Zurina Majid <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2299097498486129935\x26blogName\x3dZurina+Majid\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2210775171145360540', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
zurina's
I'm your master


Your photo here.

Welcome! I am Zurina.
disinilah tempat mencarut.disini juga tempat mengarut. aku malas menjaga hati orang.jadi,kalau kau tak suka hati kau disakitkan,nyah dari sini.
I'm MARRIED.


*kepada sesiapa yang follow, tinggalkan link dekat Chatbox. Mudah untuk aku beramah mesra bersama kamu. TERIMA KASIH*

THE ROCK ♥


Your photo here.


misi bantuan

nak derma darah
nak kasut VANS
nak sambung degree
nak title Ir.
nak kumpul duit
nak Mini Cooper

masih ada jalan keluar

BLOGGER.com
Facebook
Twitter
Tumblr

warisan artifak negara.

March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
***
***

tabung sekolah


hit counter
hit counter

Friday, April 16, 2010

okeyy.

act, takde modal nak tulis untuk entry kali ni.

so disebabkan aku da takde modal, aku nak cerite jela pasal sibs aku.
boley tak?boley la eaaaaa~

:)


* * *


mari aku start dengan my eldest sib.
name die? ZULHELMI BIN ABDUL MAJID.
lahir pade 30 Sep 1987. umo kire sendiri.
mamat ni memang rapat ngan aku since kitorang kecik lagi. die la geng terbaik aku dalam family ni.
sebab tu aku tak berape HORMAT sangat kat die ni. aku panggil Emy je, bukan along, bukan abang Emy, bukan abang long. kadang-kadang aku panggil die WOI, WEI je. ikot suke suki. haha.

aku memang ikot die kemane je die pegi. die masok tadika pun aku nak ikot gak, padahal umo aku baru 3 tahun.
aku follow je die dari tadika, sampai la ke sekolah teknik. kebetulan, kitorang mesti dapat masuk rumah sukan yang same.
and kitorang banyak wat mende jahat same-same. kitorang penah ponteng sekolah agama and menyorok kat longkang. ponteng mengaji, curi telur ayam kat kampung, haisshhh, banyak lagi laa. malu nak sebut. haha.. aku pun selalu kene buli ngan mamat ni. dari sekolah rendah sampaila sekarang, mamat ni suke paww duit aku. mase aku darjah 1, die paww posen-posen je. bile da darjah 4,die paww seringgit. bile form 1 ngan form 2, die paww 2ringgit. nasib baik la mase kat sekolah teknik aku tak kene paww ngan die. tapi kadang-kadang kene gak sponsor tambang bas dari bandar nak balik uma. sekarang ni lagi hebat, die suruh aku belanje BARANG-BARANG pulak. hebat mamat ni punye ilmu. habis aku kene pukau.haha..
tapi yang bestnye,mamat ni memang famous. ramai orang kenal die. so, aku pun dapat gak la tempias taik-taik famous die tuh. haha. kire ok gak la ramai yang kenal aku. :)
cume, pas sekolah teknik, masing-masing bawak haluan sendiri. die minat graphic stuffs, and im more into engineering.
sampaila sekarang ni, memang rezeki die dalam bidang grafik. sekarang die da pun start keje kat Les Copaque, bahagian hape ntah. kalau tengok Upin & Ipin tuh, try usha name mamat ni. mesti ade.

die la abang terbaik yang aku ade. walaupun kadang-kadang hampeh gak. wat sakit jiwe aku nak layan die.
kitorang memang kamcing gilerrrrrrr~even lau aku jumpe bf aku, and mase tu ade abang aku, aku lagi suke layan abang aku dari bf aku sendiri. betapa kejamnye aku. hahaha. ok, itu je cite pasal mamat bengong ni~


* * *

so, disebabkan aku anak yang ke-2, so tak payah story pasal aku. kite skip tros ke adik aku ye~
(ehem ehem, cume nak bagitau, dalam family aku ni, aku la yang paling terhormat. sume orang panggil aku KAKNGAH. best woo ade pangkat. orang lain setakat jadi prebet je.haha)

