Zurina Majid <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2299097498486129935\x26blogName\x3dZurina+Majid\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2210775171145360540', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
zurina's
I'm your master


Your photo here.

Welcome! I am Zurina.
disinilah tempat mencarut.disini juga tempat mengarut. aku malas menjaga hati orang.jadi,kalau kau tak suka hati kau disakitkan,nyah dari sini.
I'm MARRIED.


*kepada sesiapa yang follow, tinggalkan link dekat Chatbox. Mudah untuk aku beramah mesra bersama kamu. TERIMA KASIH*

THE ROCK ♥


Your photo here.


misi bantuan

nak derma darah
nak kasut VANS
nak sambung degree
nak title Ir.
nak kumpul duit
nak Mini Cooper

masih ada jalan keluar

BLOGGER.com
Facebook
Twitter
Tumblr

warisan artifak negara.

March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
***
***

tabung sekolah


hit counter
hit counter

Thursday, June 25, 2009

Maaf. Aku di kuantan dan tidak dapat mengupdate blog untuk seketika waktu. Harap maklum.


4:03 PM


Friday, June 19, 2009

nak story sikit laa. sekarang ni, aku agak busy tolong abang aku carikkan awek baru kat myspace. hoho. so, aku pun tolong laa add kan mane-mane girl yang comey-comey, cute-cute, dan yang sewaktu dengannya..


so, hampir 3 per 4 daripada new friends aku sekarang ini adalah perempuan. haha. kalau orang lain view new friends aku mesti diorang ingat aku ni lesbo or something like that. huhu.



nak dijadikan cerita, bila gurl-gurl yang aku add tu dah approve, aku akan try cucuk jarum. nak tengok respon diorang. ade 2 3 kerat tu ok la, tak sombong, n reply comment2 yang aku hantar. bile diorang nampak cam sporting, aku pass gurl tu kat abang aku. hehe. tapi ade jugak yang sombongnye MASYAALLAH~ aku send comment, 1 habuk pun tak balas. sombong gilee siot.



( taula muke korang lawa, tapi tak payahla sombong sangat, kan. nanti Tuhan tarik balik kecantikan korang tu baru tau. baru korang tau langit tu tinggi ke rendah, baru korang tau sape je yang nak kawan ngan korang tu nanti. )



* actually, aku bukan nak cerite pasal gurl yang sombong ni..hehe *



so, bile aku dah add dalam lebih kurang 50 orang gurl untuk abang aku ni, abang aku adela tersangkut dekat 5-6 orang gurl ni. okeyla, gurl- gurl ni pun not bad laa. comel and the most important, TAK SOMBONG.



ade sorang gurl ni. die gune name PUTERI hape ntah. tengok default photo die, memang superb! macam muke jepun sikit. then, die ade tulis kat status die yang die skarang ni ade kat England. tapi, budak ni asalnye dari Putrajaya. seriously, budak ni memang tak sombong. abang aku pun bahagie bercomment2 ngan die. bile dah comment-comment ni, kadang2 takde jugak idea kan?



(bende ni berlaku malam semalam)
So, bile abang aku dah takde idea nak tanye ape kat PUTERI tu, die mintakla idea aku. aku pun bagi la idea - suruh abang aku tanye, kat England pukul berape sekarang. abang aku pun ikut cakap aku and tanye kat PUTERI soalan tu. tapi, malangye, PUTERI tu tak reply. haha. aku wat bodo jela and tak syak ape-ape.


hari ni pulak, bile abang aku on9, abang aku tengok PUTERI tu tengah on9 jugak. so, abang aku pun say HYE dekat die. PUTERI reply. then, diorang comment-comment dengan bahagie. lepastu, abang aku tibe-tibe kehabisan idea. aku amek kesempatan lagi sekali. haha ( aku kan jahat! ) so, aku tanye kat PUTERI tu -
u stay kat England katne ek?


