Zurina Majid <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2299097498486129935\x26blogName\x3dZurina+Majid\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2210775171145360540', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
zurina's
I'm your master


Your photo here.

Welcome! I am Zurina.
disinilah tempat mencarut.disini juga tempat mengarut. aku malas menjaga hati orang.jadi,kalau kau tak suka hati kau disakitkan,nyah dari sini.
I'm MARRIED.


*kepada sesiapa yang follow, tinggalkan link dekat Chatbox. Mudah untuk aku beramah mesra bersama kamu. TERIMA KASIH*

THE ROCK ♥


Your photo here.


misi bantuan

nak derma darah
nak kasut VANS
nak sambung degree
nak title Ir.
nak kumpul duit
nak Mini Cooper

masih ada jalan keluar

BLOGGER.com
Facebook
Twitter
Tumblr

warisan artifak negara.

March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
***
***

tabung sekolah


hit counter
hit counter

Thursday, December 31, 2009



few more hours left before we can say goodbye to 2009. memang banyak sangat kenangan tahun 2009 ni. and macam biase laaaa, jangan tanye pasal azam tahun baru ke, hape ke.. memang dalam idop aku ni tak pernah set azam-azam ni. haha.

tapi, bagi tahun 2010 ni, aku harap sangat-sangat aku ley habiskan diploma study ni dengan jayenye. walaupun tak la secerdik orang lain yang tiap-tiap semester dapat Dean's List. hopefully, by the end of 2010, aku buley bergumbira setelah berjaye meng-settle kan diploma ni walaupun ianya sangat hampeh.

hmm.. nak flashback la ape yang terjadi sepanjang 2009 ni :

1. macam hell pun ade jugak. mane taknye, aku pegi langgar kereta orang, melayang RM500 wat bayar kereta orang tu. dahla orang tu staff kolej je. kerek nak mampos. aku rase aku nak langgar lagi sekali kete die yang buruk tu. langgar ngan bulldozer would be nice,i guesssss ^___^ ( aiya~ dasyat betul sifat pendendam dalam diri aku ni.haha )

2. gado ngan lecturer. ni adalah bende yang paling bodo aku pernah wat sepanjang aku blaja. aku rase aku agak famous pas aku gado ngan lecturer tu. mane taknye, lecturer lain mesti pandang aku ni macam ade something wrong je kan. bukan senang beb nak bersihkan imej balik. syukurla mase sem 5 ni, aku dah kamcing balik ngan lecturer tu. and aku pun takde carik pasal ngan lecturer lain. sumpaaahhh, taubat beb..

3. dapat lesen. macam kelakar je bende ni. orang lain dah habis P aku baru dapat P.. haha. tak sabar nak tunggu 2011 supaye imej P ni bley dihapuskan :D

4. sikap boros yang semakin menjadi-jadi. ( penting ke? huhu... )

5. ape yang penting, aku sangat gumbira di tahun 2009 ni. sebab i already spent my quality times with my beloved family, friends and sesiape saje yang pernah menggumbirekan aku. tq soooo much , ppl :)

6. and, syukur alhamdulillah sebab aku takde dapat penyakit-penyakit yang teruk-teruk macam yang aku pernah dapat mase tahun 2008. tapi, disebabkan penyakit-penyakit itulah : i've learnt a lot about appreciating life and people around me. btw, aku nak wish thanks pade these persons yang banyaaaaaaakkk sangat tolong aku, cheering me up when im facing my hard times.
special credits to : my family, Irfansyafiq , Kak Ikin , and the lovely Casa Tanjung's dorm-mates.

