Zurina Majid <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2299097498486129935\x26blogName\x3dZurina+Majid\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2210775171145360540', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
zurina's
I'm your master


Your photo here.

Welcome! I am Zurina.
disinilah tempat mencarut.disini juga tempat mengarut. aku malas menjaga hati orang.jadi,kalau kau tak suka hati kau disakitkan,nyah dari sini.
I'm MARRIED.


*kepada sesiapa yang follow, tinggalkan link dekat Chatbox. Mudah untuk aku beramah mesra bersama kamu. TERIMA KASIH*

THE ROCK ♥


Your photo here.


misi bantuan

nak derma darah
nak kasut VANS
nak sambung degree
nak title Ir.
nak kumpul duit
nak Mini Cooper

masih ada jalan keluar

BLOGGER.com
Facebook
Twitter
Tumblr

warisan artifak negara.

March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
***
***

tabung sekolah


hit counter
hit counter

Monday, May 31, 2010

saje nak ucapkan trimas to Facebook. kenape? sebab Facebook la, aku berjaye menjejaki kawan-kawan seperjuangan dari sekolah rendah dan juge sekolah menengah. hebat! yang paling haru adalah apabile aku berjaye menemui classmate aku mase Darjah 2. haaa. Miss Auji Nabilah. beliao ni duduk sebelah aku. and mase beliao Darjah 2 tu, beliao ni putih gebu gak la orangnye. beliao suke mengembungkan pipinye sampai kelihatan segale jenis urat yang berselirat. aku suke tengok dan beliao suke menghiburkan aku dengan cara macam tuh. haha.


ok, ni aku baru je menemui kawan lama dari sekolah rendah juge. terputus hubungan sejak masuk sekolah menengah. namenye Afiqah Izzati. hot babe. beliao ni cun mase sekolah rendah dulu. dahla cun, putih melepak pulak tuh. yang aku paling terharu gile gabannye bile aku view gambar-gambar kat profile beliao, rupenye beliao ni ade upload gambar kelas mase kitorang darjah 4. huahua. gile huduh muke masing-masing. tapi, aku tak la. aku comel je mase kecik-kecik dulu. dah besar je kureng comel. haha. memang terserlah muke budak-budak. kalau aku dapat cari every single people dalam gambar tu, then mase gathering tunjuk balik gambar tuh, aku boley jamin 2 orang je yang muke sebijik dalam gambar tu. iaitu Afiqah Izzati dan juge aku. haaa. yang lain sume mesti lain gile, ke lautttt.. haha.


aku taktaula. harini perasan lebey pulak. kasihan. takde orang puji kowt. sebab tu rase nak puji diri sendiri je. ^^ oh ye. harini saye tak makan nasi ye. diulangi : SAYE TAK MAKAN NASI. haha. banggelah tu kononnye? blah la kau. haha. bangun tido pun dah agak petang. tengok atas meja ade jemput-jemput. ape lagi, dengan pantasnye aku menjemput diri aku sendiri untuk makan jemput-jemput tu. masyukk sungguh rasenye.


tapi sekarang aku dah lapar. tadi bukak fridge, ade frozen karipap. nampak macam lazat. tapi malas nak goreng. nak defrost kan pun malas. jadi, ade peribahase yang aku nak reka. orang malas selalu rugi. dan orang malas itu adalah aku. ya, aku rugi sebab aku lapar. haha.


baiklah, tibe-tibe jadi rajin. mari goreng karipap di waktu 3.39 pagi! yeay!


ps : tipu je. sebenanrnye nak masak megi. 2 minit. mudah dan cepat. :)


post signature



11:40 PM



sile la remove aku dari friend list kau ye. aku pun malas nak amik tau hal kau lagi. kau boley pegi mampos dengan dunia kau yang completely nonsense tu.


* harap maaf ye. saje je nak melepaskan hangin kuskus dalam badan ni. entry ni tiade kene-mengene dengan pembaca blog ini. *


kehidupan semakin membosankan. sangat-sangat membosankan. semakin tepu duduk di rumah. tidur pagi, bangun petang. hebat. online pun dah tak membawe sebarang makna. main game je kat FB. aku la tokey kedai baju, dan aku juge la tokey kedai biskut. usahawan berjaya in-the-making. blahhhhhhhhh~


selangkah lagi menuju ke kamera LOMO idaman hati. nampak je macam kamera cikai-cikai, macam kamera zaman dulu, macam kamera mainan. tapi, hasilnye, SUPERB! hasil penyiasatan aku, gambar yang di-snap oleh kamera ni memang cantik. vintage gitu. ofkos la tak secantik DSLR, tapi berbaloi la dengan hargenye. dan kamera ni dengan sesuka hatinye boleh dicampakkan ke dalam air. tidak seperti kebanyakan DSLR. ahha, korang berani ke nak campak DSLR korang dalam air? huwaa. same sekali tidak melainkan korang ade casing kamera tersebut yang hargenye boleh tahan masyuk juge,ye. jadi, kamera on-the-way. tak sabar nak membakar duit yang cume ade beberape ringgit je ni. target : next week kamera cikai ini mesti ade dalam genggaman aku!


post signature



4:05 PM


Sunday, May 30, 2010

akhirnye Allah telah melembutkan hati abah untuk mengizinkan Tuan Puteri Zarith Aufisya melanjutkan pelajarannye ke Somalia. eh, bukan. ke Kedah je. Alor Setar. tapi, aku tak puas hati sebab kalau Zarith jadi pegi ke Kedah ni, maknenye beliau la johan. sebab beliau yang belajar paling jauh setakat ni. ciss. berani ko merampas takhta aku.


beliau akan ke KPTM. amek course Tourism Management-UiTM. bagosla tuh. aku dapat diploma UTM, kau amek diploma UiTM. baru lengkap segale jenis universiti. sebelum beliau dicampakkan ke Kedah, beliau terlebih dahulu akan mencemar duli ke KEM PLKN kat Mersing. Kem hape entah. wakakakak~ tahniah. aku suke!


semoge berjaye!


post signature



7:19 PM



latest wishlist. adoi. time takde duit camni la tibe-tibe berlambak idea-idea yang memerlukan duit lalu melintas kat dalam kepale hotak ni.


1. saye nak external hard disk. hard disk lappy ni dah tak dapat nak menanggung kesesakan data di dalamnye.

2. saye nak pergi Singapore, to be exact : to UNIVERSAL STUDIOS.