* * *


ok, adik aku yang perrrrrrtame ni namenye ZARITH AUFISYA BINTI ABDUL MAJID.
beranak kat Pusat Bersalin Johor Jaya. tapi yang aku tak paham ngan minah ni, dulu die selalu cakap yang die ni lahir kat hospital Sultanah Aminah JB. kononnye malu laa die sorang sesat lahir kat pusat bersalin. padahal die sepatutnye bangge yang die lahir kat pusat bersalin, dahla private, mahal beb. jauh beza ngan kitorang yang lahir kat hospital je. sengaalll~haha.
die lahir 29 Jun 1992. beza 3 tahun ngan aku. aku ngan abang aku memang tak ngam dengan Zarith ni since dari kecik.
tak tau ar nape. tak suke gile. aku rase die cam menyibuk, disaster. hahaha.bile da besar baru ok. tu pun kalau gaduh, haraaaaaamm la aku nak backup minah ni. mesti aku geng ngan abang aku. pastu kalau aku gaduh ngan Zarith ni, mesti aku hancurkan barang-barang die. baju-baju die pun aku humban kat luar bilik. haha. tapi aku tak tau la die ade wat camtu ke tak kat barang-barang aku. kalau ade,baguslaa..kire fair n square la kan?huahuahua~

umm, Zarith ni pon famous gak kat sekolah. bestnye laaa aku dapat tempias taik-taik famous abang ngan adik aku. haha. tapi, minah ni memang mulut takde insurans wa cakap sama lu. jangan ar carik pasal ngan die. kalau tak, memang dapat pakej makian dan sumpah seranah percume. sekali die mencarut, perrrgggghhh. berapi siot telinge ni dengar. nak cair sume taik telinge. tahan jela..hahaha.

Zarith ni independent sket mase die kecik-kecik dulu. die suke tido umah sedare-mare time cuti sekolah. time cuti sekolah la heaven gile. tak payah aku nak buang mase gaduh-gaduh ngan Zarith ni. kire aman damai arr. haha. tapi bile da besar ni, die cam penakut sket. tak independent cam mase die mude-mude dulu. kalau kat sekolah, memang tak jumpe budak nih. tak kuase i. bile aku masuk sekolah teknik, lagi bahagie die bermaharajalela kat SMKTJJ2 tuh. yela, da takde pemerhati. konon-konon otai la tuh. so, sekarang ni die baru abis SPM, tunggu mase nak pegi PLKN, and tunggu mase nak sambung blaja. die minat Culinary Art kowtt.. and insyaallah kalau ade rezeki, die belajar laa bende masak-masak ni. k, brambos la kau cepat-cepat dari umah tu. mak ngan abah pun suke..wakakakaka~


* * *


ok, meh nak story pasal sibs yang ke-4 lak.
name die ZAMIRA AISYA BINTI ABDUL MAJID. lahir tahun gajah. huhu. takde ahh, 13 MEI 1994.
budak debab ni tak banyak sangat story. aku pun takdela ngam sangat ngan budak ni mase kecik-kecik. corak pemikiran kitorang sangat-sangat berbeza. haha.
tapi ramai-ramai dalam family aku ni, minah ni la Kaki BODEK, Kaki PUJUK, Kaki mengade-ngade, Kaki BAJET COMEL, Kaki BUSUK. aku tak taula die belajar ilmu kaki-kaki ni dari bomoh siam mane. tapi memang jadi ar die punye kuase kaki ni. die sorang je ade name comel-comel. kitorang panggil die IYA. kadang-kadang panggil MEK IYA. pergghh,dengar name pun aku da gerun. bukan setakat gerun, geli dan loya pun ade gak. haha..

die ni baik ngan Zarith sejak dari azali. tapi, kalau die gaduh ngan Zarith, mesti aku ngan Emy backup Mek Iya ni. tak tau arr. Zarith hebat kowt, tak payah pakai backup. haha. si Mek Iya ni memang ade jodoh ngan Zarith. dari azali, die memang satu sekolah ngan Zarith. tapi sekarang ni, memandangkan Zarith da berambos dari SMKTJJ2, maka si Mek Iya ni jadi otai lak kat sekolah tu, menggantikan Zarith.

Mek Iya ni pencinte haiwan. sume haiwan suke kat die. pastu, die pun suke sume jenis haiwan. die ni bley jadi geng ngan Emy sebab Emy ni pun suke ngan binatang-binatang ni. haish, kalau aku, tak kuase la nak menjage binatang-binatang nih.
then minah ni memang pro gile bab-bab duit ni. kalau mase mude-mude dulu, time gado, mesti minah ni ungkit pasal hutang-hutang kitorang kat die. aku pun pelik gak apasal minah ni kaye sangat sampai kitorang ni bley berhutang ngan die. ade sugardaddy kowt. huh.