macam yang aku agak, die tak reply jugak. haish, pompuan ni betul2 kat England ke? asal aku tanye pasal England je, mesti tak reply. huhu. aku dah mule syak macam ade yang tak kene. so, aku pun view page PUTERI ni. and tengok pic die. aku rase pic die cam tipu je. cam curik pic orang lain. then, aku view comment2 die ngan laki lain. aku rase semua laki die layan. huhu..



aku rase budak PUTERI ni is totally FAKER! instinct aku yang cam hampeh ni pun cakap camtu. huhu~ ( instinct aku ni xbuley pakai sangat sebenarnye, tapi in certain cases, memang betul instinct aku ni. hoho~ ) tapi, ape-ape pun, aku sangat yakin yang PUTERI itu PENIPU!



aku tak akan biarkan abang aku diperbodohkan oleh PUTERI PENIPU tu. ( walaupun sebenarnye PUTERI tu betul-betul ade kat England. haha.. apela aku ni.. )


4:44 PM


Thursday, June 18, 2009

aku pegi ke Jusco Tebrau ngan Emy. huish, dah macam couple laa pulak.. hoho.

pegi tengok movie Jangan Pandang Belakang Congkak. not bad laa movie tu. entertaining laa.

then pegi lepak kat Speedy. usha cd, dvd..

lepas tu, pegi teman Emy beli barang2 masakan die tu. ( Emy is very good in cooking. tapi, aku tak taula tahun bile die nak masak-masak tuhh ) hoho~

pegi KFC mamam ayam yang baru tu. hampeh je rase die. takdela pedas pun. penipu punye iklan. haha.

then, pegi lepak kat Harris bookstore. i bought a novel- Sweetness in The Belly. baru bace dalam 20 page. macam bosan je cite die..haha..

btw, i will be back to Kuantan on Monday pursuing my short sem. maybe i will not updating my blog for a while.

take care, people.


3:39 PM


Tuesday, June 16, 2009


in love with durian. haha~

nak makan puas-puas sebelum balik Kuantan.

nyam2..

:)


3:42 PM


Sunday, June 14, 2009

1 . Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri ?
- nestle Bliss.. hehe..
2 . Apakah bende paling penting dlm hidup kamu ?
- duit. :)
3 . Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu ?
- umm, dekat umah je.. tak pernah terpikir nak kawin kat tempat lain..
4 . Berapa lama hubungan kamu berkekalan ?
- so far, with irfan laa yang paling lame.. hehe.. 1year ++ ;p
5 . Adakah anda sedang dilamun cinta ?
- of course i am
6 . Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam ?
- uishh, restoran ape ek? dah lame x dinner dekat luar laa.
7 . Namakan buku terakhir yang kamu beli ?
- Remaja. wanna buy a new novel b4 i get back to kuantan.
8 . Apakah nama penuh kamu ?
- Zurina Kalthum Binti Abdul Majid.
9 . Kamu lebih senang dengan ayah atau mak ?
- Abah.
10 . Namakan seseorang yang ingin kamu jumpa dalam hidup kamu buat pertama kalinya ?
- Mr. Orlando Bloom si kacak.
11 . Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu .
do i need to answer this one? hehe..
12 . Adakah kamu mencuci pakaian sendiri ?
- yupz.. hehe..
13 . Tempat yang paling seronok yang kamu mahu pergi ?
- entahla...
14 . Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu .
- entah ek..xbrape kenal..hehe..
- she's nice kowt.
- blog die best..hehe..
- tu saje.. hehe..
15 . 8 perkara yang amat saya gilai ?
-music.
-makanan.
-cute babies.
16 . Pelukan atau ciuman ?
- both..hehe..
17 . 8 perkataan yang sering diucapkan ?
-whatever.
-bayar la duluu.. haha..
-pundek
- okey..
- bongok ar ko ni..
- woii..
- mende ko ni? ngantok ea? huhu..
- hek eley..
18 . 8 buah buku yang paling baru di baca ?
- tak ingat arrrrr....
19 . 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali ?
- Lily Allen's
-Muse's
- 30 seconds to mars'
-Negaraku.. hehe..
- MCR's
-itu je la.. hehe..
20 . Mari men ' TAG ' 8 orang lain .
- Zarith
-Shireen
- Shasha
-Wiwie
-Aqmalbaik..hehe..
- Eyqa.
- sesape yang bace..hehe..