3. saye nak LOMO! tak kire! nak jugak. Zarith, mari share duit bersamaku!


itu sahaja. sekian~ trimas~

post signature



4:36 PM




ouh durian. aku memang hantu durian. pecinte durian. peduli hape aku orang cakap durian tu busuk. janji aku suke. rasenye sangat-sangat unik. terbaik la. lagipun buah ni sangat masyukk sebab die bermusim. bile da datang musim die, lagila excited nak tunggu abah beli durian banyak-banyak. kalau die tak bermusim, aku tak gile sangat dengan durian ni kot.


mase aku form 5 dulu, aku makan durian banyak gile. sampai demam-demam. kasihan. punyela taksub aku makan durian tuh.


kebetulan hari ini, ade kawan abah datang. bawak durian. well well, terima kasih banyak-banyak ye Aunty Enon and Uncle Ajis. sedap durian yang diorang bawak ni.


nak tengok tak macam mane rupenye bile aku melantak durian? ni ha. huduh. haha. :D

budak kebulur hantu durian ;p

post signature



4:21 PM



lepas isyak, pegi masjid kat sebelah Sekolah Agama nih. pegi dengan mak, Zarith, Zeti and 2 orang geng mak. ade ceramah perdana. memandangkan aku takde buat ape-ape, so aku join jela. at least, dapat jugak collect pahala datang majlis ilmu.


bile sampai, ramai jugak la orang. ade makan-makan. makan dalam dulang beb. sodap pun sodap. siap ade aiskrim lagi. ceramah agama pun ok. dapat gak menambahkan ilmu agama di dada walaupun sejam je ceramah tu.


insyaallah, sepanjang cuti ni aku akan meluangkan mase aku datang ke masjid. takdela jauh mane. sejengkal je dari rumah. semakin hari aku rase diri ni semakin jahil. taksub sangat dengan dunia sampai hal-hal akhirat pun aku abaikan. main point : get back in the line. cukupkan sembahyang 5 kali sehari. insyaallah :)


tak lengkap kalau takde gambar.

terbaik dari ladang. sedap!



nyam nyam.


post signature



4:43 AM



dengan ini aku nak mengucapkan sayonara kepada loan MARA yang telah berkhidmat dengan sangat cemerlang sepanjang 3 tahun aku di Kuantan. dengan loan MARA inilah, aku boley berlagak kaya, padahal aku taklah sekaya mane pown. dengan MARA inilah aku boley pakai barang branded. aku bayar hutang, aku bayar bil, aku belanje orang makan.


ouh, terima kasih MARA. tap malangnye aku masih belum bersedia untuk merelakan kepergianmu. adoi. mane nak cekau duit ye untuk sem depan? think think think.


huuuuu. sedey nye rase. ape lagi, Wong Ah Jang la kite ;p


post signature



4:00 AM



hello. welcome to my blog again. setelah di-private-kan selama beberape hari. boringnye rase bile private-kan blog ni lame-lame. bak kate Anang, " separuh jiwaku pergi~~~~ " pergi ke mane? entahlaaaa. aku pun tak tau.


so, blog ni sudahpun di make-up kan bagi cantik. tapi takdela cantik pun. sebab aku gune kaler purple. geli den. aku bukanlah pecinte kaler purple. tapi, saje je nak bagi ceria lah konon-kononnye. mule-mule ingat nak buat B&W je, macam layout yang dulu, tapi rase macam takde life je. boring. baik gune kaler yang best sikit.


kerja-kerja mengedit layout ni berlangsung selama 1 hari suntuk. penat? jangan cakaplaaa. lenguh segale urat sendi ni. mate ni dah naik berbulau tengok segale jenis coding yang berselirat. juling mate nih. aku gune coding yang same dengan layout B&W aku dulu tuh. cume yang ni lagi payah sebab aku banyak buat bende-bende merepek kat belah kanan nih. hampir gile aku dibuatnye. huh.


ni jela hasilnye. ade cacat sikit sebenarnye. tapi, hopefully korang tak perasan lah. heee ^^

so, enjoy your reading. kalau ade yang patut ditegur, just let me know okeyy? boley just roger kat Ronggeng Corner ataupun kat FB, ataupun email saje - zuryn89@hotmail.com.


tq :)


post signature



2:05 AM


Friday, May 28, 2010

sumpah bosan gile duduk rumah. tepu siak otak ni. ni baru 3 hari. kalau 3 minggu macam mane? 2 bulan macam mane? arrrgggh. memang puaka jawabnye. tapi agak seronok pun ade gak. disebabkan aku ni adelah anak yang sebulan sekali balik ke rumah, mungkin orang-orang kat rumah ni macam tak berape perasan kewujudan aku.


aku boley bangun seawal mane yang aku suke, dan aku boley tido selewat mane yang aku suke. and takde sape-sape yang berani bersuare suruh aku bangun tido. pastu, aku boley memerintah orang di dalam rumah ini sesuke hati aku. muahaha! akulah pemegang kuasa veto sekarang ni. atau name saintifiknye ialah MEM BESAR! aku tak dikerah untuk membuat kerje-kerje rumah. tapi, aku masih berhati perut ye, wahai anak-anak. aku masih lagi bertimbangrase untuk menolong sedikit sebanyak kerje di dapur. aku mempunyai hak untuk menguasai remote tv, dan aku boley menghalau adik aku dengan sesuke hati aku jikalau aku nak gune laptop. jahat tak aku? jahaaaaattt ;p


tugas aku sekarang ni hanyelah menjadi guru tuition kepade Zeti. aku ajar die Math. tapi die menipu. die ingat aku tak tau. die tengok sifir kat belakang buku tulis tuh. aku malas nak marah - sebab dulu pun aku wat camtu gak! heeee ^^ aku sound die, suruh repair sikit handwriting die tuh, tapi die wat bodo je. ciss. brengsek punye budek. kau mengingkari kata-kata aku.


jadi, kehidupan aku sepanjang 3 hari di rumah ini adalah sangat membosankan. aku nak keje, tapi aku taknak penat. Eryn selalu msg aku, menceritekan keluhan die yang kepenatan bekerja. kasihan kau. disebabkan Eryn sudah mengeluh sedemikian rupe, pintu hati aku pun sudah separuh tertutup untuk bekerja. oleh itu, anda semua boleh mengabaikan sahaje wishlist aku yang no 1 tuh. kerepek itu semua. jangan percaya. dusta semata-mata.


tidak sabar menunggu hari minggu tiba. sebab? ade deretan majlis kenduri kahwin yang aku nak datang. fuiyyoo. lame tak makan nasi minyak. hopefully nasi minyaknye sedap. supaye aku boley pulang dengan pertambahan lemak yang sangat banyak.