* * *


okey, nak kenalkan pulak sib yang ke-5.
yang ni lelaki,ye. name die ZULKHAIRI BIN ABDUL MAJID. lahir 21 NOV 1996.
kalau ikut umo sebenar die, budak buncit ni sepatutnye da 14 tahun. and patutnye sekolah menengah,form 2.

tapi, budak debab ni ade story mase die kecik-kecik. mase umo die 2-3 tahun kowt, die penah kene demam panas.
teruk gile. then, sampai kene penyakit sawan. since dari tragedi oktober tuh, die terus jadi lain. kirenye cam wayar dalam otak die ade shot sket. huhu. die terus jadi susah nak cakap, pastu nampak gile yang figure die tak sepadan ngan umo die.
kalau die cakap, ade pelat-pelat sket. unik sket budak debab ni. sekarang ni pun, even umo die da 14, die pendek je. tak macam budak umo 14 yang lain. macam budak umo 9 tahun je.

die pun skolah kat sekolah pendidikan khas sampailaa sekarang. tapi, mase 5-6 tahun lepas, die penah kene langgar ngan kereta betul-betul kat depan umah aku ni. since dat day, aku rase wayar die yang shot tu da ok. ape yang die cakap tu orang lain bley faham, and die pun da bley bergurau, ley wat lawak, ley macam-macam la. die ni suke gile melukis, taksub ngan bomba, machines, all the jentera stuffs. die sangat kreatif dan berinovatif. die ley design sendiri mainan die. and disebabkan daya kreativiti die tuh, die penah gunting rambut die and die tampal rambut die tuh kat patung Patrick. maybe die benci tengok kawan baik Spongebob tuh takde rambut kowt. haha. die ley wat sebuah helikopter just gune lidi je. aku pun taktau mane die dapat idea camtuh. haha. dasyat adik aku ni. btw, family aku panggil die HERI.

dulu die ni kurus je. entah sejak bile la badan die ni makin dipam-pam bagaikan belon. dan semakin hari, badan die semakin bulat dan semakin comel. die manje ngan aku, sebab aku selalu backup die kalau die gaduh ngan Zarith. Heri ni pun ikut perangai abang die, suke sangat paww duit aku. kuang aja punye Emy, turunkan saka ko kat adik-adik ko. haha. aku sayang Heri nih, and kalau bley aku taknak die membesar. biar camni je sampai bile-bile :)



* * *

yeay~ last one : budak kurus kering tak cukup zat. name die ZETI ALYSA BINTI ABDUL MAJID.
lahir 26 JAN 2001. mase ni, family aku tengah bercuti kat Janda Baik,Pahang. budak ni tibe-tibe nak join lak percutian kitorang ni. sebab tu die diberanakkan kat Pahang. haish, menyibuk je ko ni,Zeti. tak sabar-sabar nak keluar dari perut mak..haha.

si Zeti ni ofkos la manje kan. lagipun gap umo die ngan Heri pun agak jauh- 5 tahun. so dapatla kasih sayang dengan banyaknye oleh kitorang ni. minah ni memang banyak mulut. membebel je keje die, sebijik cam mak nenek. then, budak ni kuat berangan.

and die pun dapat tempias perangai Mek Iya, iaitu kehebatan kaki BODEK. budak ni memang terer bodek. aku tabik spring ah kat budak ni. die pun ade gak perangai suke paww duit orang. and mangsenye ialah-----> AKU! dammit~ kejamnye la adik-beradik aku ni. suke sangat paww aku. ingat aku ni kaye sangat ke. kayap adela. haha.

tapi, yang aku bersimpati ngan budak kecik ni, die selalu jadi kuli kitorang. kalau kitorang nak suruh die amekkan barang, kitorang suruh die. kalau nak air pun, suruh budak ni amekkan kat dapur. senang cerite, macam bibik la pangkat si Zeti ni. haha. ape-ape pun, Zeti ni still terbaik ah. bibik terunggul..wakakakakak~


* * * * *

hehe..so, tu jela story pasal sibs aku. my greatest sibs as i can say. kalau cukup sume 6 ekor beruk ni berkumpul, memang havoc ar rumah dibuatnye. meriah gile macam ade pesta. walaupun umo sume da tua bangke, tapi bile kitorang berkumpul, memang terserlah la perangai tak cukup umo kitorang ni. hehe. sape yang penah tengok camne rupenye bile aku jumpe adik-bradik aku mesti setuju yang adik-beradik aku ni kepale otak bengong cam aku gak.


:D




post signature



7:23 PM