada 7 kali.
  20. Tapak sulaiman tidak mempunyai otak. patutlah Patrick itu bodoh T__T
  21. Zebra berwarna putih dan mempunyai belang-belang hitam. harap maklum.
  22. Charlie Chaplin pernah memenangi tempat ke-3 dalam Charlie Chaplin look-alike contest.
  23. Lebih banyak kalori akan dibakar ketika tidur, berbanding ketika menonton TV. sebab itulah aku lagi suke tidur :)
  24. Panjang ibu jari = panjang hidung. cube try.
  25. Madu adalah satu-satunya makanan yang tidak akan basi.
  26. Jepun adalah negara pengeksport terbesar kaki katak. eeeuuuwww. gross!
  27. Sila lihat zip anda. nampak tak initial YKK? ia bermaksud Yoshida Kogyo Kabushibibaisha, pengeluar zip terbesar dunia.
  28. Kita tidak akan boleh membunuh diri sendiri dengan menahan nafas. cubelah!
  29. Kincir angin akan berputar mengikut arah jam. kecuali kincir angin di Ireland. tolonglah siasat.
  30. Last but not least, gigi manusia adalah sekeras batu. fuiyoh!

tamatlah sudah pengajian untuk hari ini. ade mase, kite sambung lagi! :)

post signature


7:01 AM


Wednesday, September 15, 2010

akulah penghidap selsema babi itu.
tipu je. selsema je okay. babi tu bukan.

ye, demam di hari raya adelah satu kewajipan.
maybe sebab makan banyak sangat, ditambah pulak dengan musim raya + musim hujan.
raya + makan + hujan = demam.
paham tak ape yang aku cube sampaikan ni?
tak paham?
takpe, abaikan.

kesimpulannye, 
makan tu beringat sikit ye.
jangan tak ingat dunia.
macam aku.
T____T


NotamintakKaki : 


amboi, bukan main gembire lagi kau buat hidung gitu ye.
nah, terimelah padahnye.
selsema macam hape entah.
dah boleh sagat hidung tu atas jalan tar yang panas di waktu tengahari,
sagat habis-habisan sampai hidung ni menyerupai rajah di atas.
* SudutMarilahMerapu dah dihapuskan dan digantikan dengan NotamintakKaki sebab : aku punye sukelah. ni blog aku. muahahaha.
post signature


6:11 AM


Saturday, September 11, 2010

alhamdulillah. done with the 1st day of raya. walaupun hujan dengan lebatnye di waktu pagi. tapi itu tak membantutkan usaha untuk beraya. a nice raya, nice foods, and i cant even stop eating all day long. i guess it will be much more merrier if family Ma ade beraye di JB.

but i really can conclude this raya is my luck. sebab i still dapat duit raya, and yang penting, lagi banyak dari last year. hebat tak? haha. even my sister yang baru balik dari PLKN pun sanggup sedekahkan duit elaun die untuk bagi duit raya kat kami adik-beradik. and for the first time, dapat duit raya from Emy. and dapat angpau Upin&Ipin yang sangat comel. alhamdulillah. semua orang murah rezeki. i still can escape from giving away duit raya, because of : Sorry la ye, belum kerja lagi. hehe.


so, esok pergi beraya ke Muar. agak boring jugak kot, sebab ramai yang takde. okay, kalau nak tengok gambar, boleyla bukak FB. kalau belum add, sile lah add. dijamin approve punye! hehe.

Selamat Berhari Raya!

heaven makan kuih raye! i like!


post signature


4:50 AM


Thursday, September 9, 2010

ye, selamat datang semua ke blog yang sangat hampeh dan tidak berguna ini. harini saya nak memperkenalkan tuan-puan dengan sejenis makanan. ehem, biselah. TaukeMabuk suke makan. jadi, paham-paham jelah ye. T__T

okay, korang pernah dengar tak sejenis makanan yang bername Botox? haha, tipu je. name makanan tu sebenarnye botok-botok. tak sure lah pulak dari mane datangnye botok-botok ni. tapi, most Johoreans mesti pernah dengar. kalau tak pernah dengar, sile berambus ke negeri lain. haha.

botok-botok ni sedap tau youuuu. sesuai untuk sesiapa yang suke ikan dan daun. eheh, i mean it. DAUN. tapi bukanlah daun pokok bunge kertas ataupun daun terup. tapi, daun-daun yang sedap dimakan. atau bahase saintifiknye, pucuk dan juge ulam. ( ape yang aku merepek ni? )


baiklah. mari kite berkenalan dengan botok-botok.