ha, mau story, aku ni peminat fanatik 100Plus. so nak dijadikan cerite, aritu aku beli 100Plus. then kebetulan mase tu ade contest hape entah si 100Plus ni organized. tapi kalau nak masuk tu takdela kene register ape-ape. just kene sms kod yang ade kat bawah penutup botol and letak sekali no ic then just send tu je. takde motif. lagipun mase tu aku tengah kaye dengan kredit. ditambah pulak dengan kebosanan yang melande diri. sekeping msg tu je yang aku submit. about 2 weeks later, aku dapat 1 msg, cakap yang aku ni shortlisted as a daily winner. dapatla RM5o. ahaks. iyolah tu. aku ignore je. selang beberape hari, organizer tu called, suruh aku bagi name, no ic, ngan address. aku pun layankan jela. dapat duit punye pasal. then lame gile,,,,,senyap je mende tuh. tak taula ape cerite. semalam mase aku tengah bace paper, mak bagitau ade surat untuk aku. aku bukak, and yippie! ade cheque RM50. haha! so, rezeki memang ade di mane-mane. even modal aku suke-suke submit tu just 5posen je kot. alhamdulillah. bukan senang nak dapat 50 ringgit. kan? :)


so, esok adelah public holiday. maknenye, ali baba dan penyamun-penyamun nye akan bercuti juge. maka, aku akan meneruskan perjuangan beronggeng di rumah sahaje. maybe nak hasut adik-adik aku pegi tengok wayang. Shrek! tolonglah aku. bantulah aku keluar dari rumah ini. da beberape hari aku tak menjejakkan kaki ke tanah dan menghirup udara luar.


sekian sahaje laporan untuk hari ini. dengan ini, saye akan merasmikan sesi movie marathon yang sering saye jalankan ketika pulang ke rumah. saye akan menonton movie ( non-stop ) sehingga la h mate saya hampir menyerupai mate panda. saye telah mengumpul beberape koleksi DVD untuk ditonton. semoge berjaye Zurina! meh tengok movie dan mari mabok-mabok bersamaku :)


post signature



12:23 AM


Thursday, May 27, 2010

Two Names You Go By:
1. Zurina
2. Zu

Two Things You Are Wearing Right Now:
1. Shirt
2. Grey tights.

Two songs you love right now:
1. If We Ever Meet Again
2. Monsoon

Two people you idolize:
1. Abah.
2. Prophet Muhammad SAW.

Two friends you can't live without:
1. Tenuks.
2. and my tenuks!

Two Things You Want in a Relationship:
1. Happiness
2. Loyalty

Two of Your Favorite Things to do:
1. Blogging
2. Eat as much as i can!

Two people you care a lot about:
1. Mak
2. Abah.

Two people you could care less about:
1. those who care less bout me
2. unknown people!

Two great times in your life:
1. all my families' gathered.
2. the moment of success :)

Two Things You Want Very Badly At The Moment:
1. New clothes
2. Money to pay my debts.

Two things your doing tonight:
1. Watching tv
2. online sahaja!

Two pets you had/have:
1. Cat.
2. and that things that called lipas, semut, cicak. ^^

Two Favorite Colors:
1. Blue
2. Black.

Two people who will fill this out:
1. I-dont-know!
2. Anyone :)

Two things you want in your future:
1. i want to have a car and as much properties as i can
2. a lovely family!

Two people that live in your house:
1. i got a lot of people in my house laa.
2. ....

Two things you ate today:
1. Nasi dan lauk-lauk yang best.
2. Kuah gulai cicah ngan roti.

Two favorite holidays:
1. Beaches.
2. Historical places.

Two favorite beverages:
1. Teh o Ais.
2. Coolblog - the one that choc oreo flavoured with the gummy pearls!

post signature



9:30 PM



kenape saye selau gembire? kerana perkara-perkara ini :


1. saye gembire sebab saye ade adik-beradik yang ramai. ade 6 orang. rumah ni tak pernah sunyi. dan saye gembire hubungan kami adik-beradik memang rapat. takde sape yang bermusuhan.

2. saya gembire sebab mak and abah saye sangat sporting. even abah nampak macam firm sikit, tapi sebenarnye beliao sangat best. beliao suke wat lawak, beliao suke bercerite. tapi suke cerite sekerat jalan. mak saye pulak lebih pendiam. beliao suke tengok badminton, beliao suke bace novel cinte sebab mungkin beliao ni jiwang. ^^

3. saye gembire sebab saye ade family yang sangaaaaat besaaarrr. tapi, family belah abah lagi ramai. and mereka semua best. and saye agak bangge sebab dalam keturunan abah ni, ade ramai yang berjaye, termasuklah my late grandfather. dalam family abah ni ade yang jadi Ahli Exco Johor, YB, lecturers, doctor, engineers, and ade ramai yang jadi pendidik. insyaallah, saye akan meneruskan tradisi cemerlang ini. ouh, family mak pun tak kurang hebatnye. ade lecturers, pelakon, and even DJ radio Sinar FM. haha!

4. saye gembire sebab saye hidup serba sederhane. tak mewah, tapi tak juga miskin. semua serba-serbi lengkap. saye da biase diajar hidup dengan apa yang saye ade. jangan berlebih-lebihan. bersyukur dengan ape yang saye ade. kalau saye mintak something dari abah dan saye tak dapat bende tu, it's ok. saye tak akan memberontak. sebab abah sangat menekankan frasa ini " kenelah bersyukur. ade ramai lagi yang hidup lagi susah dari kite ". sejak dari kecik, saye tak diajar pakai baju-baju branded, tak dimanjekan dengan kemewahan. pergi sekolah pun just bawak duit cukup-cukup untuk makan je. kalau saye nak sesuatu barang yang mahal, saye kene berusehe lebih sikit. bile saye dapat result yang baik dalam exam, barulah saye demanding sikit mintak ini dan itu daripade abah. barulah berbaloi dengan ape yang saye usahakan.

5. saye gembire sebab saye ade ramai kawan. di JB dan juge di Kuantan. saye gembire sebab kawan-kawan saye semua best. dan yang paling penting kawan-kawan saye gile macam saye jugak.

6. saye gembire sebab saye tinggal di Johor Bahru. bukan di sesuatu tempat yang jauh di pedalaman. saye tinggal di kawasan kejiranan yang aman. saye ade jiran yang best, yang baik, yang sedia membantu keluarge saye. saye gembire kerane di Johor Bahru ini lengkap dengan segale keperluan saye untuk bergembire. kalau saye nak mandi air terjun, saye boleh terus pergi ke Kota Tinggi. kalau saye nak mandi laut, saye boleh ke Desaru. kalau saye nak main layang-layang, saye boleh pergi ke Pasir Gudang dan bermain layang-layang dengan bahagia. dan kalau saya nak berhibur dan membeli-belah, saye boleh pergi City Square ataupun Jusco Tebrau.