7. 2009 banyak mematangkan aku. walaupun aku ni nampak macam tak matang, tapi aku matang gak la sebenarnye. i just do whatever i want to do. and if i didnt want to do it, dont ever try to force me to do it.


wishing 2010 would be a lovely precious year for me. amin.


p/s : kalau tak silap, after midnite nanti ade gerhana bulan. greatest new year present ever. nak tengok ^^

post signature



8:20 PM


Sunday, December 27, 2009

meh singgah fb. ade 2 album baru.

ade album gambar mase kecik-kecik. ahha :D

post signature



8:47 PM


Friday, December 25, 2009

esok mau pulang ke muar. * sebutan yang betul : MUOR :) *


ade wedding.sape ntah yang kawin.haha. then, nak mengambil semule tahanan-tahanan perang yang telah ditawan selama seminggu (Zarith & Zeti)


btw, tadi pegi round-round bandar jb. ingat nak lepak kata Danga Bay, tapi mak aihh, die punye jam punyelaa teruk. even nak u-turn ke bandar pun jam gile. so,kene ikut jalan tasek utara. pastu g bazar jb. ala-ala uptown laaaa. jumpe uncle ajis n aunty enon.


ramai gile mamat ensem beb. bukannye aku jalan-jalan tengok barang, tapi jalan-jalan tengok pakwe. haha. dahla ade sesetengah tu yang jual shirts laa,jual kasut laa. nasibla aku datang ngan family. lau aku datang ngan zarith, konpem aku usha barang-barang kat kedai diorang tu lame-lame. haha ;D


lame gak lepak kat bazar tuu. dekat pukul 1 baru balik.


soo, tak dapat laa nak update blog 4 a few days ni. dun worry, nanti aku update ngan zillion of picchas oke :)


so loooong ppl. n pade my beloved readers yang celebrate xmas, i wish u a merry xmas. sekarang ni da pukul 2.31am. nampaknye macam aku pulak yang tunggu santa claus datang time xmas' eve ni. haha :D


p/s : dear mr.santa, put some presents in my stinking socks kat luar rumah tu ye ;p






1:41 AM


Thursday, December 24, 2009

ok, post terakhir untuk hari ini.


saje nak bagitau schedule untuk esok ;)


1. hantar mek iya pegi sekola. mek iya nak amek result pmr. @SMK Taman Johor Jaya 2

2.ikot abah pegi bengkel. service kereta @Taman Sentosa

3. pegi wat buku ASB yang da ilang @ASN Jalan Segget

4.malam nak ajak abah pegi Danga Bay ;)

5. then, nak pegi uptown @Segget. manela tau dapat beli fake sport shoes. haha ;D

fake pun fake laaa..janji ade kasut untuk tournament nanti.


semoge mission accomplished ^^



post signature



2:36 AM



mari usha ape aktiviti zurina sepanjang berada di rumah : ( macam salah je ayat ni.. )

1. onlineeeee :)

2. tengok tv.

3. makan

4. main game zoo kat fb

5. duduk dalam bilik, berangan

6. bace surat khabar termasuklah ruangan jawatan kosong,tender,lelongan dan iklan sport toto

7. stalk blog orang

8. stalk fb orang

9. tengok dvd sampai muntah

10. ajar mek iya pasal fb

11. tolong basuh pinggan kat dapur.

12. kemas katil ( kalau bangun lewat. dah deal ngan mek iya, sape bangun last,die yang kene kemas katil )

13. layan seorang budak kecik yang bername aiman.

14. tolong bagi ikan makan. thrice a day. ( bangun tido,petang,malam )

15. tengok ikan berenang. tengok ikan makan. tengok ikan berak

16. ikot abah pegi kedai fotostet surat, ikot abah hantar pelan.

17. kemas dapur.

18.korek telinge

19. layan perasaan sorang sorang sebab konco-konco terbaik(emy & zarith) takde :(

20. dengar radio singapore sorang2 dalam bilik sampai pekak.

kesimpulannye : cuti aku sangat bosan.

bende yang aku lom wat sepanjang cuti :

1. msg msg msg - takde sape yang aku nak msg. henpon campak tepi saje.

2. belajar memasak. never. tapi mak dah bising-bising suruh belajar masak.