( klik di gambar untuk tumbesaran yang lebih jelas )

ini rupebentuknye. agak besar jugaklah. lebih kurang saiz bekas polistrene makanan tuh.
 botok-botok ni dibalut dengan daun pisang. tapi yang ni versi dah dicabul sebab TaukeMabuk dah tak sabar-sabar nak makan. ish, buruk perangai. 

kita close-up sikit. boleh nampak tak betapa tebalnye lapisan dedaunan, sayuran dan ulaman di situ?
saya tak sempat nak buat research apekah tumbuhan yang digunekan untuk buat botok-botok ni, 
tapi yang pasti memang banyak lah. sebab dulu kalau nak buat botok-botok ni, 
kami akan berperang habis-habisan di dapur memetik daun-daun yang terbaik yang akan digunekan. 
memang banyak. sumpah tak tipu.

setelah menggali daun-daun untuk beberapa ketika, barulah kite akan bertemu dengan harta karun kita iaitu ikan. ye, inilah permainan + makanan yang paling best yang saya pernah jumpe. haha. biasenye kite gune ikan tenggiri yang besar sebab ikan tenggiri pun memang sedap. tak pernah gune ikan tongkol kot, sebab most Johorean tak makan ikan tongkol ( do correct me if im wrong ). sambil menggali ikan, kite akan bertemu dengan rempah-rempah yang gembire bergaul mesra dengan daun-daun. kalau nak meratah rempah pun okey gak, sebab rempah die sedap.

hasil galian. boleh faham tak bagaimane care buat botok-botok ni? ikan akan dibungkus dengan rempah dan daun-daun, then dibungkus pule dengan daun pisang, kukus dan last sekali balut cantik-cantik dengan surat khabar. fuhh, terbaik betul hasilnye. nak buat memang susah. tapi tengoklah betape mudahnye bile nak melantak. sekejap je dah dimakan oleh TaukeMabuk yang tak sedar diri ini T__T

ya, itu dia. seronok kan? rugi kalau tak pernah makan. untuk tekak Jawe macam saye ni okeylah kowt melantak bende ni tiap-tiap hari. kalau tak pernah jumpe, mesti korang akan pelik sebentar. 


okey. dah tamatlah sesi berkenalan dengan botok-botok. setakat ni, tak pernah lagi jumpe port yang ade jual botok-botok ni kat JB sebab sejak dari dulu, kalau nak makan, memang buat sendiri. maybe sebab leceh nak buat, so tak ade sape nak jual. ohh, nampaknye, saye dah mule nampak ape hala-tuju saye lepas habis belajar nanti. JADI PENJUAL BOTOK-BOTOK. muahahaha. 


post signature


9:25 AM



okay, ni gambar random sahaje sepanjang Ramadhan ni.




1. Latest picture of ramadhan 2010. at last, kuku kaki ( cube sebut laju-laju ;p ) dah tercabut jua akhirnye. kuku kaki paling hodoh di alam semesta berpunca dari insiden bekerje kat Pizza Hut dulu. banyak sangat berdiri and lame sangat pakai kasut, hodohlah jadinye. so aku akan beraye dengan jari berbungkus. :D

2. takde motif pun. mase tu tengah kutip sampah kat atas rumput. tibe-tibe nampak kupu-kupu ( eh, kupu-kupu ke rama-rama ?? ) lepak-lepak atas rumput. beliau sangat sporting sebab sudi jadi model photoshoot. haha.

3. pasang pelita, bau kedai beb pelita ni. abah beli, sebatang 2ringgit. haha. abaikan minah boncet di belakang itu. 

4. captionnya berbunyi begini : LU JANGAN MAIN-MAIN SAMA GUA!

5. see, model kupu-kupu sangat bekerjasama. cume mase ni die nak pegi melabur kot. huhu.

6. ha, yang ni unik. aku tak penah jumpe lagi. rupe die macam kerepek bawang. tapi, yang ni kaler hitam-putih. cantek menarek. and bile makan, aku ingatkan die kerepek bawang, tapi rupenye rasenye sangat manis. tidak sesuai dimakan oleh pengidap kencing manis :)



ya, random photo terbaik di bulan Ramadhan. hebat jugak n73 aku ni rupenye.
aku ade tag manusia kat gambar ni, kat FB aku.
punyelah azab nak tag sorang-sorang.
so, nak letak gambar ni kat blog pulak.


:)


 


8:49 AM


Monday, September 6, 2010



yeay! selamat hari raya peeps!

cun tak kad raya i?

eheh, mestilah tak cun sebab main google je.
:)

so, taknak cakap banyak. dan amik lah korang kad raye ni.
penat tau google. ingat senang ke.
haha



3:08 PM


Saturday, September 4, 2010

okay, nak bagitau ape yang seronok bile dah balik rumah.

1. boleh on9 sampai lebam. bukan setakat lebam, malah boleh mengidap penyakit parkinson sebab tangan dah menggeletar pegang mickey mouse lame-lame.