7. saye gembire sebab saye ade lesen memandu yang sah. saye bukan pemandu yang 'haram'. walaupun saye tidak dibekalkan dengan sebijik kereta, saye masih berbangge sebab saye ade lesen. " kaw ingat senang ke nak pass test JPJ?haha"

8. saye gembire sebab saye belajar di Kuantan. bukanlah di tempat-tempat yang terlalu ulu. walaupun di Kuantan takdela segempak mane yang disangkekan, tetapi ok la kan. saye gembire bile da belajar di Kuantan, saye dapat pergi 'jauh' dari ketiak mak bapak saye. saye boleh belajar hidup sendiri. sebabnye, dalam adik-beradik saye, saye merupakan insan pertame yang belajar di luar dari Johor Bahru. ini bermakne, abah dan mak sangat mempercayai saye untuk hidup di Kuantan.

9. saye gembire sebab saye tak lah se-kuno mane. saye ade handphone, saye ade lappy. saye bukanlah insan yang gila gadget. saye suke bende yang basic sahaje. tak suke membebankan kepala hotak saye dengan item-item yang merepek. sebab tu sampai sekarang saye hanye pakai n73. dan malangnye semalam waktu saye tido, n73 ni terjatuh dengan dasyatnye sehingge ia pecah. saye hanye mampu melihat sahaje dan mengutip kembali serpihan n73 itu. dan saye akan menampal kembali n73 ni. saye sayang n73 saye. walau ape yang terjadi, saye tak akan jual n73 ni. sebab n73 ialah handphone terbaik yang saye pernah gune. same juge seperti lappy. saye sayang lappy saye. saye pun tak suke membebankan lappy saye dengan fungsi-fungsi yang pelik. sebab itu saye hanye gune Window XP sebab ia sangat basic dan memudahkan saye. cukuplah jika lappy saye ini lengkap dengan sebuah Internet Browser yang best, tempat untuk saye men-downloads, games yang best dan juge player untuk saye menonton movies.

10. saye gembire sebab saye merupekan penasihat terulung kepade abah. abah lebih mempercayai saye berbanding anak-anaknye yang lain. haha. oleh sebab itu saye mempunyai kuasa hasutan yang lebih. mungkin saye batu api. ;p

11. saye gembire sebab sekarang saye ada bilik sendiri! dulu saye kene share bilik dengan Zarith dan Zamira. tapi sekarang saye telah menjadikan bilik Emy sebagai bilik saye. dan saye ade privacy yang lebih sikit. lagipun bilik Emy bilik yang paling belakang. bilik yang paling tak diendahkan. jadi dengan serta-merta saye juge akan diabaikan selepas ini.

12. saye gembire saye sangat sihat. saye tiade penyakit.

13. saye gembire sebab saye bukan penjenayah yang dikehendaki polis. ( ???)

14. saye gembire sebab saye da penat menaip.


oleh yang demikian, jumpe lagi di tahun hadapan.

zzzz~

post signature



2:23 PM


Tuesday, May 25, 2010

bahagienye online setelah abah meng-upgrade sistem internet kepade wifi. fuhh. terbaik ah. terime kasih Encik Majid. nampaknye, aku akan on9 24-7 la jawabnye. hehe!


tadi aku view Les' Copaque punye website. and aku terjumpe ini. ade gambar Emy! haha. walaupun gambar dari belakang je. ouh, aku sangat kagum dengan mamat nih. die punye art talent : aku TABIK SPRING.




kalau nak dibandingkan dengan aku ni yang tak pandai nak melukis. bute seni. lukis orang lidi pon jadi rupe dahan pokok. aku cume pandai lukis bunge bodo-bodo je. aku tak pandai lukis figure. aku cume boley lukis bende-bende yang lebey teknikal.


mase sekolah aku tak penah suke subjek Pendidikan Seni. kalau nak exam, mesti aku suruh Emy yang bagi idea, wat sketch untuk aku. gile jahat aku ni buli abang sendiri. sebab tu mase sekolah teknik dulu aku suke subjek Lukisan Kejuruteraan. and mase sem 1 dulu subjek LK aku ni pon dapat A! huh. tu je yang aku boley banggekan. haha. kalau orang bagi pensel ngan sketch book, konpem aku blur. taktau nak lukis.


ok, berbalik kepade Emy nih. berbahagielah kau di sana. bagosla kau boley idop dengan diploma kau tuh. cume aku je yang kene bekerje keras untuk sambung belajar sebab kalau nak harapkan diploma nih, memang tak kemanelah aku ni. adoi. kenapela aku takde talent macam kau? sumpah aku jeles ngan kau.


mamat ni suke ngan binatang. and kalau die nak story pasal seseekor binatang tuh, memang sah-sah la aku tak kenal binatang tu kan. Emy ni dengan selambe badaknye boley lukis gambar binatang yang die maksudkan tuh tanpe refer ape-ape. gilo hebat. dahla hebat, cantik pulak tu die lukis. aku siap simpan lagi gambar kucing yang die sketch. ade kat dalam album.


haish, aku taktau la mamat ni datang dari planet mane. ke, aku ni yang terlalu malang sebab tak dapat curi sikit bakat die tuh. huhu.


ok Emy. penat aku puji ko. bak sini belanje aku tshirt armani sehelai. haha. :D

mak masak nugget. fuiyo. breakfast paling sedap di alam semesta.


jemput makan semua~




post signature



6:07 AM



orait. nak wat something yang lain dari yang lain. aku rase kat blog orang lain takde wat camnih. hehe. so aku nak wat. aku nak mencantikkan blog aku yang tak berape nak cantik ni dengan 1 video player. bukan letak lagu, tapi letak trailer movie. aku nak letak movie-movie feveret aku. jadi kepade sesiape yang tak penah lagi tengok movie yang aku senaraikan tuh. try la tengok ye. tapi, kebanyakan movie feveret aku ni berunsurkan bunuh-bunuh orang, tembak-tembak orang. sape yang cintekan kedamaian tu, tak payahla tengok. hehe.


1. aku nak gali peti simpanan DVD kat rumah ni. aku nak search balik movie Kill Bill volume 1 & 2 sape tak penah tengok movie ni? kasihan. movie ni memang SUPERB! rugi sape tak tengok. tapi bagi insan yang bukan jenis hati cekal, aku nasihatkan tak payah tengok ah. movie stok bunuh orang ni. dengar name tajuk pun da tau kan. tapi volume 2 bosan sikit. eh bukan, bosan banyak. huhu.