3. bergayut lame-lame macam dulu-dulu :(

4. korek idong ( haha..tipu jela )

kesimpulannye : aku tak akan wat bende ni...haha.. except for korek idong.. ;p


post signature



2:20 AM



rasenye blog ni da semakin huru-hara.

lagu yang beribu-riban hilang entah ke mane.. layout pun da jadi cam siot.
bukak edit html, konon nak tepair balik layout yang cacat ni. tapi, bile da bukak, tibe-tibe jadi blur sebab dah tak ingat die punye coding.

haha. stupid. sendiri wat layout, sendiri lupe.

at last mengadap jelaa bace entry-entry yang dulu-dulu.. best la pulak. macam tak percaye aku yang tulis sume entry ni..hehe..


post signature



12:55 AM



tadi kan, lepas tengok movie avatar, aku pegi window shopping,cuci mate kat kedai-kedai kat jusco tebrau tu. *sementare tunggu allowance masuk, kite usha2 dulu ape2 yang patut..hehe*

then, aku jalan jalan kat orange sorbet, sebab nak teman Mek Iya si adik aku yang debab tu usha beg skola die.

tengah-tengah teman tu, aku terpandang kat area beg-beg longgok yang macam tak laku tu. hehe.. tibe tibe berkenan pulak ngan 1 beg ni. kaler oren. beg die besaaaaaarrrrrr... ( aku kan suke beg besaaaaaaarrrrrr .. hikhik~ )

tengok tag harge.. mak aih.. 90hengget. tapi ade less. ^^ taktau laa brape puluh percent less nya itu. hopefully 50%, lagipun beg tu da longgok-longgok je kan...


:)

memang lari budget laaa jawabnye. beg ni takde langsung pun dalam wishlist aku. takpelaaaa, kite hanya merancang, tuhan yang menentukan ^________^




p/s : exclusively to miss nadiah halim a.k.a dora naddy, tadi aku pegi jalan jalan kat toys r us, tibe-tibe aku ternampak ini. macam rambut ko, nadiah :p

yang ni cute gile. nasiblaa brthday ko da lepas..lau tak, aku belikan 1..
haha ;p

yang ni itam sket. macam baru kene panggang

post signature



12:26 AM




what would it be when a super duper director directed a movie titled AVATAR?

it has become a super duper movie to watch.

serious s**t, mule2 aku tak hingin pun nak tengok movie ni. tapi, bile da tengok, omaigosh... amazing.. it was awesome!

beautiful rainforest scenery, glowing nights in the jungle.. cantiiiiiikkkk bangeeeettt..

and aku pun touching gile tengok movie ni. aku tengok movie hindustan pun takdee jadi touching camni beb.

comment : MOviE NI TERBAIKKKKK ahh!

sape yang belom tengok, g tengok cepat.. lagi afdal kalau tengok yang 3D punye. mesti lagi gempak.




post signature



12:01 AM


Tuesday, December 22, 2009

marilah beramai-ramai jawab quiz HOW WELL DO YOU KNOW ZURINA MAJID on fb!


click here to take the quiz :)



11:52 PM



source : from my fb. ( submitted by raje )

* Anda berade di stesen bas dan rakan anda ternampak sambil bertanya: "Tunggu bas ke?" Anda harus menjawab: "Taklah aku tengah tunggu helikopter, lambat plak ari nie ye"

* Anda hendak pergi ke bilik mandi untuk mandi dan rakan sebilik anda bertanya: "Ko nak mandi ke?"... See More
Jawab : "Taklah aku nak pi main lelayang kejap, ko nak join?"

* Anda sedang menulis surat dan rakan anda menegur: "Aik? tulis surat nampak?"
Jawab : "Oh ye ke? aku tak prasan ah...tangan aku bergerak sendiri"

* Anda sedang makan nasik dan orang tegur: "Makan nasik?"
Jawab : " Mata ko buta ke per? Kan aku tengah minum teh ais nie?"

* Anda baru pulang dari kerja dan jiran anda bertanyer: "Baru balik dari keje?"
Jawab : "Taklah, saya dari rumah, nak pi keje lah nie...opis saya dah pindah kat rumah..dan rumah saya dah pindah kat opis"

* Anda sedang sibuk buat kerja dan rakan s
epejabat menegur: "Eh kau sibuk ke?"
Jawab : Takyah jawab, peratikan muker dia pastu kompang siket pipi dia.

* Anda sedang menonton tv ceriter melayu, rakan anda datang lalu bertanyer: "Eh citer melayu ke?"
Jawab : "Bukanlah, nie kan citer Otromen Taro menentang Raksaser dari Planet X...ko tunggu jap nanti otromen kuar".



gagaggga~ a good lesson. aku pun kadang-kadang ade gak tanye soalan menempah free kick ni.. ;p



2:20 PM



let's twist our tongue!