2. boleh jadi mem besar dan mempunyai kuasa veto untuk mengarah adik-adik tersayang bile nak something. seronok kan jadi kakak? ^___^

3. yang paling penting, boleh makan sepuas-puasnye. bukak tudung saji, ade makanan. bukak fridge, ade makanan. bukak kabinet dapur, ade makanan. tak ke masyuk begitu? kat Kuantan boleh ke bukak-bukak ade makanan? kirim salam jelah.

4. boleh mandi dengan puas. T___T almaklumlah, hostel takde air sejak dari hari Merdeka sampai lah ke hari aku balik JB ni. eh, bukan. ade air, tapi bile bukak paip, tak keluar air. kalau nak mandi, kene turun bawah macam orang dulu-dulu, mandi lalalalalala kat tepi tangki air. sebab ape ye jadi begitu? sebab pam air kat hostel rosaklah youuu. air tak boleh dipam untuk sampai ke paip air di bilik. tak paham? tak paham sudah. oh, tangan juge semakin berotot sebab angkut air untuk ke bilik. memang gagah perkasa T__T

5. bile dah dapat online, dapatlah juge bukak Youtube dan karaoke lagu raye sepuas-puasnye! marilah join!


  post signature


11:23 PM



alhamdulillah, dah sampai JB. perjalanan yang sangat memenatkan. bontot petak-petak naik bas 5 jam. haha. okay, takde ape yang nak update, just nak bagitau je TaukeMabuk dah selamat tibe di JB. hidangan berbuke menyambut kepulangan aku pun amatlah masyuk. ade daging ruse. masyukk lahh. ade ikan pari bakar. oh, masyuk juge. sile jangan jeles. hehe.

okay, mari menghitung hari untuk beraye! eh, jangan lupe, malam Lailatul Qadar. jangan nak excited sangat. zakat fitrah dah bayar? kalau belum, pegilah bayar. aku takpe, abah yang bayarkan :)

selamat tinggal semua.

assalamualaikum.

  post signature


10:53 PM



Selamat Hari Raya diucapkan. Mari jawab tag versi Raya 2010!

1. Puasa penuh tak tahun ni?
- err, mestilah tak :)

2. Raya di mana tahun ini?
- JB sahaje. Kampung Melayu Majidee dan mungkin akan berambos ke Muar.

3. Target duit raya?
- entahla ye, dah besar-besar macam ni tak harapkan sangat duit raye. sape yang hulur tu, dah kire bersyukur sangat-sangat dah. hehe. tapi, duit raye memang sangat dialu-alukan. sile jangan kedekut dengan saye ye ;p

4. Duit raya paling banyak yang pernah collect?
- tak ingatlah. mase kecik-kecik dulu memang kayo, cume tak ingat berape juta yang dah pernah collect ;p

5. Kuih raya favourite?
- tart nenas, almond london, ape-ape saje yang berunsurkan cokelat, dan juge kacang-kacang yang boleh merangsangkan pertumbuhan jerawat. haha

6. Makanan favourite di pagi raya?
- ketupat, lemang, lontong dan juge laksa johor :)  ( air liur dah meleleh ;p )

7. Lagu raya favourite?
- Dari Jauh Ku Pohon Maaf by Sudirman ( perasan, konon-kononnye berade di perantauan ;p ) ngan lagu raye Tok Siti kite. haha

8. Ada guna lagu raya sebagai ringtone?
- semestinye ade! hehe. gune lagu Junainah M.Amin , tajuk Suasana Di Hari Raya. oldies punye lagu ;p

9. Baju raya berapa pasang?
- setakat ni ade sepasang je, and recycle baju lame. tapi still nak survey lagi. manelah tau jumpe baju lain yang berkenan di hati, awwww :)

10. Baju raya warna ape?
- warne purple! credits to Eryn sebab beliau yang pilihkan baju i :)

11. Anda menerima duit raya atau memberi duit raya?
- of course lah menerima sebab i belum kerja, plus i ni budak sekolah! :)

12. apa aktiviti hari raya pertama?
- macam biaselah, salam-salam mintak maaf dengan family, ziarah kubur, amik gambar banyak-banyak, makan-makan, tengok tv sampai lebam dan kalau rajin baru pegi beraye. hehe

13. Sila berikan ucapan hari raya.
- okay, di sini saye nak ucapakan selamat hari raya aidilfitri kepade semue pembace blog ni. and saye nak mintak maaf kalau mane-mane entry blog saye ni ade mengguris hati dan perasaan anda. and mintak maaf jugak kalau ade sesetengah entry tu ade gune bahase kurang sopan ataupun terlebih merapu. okay? so, enjoy your raya, jangan main mercun, just take care of yourself and your loved ones. hari raya adelah hari untuk bergembire, bukan untuk menangis sebab putus jari or accident. drive carefully and selalu ingat : PANDU CERMAT, JIWA SELAMAT :)

14. tag kepada orang lain :
- waaahh, nak tag sesiapa saje yang bace entry ni. just for fun!  :)





  post signature


10:42 PM