2. The Punisher. ni pun bunuh orang gak. tapi The Punisher 1 je yang best. yang no 2 punye hampeh kowt.


3. Saving Private Ryan, Forest Gump, Cast Away, Toy Story, Catch Me If You Can, The Terminal. blah blah blah. saye peminat Tom Hanks, okeyy? movie-movie mamat ni sume aku suke. tak payah cakap banyak lah. kalau tak penah tengok movie-movie tersebut, sile tengok ye.


4. The Italian Job. disebabkan movie ni, cinte aku kepade Mini Cooper semakin membuak-buak. ouh, comelnye kereta nih. kalau dapat sebijik, memang masyukk ar. hehe.


5. Lord of The Rings. ha, movie ni pun best gak. sebab kekasih hati saye yang berlakon. yang jadi seekor Elf yang bername Legolas itulah kekasih saye. tapi, kalau tak suke epic movie, tak payah tengok lah. konpem boring punye nanti. dahla trilogy. memang termuntah kalau wat movie marathon. tapi, Legolas punye pasal, tak termuntah punye lahh :)


6. The God Must Be Crazy. movie ni lawak gile. sengal gile orang afrika tuh. tapi, paham-paham la kan camne pemakaian puak-puak asli afrika tuh. agak seksis ye. hehe. tapi, movie ni memang enjoyable la. best untuk menghilangkan tension di hati.


itu saje senarai movie yang terlintas di pikiran setakat ini. ade banyak lagi. tapi, errrr, cant recall lah. ^^



post signature



3:57 AM


Monday, May 24, 2010

perggh. syahdu gle title entry. macam lagu raye. Kepulangan Yang Dinanti ek? takde maknenye. orang kat rumah ni chill je. tak menanti pown kepulangan aku ni. cume hampas kenit 2 ekor tu je yang bersemangat menyambut kepulangan aku. cehh.


setelah menempuh perjalanan ala-ala menaiki roller coaster di Universal Studio theme park, akhirnye aku sampai gak. agak mabuk ye di situ setelah sebulan lebih tak menempuh journey yang agak lame. ehem ehem. bukan agak lame. tapi memang lame. adoi. cepatla habis belajar. tak sanggup meng-cramp-kan buntut aku selame 5 jam ++ di dalam bas. i wish i had a flying carpet. hukhuk.


sooooo. penat berfikir ape yang patot aku lakukan sepanjang cuti 2 bulan ni. ade ke employer nak amek seketul hampas yang langsung takde working experience and hampas ini akan bekerje selame 2 bulan sahaje. aku rase takde. konpem takde. aku ingat aku nak try walk-in interview kat rumah aku sendiri. jadi bibik. gaji pun boleyla aku wat rundingan damai ngan Encik Majid. suruh die bagi 800 sebulan pon masyuk gak kowt. tak pon apply jadi PA Encik Majid pon stylo nih. boley ikot masuk site, ukur rumah, jadi tukang catit kat meeting. hoho. gilo kuat berangan budak nih. ;p


jadi kesimpulannye, aku da tau ape pekerjaan yang sesuai dengan situasi aku sekarang nih. jadi MEM BESAR kat rumah. boley goyang kaki. muahahaha!


pasni nak jadi Eric Leong jap uh. nak decorate bilik Emy yang kelihatan seperti stor berhantu. nak jadikan bilik aku. tapi, bile aku survey bilik die tadi, terus hilang selera aku. esok ah aku renovate. huhu.


aiyak. tibe-tibe teringin nak drive irfansyafiq punye Subaru pas bace blog Nadiah tadi. ouh, kene letak kat wishlist ni. hehe. aritu mamat tu da offer suruh aku drive, tapi aku pulak malu-malu kambing. padan muke kaw. last-last sekarang Subaru mamat tuh ade kat workshop. tunggu pas siap repair la baru dapat berangan nak drive. huuu.


tibe-tibe Mek Yah datang bawak Chika. aiyak. kucing ni pregnant ar. tapi aku rase Chika ni still kanak-kanak lagi. kalau die ialah seketul manusie, aku rase Chika ni baru umur 9 tahun. Chikaaaa~ apasal lah ko kene rogol? puake punye kucing jantan rogol kucing aku. cett. ape-ape pun, aku nak jadi mak bidan untuk menyambut kelahiran baby kucing. miaaaaawww~


aduh. dahla. penat ah. cramp kat bontot ni pun tak ilang lagi. huhu. nak berehat sebentar bersame KitKat :)


post signature



10:08 PM


Sunday, May 23, 2010

1. Bekas kekasih saya adalah :
manusie-manusie yang saye dah TAK SUKE.

2. Saya sedang mendengar :
bunyi hape ntah. takde bunyi ape-ape pon.

3. Mungkin saya patut:
mandi dan bungkus barang-barang saye secepat mungkin.

4. Saya suka :
tido, tido, dan tido. ouh, satu lagi. dan makan.

5.Sahabat-sahabat baik saya :
ialah sahabat-sahabat yang HABAT.

6.Saya tak faham :
kenape saye duduk macam orang tongong kat tangge nih. dahla sejuk, aku pakai SOPAN, memang masyukk.

7.Saya kehilangan :
duit saye. saye mahu duit saye. boley tak membeli-belah then bayar gune bulu hidung?

8.Ramai yang berkata :
saye kurus. weehhooooo. unbelievable. mungkin mereka rabun. sebab saye rase saye makin gemoks.

9.Makna nama saya :
saye tidak tahu. kene tanye insan bertanggungjawab yang memberi name Zurina Kalthum ini. Encik Majid dan Puan Zainab, sile jawab. * kalau mak ngan abah ade blog, dah lame aku tag diorang ^^

10.Cinta itu adalah :
pundeks.

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
membace berulang-ulang kali soalan ini. soalan apekah ini? tak paham. teeeeetttttttt.

12.Saya akan cuba :
memakse diri saye untuk mandi. euuuwww. busuk punya olang.

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
entah. tengok kamus sendiri ah.

14.Telefon bimbit saya :
n73 yang kelihatan seperti sebuah basikal buruk. saye mahu henpon baru. saye mahu henpon baru.

15.Bila saya terjaga dari tidur :
saye akan sambung tido balik semule. wakaka.

16.Saya paling meluat apabila :
tengok sepasang kapel yang suke berkepit dengan kapel nye sahaje 24-7. hoooiii. geli i. hoi, korang tak bosan ke ha? macam takde life siot. g kawen ah.

17.Pesta/Parti adalah :
mabok-mabok. yeay~ ayat feveret aku nih :)

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
entahla.

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
semase masih bergelar kanak-kanak. best moment ever.

20.Hari ini :
aku pun taktau nak buat ape. pikir pikir pikir.

21.Malam ini saya akan :
bungkus SAMPAH dan campak SESAMPAH itu ke stor. selamat tinggal SAMPAH.