I saw Susie sitting in a shoe shine shop.
Where she sits she shines, and where she shines she sits.


Denise sees the fleece,
Denise sees the fleas.
At least Denise could sneeze
and feed and freeze the fleas.


The thirty-three thieves thought that they thrilled the throne throughout Thursday.


Six sick hicks nick six slick bricks with picks and sticks.


I wish to wish the wish you wish to wish, but if you wish the wish the witch wishes, I won't wish the wish you wish to wish.


Luke's duck likes lakes. Luke Luck licks lakes. Luke's duck licks lakes. Duck takes licks in lakes Luke Luck likes. Luke Luck takes licks in lakes duck likes.


Give me the gift of a grip-top sock,

A clip drape shipshape tip top sock.
Not your spinslick slapstick slipshod stock,
But a plastic, elastic grip-top sock.
None of your fantastic slack swap slop
From a slap dash flash cash haberdash shop.
Not a knick knack knitlock knockneed knickerbocker sock
With a mock-shot blob-mottled trick-ticker top clock.
Not a supersheet seersucker rucksack sock,
Not a spot-speckled frog-freckled cheap sheik's sock
Off a hodge-podge moss-blotched scotch-botched block.
Nothing slipshod drip drop flip flop or glip glop
Tip me to a tip top grip top sock.


source : http://www.uebersetzung.at/twister/en.htm



1:59 PM



really hope i could have this stuffs rite now :


1. a NICE PAIR OF BAJU KURUNG FOR UPCOMING SEMESTER. dah dapat da sebenarnye. mak belikan english cotton just for me. thnx mom! :)

2. some NEW SHIRTS , maybe from esprit or something :)

3. a NEW PAIR OF SPORT SHOES for the stupid tournament. haha. i wish i could grab a pair of asics *abaaaaaaaaaahhhhhhhh :) *

4. i still havent buy a new pair of jeans. so, it's a MUST-BUY!!!

5. a cuty little turtle.

that's all :)
kan best kalau santa claus bley bagi..hikhik..


12:59 PM


Sunday, December 20, 2009

yuuuhuuuuuuu~

assalamualaikum evrybody..

yes, im back in jb. after a week full of activities. and after struggling for my finals for the 2 weeks time.

went to kl to nadiah's with the gals. busy doing the jalan-jalan. best gilak.

after 3 days stayin at nadiah's, i've been kidnapped by hadi n emy.. di-kidnap ke subang jaya. tengok drumline battle @times square with the cousins. all boys, n of course im the only flower among them.haha :D

main bowling ramai-ramai, and really2 tak sangke arif a.k.a jack wons. haha. bley tahan ea ko ni arip. senyap-senyap je ko kalahkan aku. haha.

and by 18/12/09 - abang ayie's nikah day. raining raining raining. abah cakap, pengantin kuat makan cencaluk, sebab tu hujan. and mak pulak cakap, pengantin suke makan belacan, dats y hujan non stop. haha.. aku pun taktau mane yang betul. yang penting, it's all nonsense! :D

19/12/09 - convoy to bride's house. adela dalam 10 bijik kereta. still raining. after makan-makan, went straight ahead to Nilai. lepaks with the cousins at mamak's.
lepas maghrib, went to Pak Pi's at Bandar Sunway. tengok Idola Kecil ramai-ramai.
suke sangat Nurul terkeluar. :)

20/12/09 - early in the morning, pegi pasar kat stadium Malawati. by noon, bertolak balik ke jb. like usual laa, mesti ade sesi kidnap-mengkidnap ni. so, emy still dikidnap oleh hadi( subang jaya ), zarith's been kidnapped by Cu's ( Nilai ), and my lil zeti dikidnap oleh Aunty Ita ( Mentakab ). btw, my family also doing the kidnapping thing by kidnapping Apit. yeay~
wanna enjoy evry single day of this hols. it's damn precious.

ok, sape nak tengok pic, sile berkunjung ke fb or ms. tonnes of pics uploaded :)


post signature



9:42 PM