9:22 PM


Thursday, June 11, 2009

6th June 09 ( Friday )
-bangun pagi2. siap2 letak barang dalam kete. then, bertolak ke Kuantan ( about 7.45 in the morning ).
before bertolak :)

-singgah kat Majlis Daerah Mersing. Abah settlekan keje die sikit.

Mersing.
-then, teruskan perjalanan sampai ke Rompin. having lunch.
Rompin. after lunch.

-proceed to Kuantan. arrived Suntianna Resort, Kuantan about 2pm.
- after do the check-in, i've landed on the bed and suddenly zzzzzz....hehe..
kat dalam bilik.having some snapshots before i zzzzzzz~

- yang lain-lain bergumbira bermandi-manda di pantai..
-woke up from the sleep at 6pm.i'm not feeling well, so i just took a walk along the shore and took some pictures.

- after Maghrib, me, Malyn and Kak Hana kene bakar ayam. ciss. patutnye budak2 laki yang kene bakar. ade ke patut pompuan2 ayu cam kitorang ni kene handle the BBQ session? huhu..
BBQ.

- tapi, i did curi tulang. pergi sekejap dekat pantai sebab nak tengok cousin2 yang lain wat unggun api.hehe. ;p
diorang nak wat unggun api. tapi xjadi..hehe.. at last, semua orang give up and join BBQ..hoho~


7th June 09 ( Saturday )
-bangun dekat2 tengahari..hehe.. sebab malam semalam susah nak tido ( sejuuuuk sangaaat.. i hate air-cond... )
-after having lunch, layan cousin-cousin yang kecik main game.

-then, jalan-jalan tepi pantai ngan Emy, Akmal, Heri, Arifa. took some pitchas.
me n emy.
budak2 tanam kaki..huhu..
emy cacat.
mende ntah ni..huhu..


- about 3pm, abah ajak pegi bandar Kuantan. ( memandangkan i do know the roads and directions of Kuantan, i have to came along )
-singgah Kuantan Parade( pegi hantar cik n73 untuk repair ). then, pegi makan ABC & rojak.dekat Taman Gelora.wuu~ rindu kolej. :)
-pusing-pusing around Taman Gelora recreational park with Zarith, Zulaikha, Heri and Zeti.
- go back to Kuantan Parade sebab nak amek cik n73.( yeay~ my n73 da kembali berfungsi! )
- pegi Terminal Makmur to pick Hadi ( arrived from Subang Jaya ). and went back to resort.
terminal makmur. tunggu Hadi.

- the other cousins mandi2 at the beach. me? malas nak mandi laaa..hehe.. - after Maghrib, doing some photoshoots with Malyn's DSLR. chewah~ jadi model beb..
-BBQ session. this time, Along(Iylia's cousin) doing the bakar-bakar work. hehe. we just have fun chit-chatting under the tree..

emy melaram dengan DSLR malyn.
Along si tukang bakar.
Hadi poyo.haha..
lepak2 bawah pokok.
- lepas BBQ, me, Zarith, Zamira, Aida, Arif, Emy, Hadi, Haikal and Along berborak-borak sampaila pukul 3am.macam2 cerita ada..

8th June 09 ( Sunday )

-woke up early. packing the belongings and check-out.
- pegi umah Along. having lunch at his house. - lepas lunch and bersalam-salaman dengan family yang lain,terus bertolak ke Mentakab. arrived Mentakab around 4 pm.
- doing nothing here. just chit-chatiting with Shireen and playing with Aqillla.


9th June 09 ( Monday )

- bersiap-siap and having lunch ( ikan patin best! ).
-bertolak ke Kuala Gandah with Ayah Chik's family and Wan ( my mom's brother and my grandma ). Wak Dir ( abah's brother) was the leader of the convoy trip.
zeti and aqilla. on the way to Kuala Gandah.
daftar.