22.Esok pula saya akan :
balik JB. gumbira!

23.Saya betul-betul ingin :
henpon baru. sekian terime kasih.

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
ouh, lom tengok cermin lagi. tapi, da tau da. konpem macam celake muke nih pagi-pagi.

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
arked permainan. saye suke main Daytona ( champion in making. haha ) and saye suke main shoot-shoot bola masuk net. walaupun tak cukup tinggi, saye suke melenguhkan tangan saye main game tuh.

26.Makanan Barat atau Jepun :
Barat kowt. i only like certain types of sushi. Wasabi, i hate u. u are so stink, WASABI!

27.Bilik yang terang atau gelap :
terang pon boley. gelap pon boley.

28.Makanan segera adalah :
makanan yang boleh mengenyangkan saye dengan segera.

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
"eyh, nak pegi mane tuh? " kate Zurina kepade Aini.

30.Siapa yang anda nak Tag?
tag la diri sendiri kalau berminat. ^^


post signature



8:59 AM



akhirnye, at last! alhamdulillah, paper da settle. tak nak predict ape-ape, cukuplah kalau setakat lulus and naikkan CGPA yang agak hampas tuh. rumusannye, paper paling hampas kelape ialah paper GEOTEKNIK. meh sini aku nak ulang lagi sekali. PAPER PALING HAMPAS KELAPE IALAH PAPER GEOTEKNIK. kenape? sebab carrymark aku sikit. then, kalau carrymark aku banyak pun, paper ni still paper yang terrrrr-HAMPAS yang pernah aku jawab sem ini. fuuuuhhh. redha jela.


malas nak over confident lebey-lebey. kang frust menonggeng tertonggeng beronggeng payah pulokss. tapi paper Kimia memang terbaik ah. soalan 1 ialah soalan true/false. ni aku just gunekan KEPAKARAN instinct aku yang totally hampeh. nasibla. kalau betul tuh, syukurlah sesangat. kalau salah tu, hukhuk. terime seadenye jela~


ouh, malam ini ade pesta bbq anjuran Pak Tam dan rakan-rakan. tak taula nak pegi ke tak. aku pun taktau umah Pak Tam ni katne. dahla takde transport. huu. tengok keadaan dulu la ye.


lagipun barang-barang lom bungkus lagi nih. grrr. i hate packing stuffs. boley tak kalau aku nak sumbat je sume dalam plastik sampah? pastu gune MASkargo, angkut barang-barang aku ni sampai ke airport Senai. hehee ^^


hmmm. ape lagi ye nak merepek sebelom nak berambos balik JB nih? ouh, cite-cite nak makan nasi kerabu, petai and ikan keli da tercapai. makan ikan keli masyukk sekali. 3 kali beb aku tambah nasi. haha. nampaknye aku nak ucapkan Selamat Menambahkan Berat Badan, wahai zurina. selamat menggemukkan diri. selamat menambahkan lemak sedia ada. huuuuuaaaaaa..


arrrgghhh. 8.42 am. weeehhoooo. pagi gile. nak bungkus barang jap ar. semangat!


^______^


post signature



8:27 AM


Friday, May 21, 2010

hello! im back after been kidnapped ysterday ;p

weeeehhoo. lame tak jumpe Irfansyafiq. ouh, dia suda gemok, dia suda gelap. tapi takde wat ape-ape sangat pon sebab aku still dalam mode final exam. disebabkan mode ini, aku lagi suke layan buku daripade layan die. ^^


disebabkan sekarang ni agak serabut sebab tension final tak settle-settle lagi, and ditambah pulokss dengan ketiadaan tv, aku suke gile layan cerite SPONTAN. adoi. memang lawak ah. pecah perut aku tengok non-stop Episod 1 sampai 15. mau tak penat urat ketawe aku. cis. apasal lah ko ni lawak sangat?


adoi. cukuplah tu. dah taktau nak taip ape lagi. jadi, marilah kite tido. wakakaka.


post signature



4:33 PM


Tuesday, May 18, 2010

lepas online semalam, terussssss tido. dengan tak mandinye. ishishish. tak senunuh. buruk perangai. pukul berape ek aku tido? dekat-dekat pukul 8 pm kowt.


and cube teka pukul berape aku bangun? pukul 4 am! yippie! bile bangun tu, rase macam baru dilahirkan ke dunie nih. heaven! ade missed call, ade msg banyak. huish. dasyat betul minah ni tido. memang tak sedar langsung bunyi-bunyian dari n73 cikai tuh. hehe.


bile da bangun tuh, dengan pantasnye aku pegi mandi. perggghh. macam mandi ais beb. sejuk gilo babeng ah. bestbestbest ;)


ouh, harini Nadiah pulang ke KL tercinte. selamat jalan~ jumpe anda sem depan. selamat menjadi wanita meroyan di musim cuti ni sebab takde geng bergelak ketawa di rumah. hoho.


ade beberape hari je lagi tinggal sebelum turn aku pulak berambos dari Kuantan nih. sebelum balik JB, nak makan dulu makanan eksotik yang aku tak dapat makan kat JB. nasi kerabu ( yummy! ) , petai ( grrrrr~ ) and ikan keli ( slurrrrppppss! ) . haish, kalau balik JB, payah nak jumpe bende-bende eksotik nih. lagi-lagi petai ngan ikan keli. orang-orang kat rumah tu tak makan petai ngan ikan keli nih. aku sorang je macam orang gile meroyan nak makan mende nih. nasi kerabu lagi la harapan. sampai sekarang aku tak tau mane port nak cekau nasi kerabu yang sedap kat JB tu. nak suruh mak masak, memang ke laut la. mak tak pandai masak nasi kaler-kaler tuh. hehe.


adoi. tiket bas tak beli lagi. memang macam pengembare la jawabnye nanti nak balik JB. habis segale barang aku angkut. tak taula berape beg nak bawak balik. silap aribulan kene halau ngan driver bas sebab bawak beg banyak sangat, tak padan dengan harge tiket. haha.

dahla. malas nak taip lagi. bosan. dusshh. babai!

