Zurina Majid <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2299097498486129935\x26blogName\x3dZurina+Majid\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2210775171145360540', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
zurina's
I'm your master


Your photo here.

Welcome! I am Zurina.
disinilah tempat mencarut.disini juga tempat mengarut. aku malas menjaga hati orang.jadi,kalau kau tak suka hati kau disakitkan,nyah dari sini.
I'm MARRIED.


*kepada sesiapa yang follow, tinggalkan link dekat Chatbox. Mudah untuk aku beramah mesra bersama kamu. TERIMA KASIH*

THE ROCK ♥


Your photo here.


misi bantuan

nak derma darah
nak kasut VANS
nak sambung degree
nak title Ir.
nak kumpul duit
nak Mini Cooper

masih ada jalan keluar

BLOGGER.com
Facebook
Twitter
Tumblr

warisan artifak negara.

March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
***
***

tabung sekolah


hit counter
hit counter

Sunday, September 27, 2009

i'm goin back to kuantan.
11am, mara liner.

(dh lame tak naik bas mara liner)

will suffer a 5 hours moment of boredness.
earphone and n73 will be my bestfriend on the bus.

till then,people.

enjoy your raya ;)


post signature



12:08 AM


Saturday, September 26, 2009

i just uploaded tonnes of photos at my facebook.

kalau nak view, just search 4 my page, Zurina Majid.


post signature



2:58 PM



mau explore-explore tumblr.
act, da lame ade acc tumblr, tp tak pandai nak gune tumblr 2.

baru pas jalan-jalan di tumblr kazen.
cambest je.
hehe

:)

post signature



12:52 AM


Friday, September 25, 2009

sebelum aku nak meng-out kan diri aku, aku nak bagi pic raye. tengok puas-puas ye?


baru balik dari kubur.







kat muar,johor. abah's.








tadi, beraya and recycle baju raya 1st day. hehe,








post signature



12:57 AM



okey, mau story sikit. tadi aku pegi raye rumah Tok Nong. rumah banglo besar-besar kat Stulang Laut tu. tok nong ni abah punye aunty. arwah husband tok nong ni adik beradik dengan arwah atuk aku. gitu la relationship kitorag ni. btw, anak tok nong ni dulu ber-kapel dengan mak aku. haha. so, kalau nak raye, abah mesti cakap nak pegi raye rumah ex-bf mak.haha. baik punya menganjing!

and, maid die, Kak Ell masak 1 dish yang aku tak pernah jumpe. name die Arisa. Arisa ni sebenarnye an arabic dish. made from meat and oat. sedap beb!

and aku baru dapat tau Arisa ni sebenarnye makanan yang very very rare nowadays. sebab bende ni served untuk royalties and social elites kat johor ni special untuk formal functions and celebrations only. sebab tu la orang macam aku ni tak pernah jumpe Arisa ni. hehe. no wonder laa kan, sebab arwah husband Tok Nong ni (abah's uncle) ahli Exco Johor. mesti selalu melantak bende ni kat istana. huhu.

and nak buat die pun susah. aku tak sure sangat camne nak wat Arisa ni, tapi Tok Nong cakap kat aku, care buat Arisa ni payah macam nak wat dodol. wow~ tak sangggup aku nak wat.


ok, ni la rupe bentuk nye. sedap dan lazat.. tabur bawang goreng, letak sos and madu. tapi, aku tak letak madu sebab aku tak suke.hehe



post signature



12:33 AM



tak sangke aku dapat kad raye beb. dari aqmalbaik :)

tq so much..

so tak reply sebab da lame tak on9, and tak pandai nak wat kad raye nih.haha..

arigato arigato


:D




post signature



12:27 AM



baiklah, nak story sikit pasal raye tahun ni.

1. Raye yang paling tak best dalam sejarah.

2. duit raye yang terkumpul setakat ni baru 48 ringgit. haha. dah burn 18 ringgit sebab beli topup and beli air kat tangkak. then lagi 10 beli tiket naik ship kat danga bay. duit raye paling sikit dalam sejarah.