- daftar and dapat pas masuk ( tapi dapat pas warne merah sebab sampai lambat.so, tak dapat naik gajah & mandi dengan gajah ).
- 2pm, gajah show started. ramai tourists yang datang. ade 5 ekor gajah kowt kat sini ( not so sure ).
the gajah show.
meet Selendang. one of her leg kene potong.

- yeay~ dapat amek gambar dengan family omputeh from USA. cute anak die :) and they're so friendly.
-the weather? soooo hotttttt.... and i sweat really2 badly..
the tourists. ramai orang woooo~

- about 3 pm, went back to Mentakab. sampai rumah, terus tidoooo sampaila pkul 8.
- lepas mandi and dinner, berpesta dangdut n poco-poco dengan Zarith. haha..
- had a lite nite supper. masak megi je...
- berborak2 and zzzzzzz~

10th June 09 ( Tuesday )
-bangun pagi and terus bersiap-siap balik JB. tido sepanjang jalan.. huhu..
view of Pahang River.

- singgah bandar Segamat. makan dekat RZ restaurant. sedap lauk2 dekat sini. so,sape yang ade pegi Segamat, pegi la ke restoran ni. layanan pun best. no wonder restoran ni sentiase ramai orang. tokey restoran pun very friendly. die siap bagi abah a free cup of coffee.hehe..
tadaaa~ RZ restaurant. nak promote nih. haha..




okey, itu saje laporan ringkas. :)
LURVE, Zurina
*phew, siap jugak entry ni akhirnye. setelah sekian lame terkandas di dalam draft.*


9:02 PM



i would like to wish a very good luck to UiTM's students out there. dengar cite, result diorang kua arini.

dekat bulletin Myspace and friends' status pun da kecoh-kecoh pasal ke-CUAK-an diorang ni.huhu.

so, all the best. may all of you pass with flying colours.

:)


5:17 PM



Aku nak senaraikan jejaka- jejaka idaman aku. bagi aku, diorang ni sangat-sangat charming. ni menurut perspektif mate aku la.. tak taula pade korang mereka ni hensem ke tak.. tapi, aku tak peduli sebab aku sukeeeee sangaaaaat kat diorang. hehe..

1. ORLANDO BLOOM



teramat la hensem. adooii.. cair rasenye bile tengok panahan mate die.. oh,Orlando Bloom ku... macho beb die ni. hey mamat, nape la ko hensem sangat?







fuuuhh.. stylo gile beb..









okey, ni last kopek. bagi aku, die sangat hensem mase dalam movie LOTR. dahla jadi elf. fulamak, kacak gile main panah-panah orang..huhu..





2. IQRAM DINZLY


yang ni pon hensem gak. walaupun panas baran sket, tapi aku tak kisah.

kemachoan die ni terserlah dalam drama Bella. and Dunia Baru.

fulamakk, aku suke gile arrr die ni..






3. HUGH DANCY


mamat ni takdela hensem sangat tapi aku telah jatuh cintee ngan die ni pas aku tengok movie Confessions of a Shopaholic.

die sangat charming dalam movie tu.

lagi-lagi mase die menari dengan Rebecca Bloomwood. alahai..romantik gile..

welcome to the list,Mr. Hugh Dancy :)






4. FREDDIE PRINCE JR.





die ni pun ensem gakk.

jom ramai-ramai pakat tengok movie HEAD OVER HEELS. macho gle die ni dalam movie tu. ngan bawak anjing besor giler babeng, mmg kacak lahhh! hehe..





tapi, die da kawin laaa.. cis... *()&*%^$%^$

huhu..

umm, tgk ye movie ni. best gile.. klakar.. n a bit of romantic..
dapat tengok sekumpulan model BUDUH.. haha..

*credit to Nadiah sebab bagitau name mamat ni. aku asyik telupe je name die..haha..*




okey, itu die top 4 mamat-mamat pujaan aku. bagi sesiape yang berkeinginan untuk berade di dalam my-adore-list ni, sile isi borang ye.. haha..




5:16 PM