:)



post signature



9:46 AM


Monday, May 17, 2010


tadi berperang jawab Geoteknik. soalan taknak cam cinabeng plak en. dahla aku kene duduk meja depaaaaaaaaaaaannnnnn sekali. bahagie. bahagie kepale hotak ku. kadang-kadang rase macam tak best pulak bile name ni start ngan huruf Z. disebabkan huruf name aku ni terlalu hujung, selalunye dalam dewan exam mesti aku dapat meja 1st atau 2nd dari depan. jaraaaaaaaannnnggg gile dapat meja tengah-tengah.

even mase PTS, UPSR, PMR and SPM pun aku duduk depan. tak best langsung. tak dapat nak usha-usha orang kiri-kanan. mase musim final exam kat ikip ni pun selalu tercampak kat meja depan. mase sem 1 dulu, lagila dasyat. kene duduk kat atas stage jawab paper English. tak macam puake lak kan rasenye. huh.



tapi, memang enjoy pun name starting dengan huruf Z. mase sekolah dulu, tak payah cuak-cuak nak jadi orang pertame kene check gigi. tak payah cuak-cuak jadi orang pertame kene injection. rilek je. kalau nak sign attendants, tak payah susah-susah cari name. memang sah-sah name aku last sekali.

bijak sungguh mak ngan abah bagi name kat aku. terima kasih la heeeeyyy.. hehe.

bukan main bahagie lagi ye. padahal jiwa kacau ni. jawab soalan geoteknik yang seakan-akan silent killer memang wat aku jadi gile. tinggal 1 paper je lagi. CHEM. kalau paper CHEM ni pun macam shelaka gak, aku nak terjun bangunan. hoho.

sekarang ni lupekan pasal CHEM. aku nak topup tido aku. jadual tido aku da huru-hare da ni.

zzzzz~~~

selamat tinggal semua..

wake me up when September ends.

walaowwwweiii. gilo apo. tumbuh cendawan atas katil kalau tido dari sekarang then Sept nanti baru bangun. haha.




selamat malam~ tidurlah~ sayangku~ * blueeeekkkkssss ;p

post signature



6:34 PM


Sunday, May 16, 2010

arrived my pit-stop. boley mereng jadinye kalau study Hidrology ni straight ahead sampai ke pagi nanti. online sekejap. tengok-tengok fb. ingat nak bukak website UTM, nak download skema jawapan. tapi, server down kowt. takbley langsung nak bukak. cett.


bile da bosan, aku tengok-tengok la gambar-gambar yang ade kat dalam lappy ni. macam kelakar pun ade tengok gambar zaman tok kaduk dulu. sengal giler babeng muke nih. muke hangit. haha ^^


so, tangan ni pun gatal-gatal nak upload. gambar eksklusif nih. sebab tak penah upload kat fb/ms. limited edition pale hotak ku. haha.

gambar ni mase kat Times Square. Sem 2. ade rambut kaler merah.

ni pun sem 2 gak kowt. ngan Pika. rambut panjang. lepak kat Student Center.
haa.. yang ni mase sem 3. ade survey camp kat Taman Pertanian. panas tahap gaban la.
memang terbakar kulit. aku curi-curi naik mende alah ni.
mau tak melecur bontot ni duduk atas tuh.
and disebabkan aku naik mende tuh tak mintak izin, aku tersepak lampu kaler merah tu sampai tercabut penutup lampu tuh. pastu meraban nak pasang.
sori yek! ;p
ni mase sem 2. pagi-pagi bute pegi lepak TC. musim final exam nih. padahal petang tuh ade paper Kimia.
mase ni kurus beb. jeles gile tengok gambar nih. huh.
ni mase sem 2. ade Survey Camp kat UTMKL.
meh nak perkenalkan mereka nih.
from left : Aini, Shikin, Me, Ijah, Shiela. yang kat atas tuh Dekya ngan Ekin. tukang snap pic ialah Non.
ouh, Aini, Shikin, Ijah and Non grad sem ni. *so long~farewell~*
it's soo nice to know them nih. diorang ni kirenye top students batch aku.
selalu membantu aku di waktu kesusahan.
yang ni pulak gambar mase sem 3. aku tercampak kat hostel Casa Tanjung. so, kawan ngan seniorita. best mereka nih. aku selalu dimanjekan sebab aku macam adik bongsu la kirenye. heheh ;p
mase ni boring, so kitorang pegi TC. mandi-mandi. ngan Kak Ekin, Kak Yanie and Kak Linda.
yang kene tanam tuh Kak Ekin :)
Kak Ekin nih teman seper-ronggeng-an ngan aku. selalu jalan-jalan ngan die naik moto.
siap beli helmet kure-kure kaler putih, nak same ngan Kak Ekin :)
ni mase bulan puase. pakat ramai-ramai pegi holiday kat kampung Kak Ekin. best.
dapat rase suasane kampung. siap pegi kebun. best ah.
ni pun mase sem 3. sem yang banyak penyakit. since dari raye, demam non-stop.
MUAR-JB-KUANTAN-JB. merate-rate aku usung demam nih.
bile balik JB, check darah -----> DEMAM DENGGI.
masok hospital Sultan Ismail JB. 3 hari 2 malam.
gemok mase nih. banyak sangat masok air.
sebab tu sampai sekarang still sengal.haha.
ahaks. zaman-zaman sengal. bersame Irfansyafiq.
raya 08. muke aku di-censored-kan sebab terlalu huduh.
kalau nak tengok camne huduhnye rupe aku, sile datang rumah aku ye sebab gambar ni ade kat atas TV. tengok puas-puas sampai termuntah. haha.
adoi. cukupla tuh tengok gambar zaman jahiliah. meh tengok gambar 2010 lak.
ni mase bulan Jan. agak kurus kowt. haha. rambot panjang. aiyooo.
miss this hair.
yang ni gambar behind the scene video aku ngan Zarith. tengok kat fb ye.
video paling sengal yang aku penah wat ngan zarith. haha.
pakai mask same kaler ngan dinding. :D
gambar semalam. ahaks. sexy ar beb. takpe ah. muke belengas study Hidrology.



huaaaaa..sekian sahaje tayangan gambar. aku nak upload gambar mase aku ade parut kat pipi sebab kene hot curler tuh, tapi takde pulak. kat lappy wan kowt. nanti aku carik balik.



post signature



4:12 AM



16th May : HARI CIKGU.


so, nak wish hepi teacher's day kat cikgu-cikgu yang penah ajo saye nih. dari tadika sampaila ke kolej ni.


even takdela bijak sangat kat sekolah. hehe ^^

then, penah gak gado-gado ngan cikgu kat sekolah. huuu. jahatnye saye. tapi da insaf da sekarang ni.


ok lah. mao study. paper berderet la weiiiiiiii. wish me luck bebeh :)



post signature



1:29 AM


Friday, May 14, 2010

sesat. takde arah tujuan.

aku belajar hidrology berdasarkan teori sendiri. ingat nak jumpe Mr.James haritu, tapi Mr James da pulang ke Alaska rupenye. adoi.


kenapela beliao pulang ke Alaska di saat-saat genting ini? cehh. i need uuuuuu, Mr James..


sob sob sob.


post signature



1:34 AM


Wednesday, May 12, 2010

nak merepek jap uh :