3. still mencari-cari kuih tart nenas yang sedap. malangnye, tak jumpe-jumpe lagi.

4. malam raye pertame pegi danga bay, naik kapal hape ntah. hadi jerit kuat gile, siap peluk aku lagi.haha.

5. mase kat muar, beriye suruh abah beli air pear. rasenye, aku tak pernah jumpe lagi air pear ni kat tempat lain. exclusively at muar only.

6. mase 1st raya, makan laksa johor and ketupat only. perut merengek nak makan nasi. last-last lepak restoran alif, beli nasi goreng. tapi, rasenye HAMPEH!

7. raye yang paling meriah dengan gambaaaaaarrr.. tapi, malas nak upload. haha.
tengok jela mane yang ade kat myspace aku k..

8. tu jela nak bagitau. sebab tak banyak info sangat pun pasal raye tahun ni. sebab raye tahun ni tak besssssssssttttttt!!!! huhu~



post signature



12:08 AM


Thursday, September 24, 2009

hello!

i would like to wish a happy belated hari raya to all ZURINA ATTICHITUCUK's readers.
sorry lmbat wish. a bit busy 4 the raya preparation.

tapi, tak macam raya sangat pun. malam raye, aku, emy, zarith, hadi and haikal pegi lepak kat stulang. then pegi cc, main Lft 4 Dead sampai subuh. huhu.

pagi raye, pegi rumah Wan kat kampung Melayu and ade sesi bersalam-salaman. pastu pegi kubur Mahmudiah. ziarah kubur arwah atuk and moyang. after balik dari kubur, tido sampai petang. huhu.

malam, pegi lepak danga bay dengan cousins yang lain. then pegi cc, sambung main game sampai pukul 4 pagi.

2nd raya- lepas lunch, bertolak balik Muar ( family abah ). traffic jam teruk kat sungai mati sebab MB JOHOR wat open house time 2. lepak rumah kak bod sampai malam.

3rd raya- beraye ke rumah sedare-sedare abah kat muar. konvoi 7 kereta. malam pegi rumah kak joy. makan soto :), layan cite korea.

4th raya- after lunch, pulang ke jb. penat.

5th raya- raya rumah sedare kat taman sri tebrau and stulang laut.

maybe abah nak wat open house on this saturday. jemput datang ye :)

post signature



9:55 PM


Tuesday, September 15, 2009

Still kat kuantan lagi..
Insyaallah,khamis malam pulang ke jb..
Tak sabo nak balik.. Maybe hadi,my cl0sest c0usin will lepak2 at my home until raya.. Die sampai hari es0k rasenye dari subang jaya..
Wahh..best lepak2 ngan hadi ni.. Umo da 23, tapi gile macam budak2.. Best wat nganjing2.. N her sis,kak l0ng linda smpai jb ari jumaat.. Lame tak jumpe kak l0ng linda ni. Since keje kt tv3,payah nak jumpe,even time raye.

ok,i will update my blog as i reach jb s0on..
Selamat berpuasa, and happy sh0pping f0r th0se who busy with raya preparation :)

post signature



10:04 PM


Sunday, September 6, 2009





tadi mase pegi jusco tebrau, ade art exhibition. aku tak sure sangat sape yang organize event ni.

tapi, ade banyak paintings dari OKU yang die tunjuk kat situ. and sesape yang berminat buley jadi judge, pilih 10 paintings yang dirasekan cantik, sesuai dengan tema- MY DREAM OF THE FUTURE. and tak sangke, ade bermacam-macam jenis painting- dari la OKU yang berumur 6 tahun sampai laaaa yang berumur 30-an. and paintings ni bukan just dari johor, but actually from all over peninsular malaysia. aku rase ade lebey kurang 100 painting kat situ.