  • saye ialah seorang budak gemok yang tak pandai melompat.
  • saye juge akan batuk 2 kali sebelum saye bersin.
  • saye tak tahan sejuk. saye tak suke air-cond. tapi saye juge tak suke panas. sebab saye akan berpeluh dengan masyukk sekali.
  • saye bukan seorang yang kidal.
  • saye boleh julingkan mate saye dengan penuh konfiden.
  • saye ade myspace, saye ade friendster, saye ade facebook, saye ade blog, saye ade twitter, saye juge ade tumblr, dan saye ade formspring. tapi, saye cume cintekan blog dan facebook saye.
  • saye boley taip dengan laju ( tapi takdela laju mane pon- LOSER! ).
  • saye sayang keluarge saye.
  • saye pandai bawak kereta, tapi saye penah accident. jangan bagi saye bawak kereta. ^^
  • saye suke makan pedas-pedas.
  • saye suke teh o ais. saye tak suke kopi.
  • saye suke makan.
  • saye boley tido selame 24 jam. saye juge boley berjage selame 24 jam.
  • saye tak baik. saye jahat.
  • saye tak sombong. tapi saye bukan peramah.
  • saye suke berkawan. tapi saye pun suke bermusuh.
  • saye tak stylo. saye selekeh je.
  • saye tak cantik. saye hodoh je.
  • saye tak kurus. saye gemok.
  • saye memang pemalas. tapi kalau datang mood rajin, saye akan jadi serajin yang boley.
  • saye tak pandai. saye kurang pandai.
  • saye tak pandai memasak. saye tahu makan je.
  • saye bukan kaki clubbing. saye tak pernah pun pegi clubbing.
  • saye takut melintas jalan.
  • saye susah bangun pagi. dan saye juge susah untuk dikejutkan.
  • saye ade 1 abah, dan saye ade 1 mak.
  • saye orang melayu. tapi saye ade mix melayu + cina. dan saye ialah orang jawe. tapi takdela jawe yang tulen sangat.
  • saye ade ramai kawan. dan rasenye saye ade ramai musuh. who cares~~~~~
  • saye ade 1 henpon. saye takde banyak henpon.
  • saye suke warne hitam. saye pun suke warne biru.
  • saye tak kaye. tapi saye tak miskin.
  • saye takde barang-barang branded. saye tak mampu nak pakai barang mahal-mahal ni.
  • saye takde DSLR.
  • saye suke bergambar. dan saye suke snap gambar orang.
  • saye takde pakwe. saye ade skandalsssssss.. hahah ( gelak jahat )
  • saye belajar kat kolej je. bukan kat U.
  • saye tak suke tempat crowded.
  • saye suke Arsenal. anda? hehe..
  • saye budak Civil Engineering. dari sekolah teknik saye belaja mende alah ni.
  • saye nak kumpul balik kawan-kawan sekolah saye sebab saye dah lame tak jumpe mereka.
  • saye ade gambar Lee Dong Wook kat tepi katil saye. beliau la geng saye time saye golek-golek atas katil
  • saye penakut. tapi saye suke tengok cerite hantu.
  • saye suke dengar lagu.
  • saye suke nyanyi walaupun suare saye tak sedap.
  • saye boley mandi dengan sekejap, dan saye juge boley mandi dengan lame.
  • saye boley telan teros makanan/minuman yang panas. takpayah tiup pun takpe.
  • saye da takde idea. haha!
  • saye dah penat uh. saye dah malas nak taip. huhuh.


ok, itu saje yang termampu. tepuk tangan , *clap clap*


:)


post signature



7:12 AM



tanyelah apa sahaja di sini ----> http://formspring.me/zurinamajid

:)

saya akan jawab, saya akan jawab. sumpah! heeee.






5:40 AM



  • DESIGN OF STEEL & TIMBER 10/5/2010 ( 2.30 pm ) *done! :)

  • HYDROLOGY 16/5/2010 ( 9 am ) *done!! :))

  • GEOTECHNICS 17/5/2010 ( 2.30 pm ) doneeeeeeee~

  • CHEMISTRY 22/5/2010 ( 2.30 pm ) final paper-yeah!

  • Balik JB --------> taktao lagi. hmm. tak sabar! :) * err.. da dekat rumah da ni.hikhik!


post signature



2:27 AM


Tuesday, May 11, 2010

paper design sangat menyesakkan dada.

tak cukup mase..ouh,redha jela.

kalau nak score tuh, macam harapan tinggal harapan jek.

dapat B pown kire ok lah.

:)


Hidrology, Geotechnics and Chemistry on-the-go.

wish me luck!


:)


post signature



4:06 AM


Monday, May 10, 2010

it's 4.12 am, to be exact.

still takboley tido.

demmit.

berjuang untuk DDA 3153 - Design of Steel & Timber esok.

2.30pm.

* wish me luck :)


mood : berserabut ayam.

ayam pun tak beserabut camni.


hukhuk. ego aku akhirnye terhapus juge setelah si mamat gonjeng tuh call aku.

semalam, aku dengan penuh egonye takmo layan msg and call die.

tapi, bile die call tadi, tangan ni dengan gatalnye menekan button hijau.

* bla ar kaw, zurina. taknak layan, konon. tapi, last-last menggatal jugak.hukhuk~

takpela. aku rase kami ni bagai aur dan tebing. bagai isi dan kuku. bagai kasut dan stokin. (??)

takbley la nak ego lame-lame. nanti aku mesti mengalah punye.

aku rase aku da kene mandrem ngan mamat nih.

adoyai.

giler. tapi mamat ni punye ayat memang power. ( time mood die ok la )

cube time mood die cam shelaka, habes segale ayat die sembur kat aku.

tapi sekarang ni aku da kuat dan gagah.

kalau die sembur aku, aku sembur die balek. haha.

taktaola kenape sampai sekarang ni still melekat ngan die.

die letak gam gajah kowt. huu~

benci kaw. * tapi takbley nak benci. susah nak benci. *

grrrr. irfan, kaw pegi ngorat pompuan lain ah.

malas ah aku nak layan kaw.

;p





post signature



4:12 AM


Sunday, May 9, 2010

alaa.. dapat award mesti ade job yang kene wat. okeyyy bebeh. award punye pasal :)


perkara yg perlu dilakukan:


1.buat entry pasal award yg cntik ini

2.copy badge award ini




3.ucapkan THANK YOU dan letak kan link pemberi award yg cntik ini pada entry
- thanx Shaz for this supa dupa lovely awardddd.


4.senaraikan bloggers sebagai penerima award ini

nak bagi award kat :
- sis Zarith
- Shireen
- cik Wiwie
- miss Sue





post signature


9:50 PM