and ape yang aku kagum, aku tak sangke cita-cita diorang, impian diorang ni sangaaaaat besar. kite yang alhamdulillah, normal camni pun takde pasang impian macam diorang ni.

walaupun diorang tak sempurna, diorang ade impian nak jadi astronaut, bukak butik, jadi askar, jadi Upin & Ipin and yang paling ramai-nak jadi pelukis. btw, ade jugak yang nak jadi mat rempit. haha..

aku jadi touching bile aku jumpe 1 painting yang die cakap die nak belajar tulis ABC. aku rase sangat bersyukur dilahirkan sempurna sifat dan akal, dan sangat bertuah sebab pandai tulis ABC sejak aku umur 4 tahun. and pelukis yang bercite-cite besar nak belajar tulis ABC ni dah berumur 24 tahun.

then, ade yang lukis gambar sorang lelaki and sorang perempuan. and kat situ, die tulis impian die nak KAHWIN. heheh.. and pelukis die pun dah berumur 30 lebey lau tak silap aku.

aku rase sangat puas lepas tengok every single painting kat situ. sayu beb. layan perasaan sorang-sorang, tilik gambar yang ade banyaaaaaaaaakkk makne.

so, kite sebagai Hamba Allah yang dilahirkan sempurna tanpa cacat celanye patut bersyukur dengan ape yang kite ade. kite kene sedar, ade ramai lagi orang yang kurang bernasib baik macam kite.




one word : ALHAMDULILLAH.

post signature



11:52 PM



phew, baru saje menyudahkan tugasan wajib di bulan Ramadhan - iaitu mengecat rumah. tapi, for this year, only the kitchen will be painted. memandangkan encik dapur itu sudah lama tidak dicat. sejak renovate rumah in 2005, that was the last time the kitchen's walls were painted.

fuiyo~ agak kepenatan.

tangan dipenuhi tompokan cat berwarne pink. ( aku pun tak tau nape abah beli cat warne pink. huhu )

penaaaaaaaaaaaaaaaattttttttttttttt..


out out and away~


* esok da balik kuantan. so, tak dapat nak update blog *

Selamat Hari Raya, people.
-awal betul.. semangaaaaaat~ hehe..



post signature



10:49 PM



gembira berade di rumah~ semalam and harini pegi shopping sikit2.. ade la beli baju 2 3 helai. nak cari jeans, tak jumpe lagi yang berkenan di hati.

entahla, aku rase merepek je baju-baju yang aku beli tuh. entah pape je..huhu..

tadi pegi jusco tebrau. and tibe-tibe terjumpe Affedatul Afiqah- my long lost friend. kawan since standard 2 sampai laaaaa form 3. after pmr, aku masuk teknik and die pindah sekolah. since that, aku lost contact dengan die. haha~ what a coincidence.
pas 4 tahun lebey tak jumpe, thank God sebab temukan aku ngan die blek. we just had a simple chat, exchanged our contact number and blah. haha.

btw, die cakap aku da gemok. haha~

semalam, mak cakap camni kat aku :

mak ; zurina, awk ni nampak kurus je... xmakan ke?

aku ; ( sedikit bangge sebab mak cakap aku kurus ..HEHE ) ha?kurus? hehe.. ( itu saje yang aku mampu cakap )


....

ari selase ade test Mekanik Dinamik. esok da nak pulang ke Kuantan. yang bestnye, aku tak study ape2 ! hehe. memang dapat telur ayam la jawabnye.. huhuhu~


....

wokey, nak tolong kat dapur sikit. it's already 6.26pm. da nak berbuke!

SELAMAT BERBUKA :)



post signature



6:14 PM


Friday, September 4, 2009

alhamdulillah,
just arrived at home.

really exhausted. suffer gastric and just recovered from a minor diarrhea.
what a pain.
hmm.

still, really excited at home.
puas makan.

so, wanna watch Nur Kasih. my current fav drama.

:)

post signature



9:03 PM