Zurina Majid <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2299097498486129935\x26blogName\x3dZurina+Majid\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2210775171145360540', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
zurina's
I'm your master


Your photo here.

Welcome! I am Zurina.
disinilah tempat mencarut.disini juga tempat mengarut. aku malas menjaga hati orang.jadi,kalau kau tak suka hati kau disakitkan,nyah dari sini.
I'm MARRIED.


*kepada sesiapa yang follow, tinggalkan link dekat Chatbox. Mudah untuk aku beramah mesra bersama kamu. TERIMA KASIH*

THE ROCK ♥


Your photo here.


misi bantuan

nak derma darah
nak kasut VANS
nak sambung degree
nak title Ir.
nak kumpul duit
nak Mini Cooper

masih ada jalan keluar

BLOGGER.com
Facebook
Twitter
Tumblr

warisan artifak negara.

March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
***
***

tabung sekolah


hit counter
hit counter

Thursday, May 27, 2010

kenape saye selau gembire? kerana perkara-perkara ini :


1. saye gembire sebab saye ade adik-beradik yang ramai. ade 6 orang. rumah ni tak pernah sunyi. dan saye gembire hubungan kami adik-beradik memang rapat. takde sape yang bermusuhan.

2. saya gembire sebab mak and abah saye sangat sporting. even abah nampak macam firm sikit, tapi sebenarnye beliao sangat best. beliao suke wat lawak, beliao suke bercerite. tapi suke cerite sekerat jalan. mak saye pulak lebih pendiam. beliao suke tengok badminton, beliao suke bace novel cinte sebab mungkin beliao ni jiwang. ^^

3. saye gembire sebab saye ade family yang sangaaaaat besaaarrr. tapi, family belah abah lagi ramai. and mereka semua best. and saye agak bangge sebab dalam keturunan abah ni, ade ramai yang berjaye, termasuklah my late grandfather. dalam family abah ni ade yang jadi Ahli Exco Johor, YB, lecturers, doctor, engineers, and ade ramai yang jadi pendidik. insyaallah, saye akan meneruskan tradisi cemerlang ini. ouh, family mak pun tak kurang hebatnye. ade lecturers, pelakon, and even DJ radio Sinar FM. haha!

4. saye gembire sebab saye hidup serba sederhane. tak mewah, tapi tak juga miskin. semua serba-serbi lengkap. saye da biase diajar hidup dengan apa yang saye ade. jangan berlebih-lebihan. bersyukur dengan ape yang saye ade. kalau saye mintak something dari abah dan saye tak dapat bende tu, it's ok. saye tak akan memberontak. sebab abah sangat menekankan frasa ini " kenelah bersyukur. ade ramai lagi yang hidup lagi susah dari kite ". sejak dari kecik, saye tak diajar pakai baju-baju branded, tak dimanjekan dengan kemewahan. pergi sekolah pun just bawak duit cukup-cukup untuk makan je. kalau saye nak sesuatu barang yang mahal, saye kene berusehe lebih sikit. bile saye dapat result yang baik dalam exam, barulah saye demanding sikit mintak ini dan itu daripade abah. barulah berbaloi dengan ape yang saye usahakan.

5. saye gembire sebab saye ade ramai kawan. di JB dan juge di Kuantan. saye gembire sebab kawan-kawan saye semua best. dan yang paling penting kawan-kawan saye gile macam saye jugak.

6. saye gembire sebab saye tinggal di Johor Bahru. bukan di sesuatu tempat yang jauh di pedalaman. saye tinggal di kawasan kejiranan yang aman. saye ade jiran yang best, yang baik, yang sedia membantu keluarge saye. saye gembire kerane di Johor Bahru ini lengkap dengan segale keperluan saye untuk bergembire. kalau saye nak mandi air terjun, saye boleh terus pergi ke Kota Tinggi. kalau saye nak mandi laut, saye boleh ke Desaru. kalau saye nak main layang-layang, saye boleh pergi ke Pasir Gudang dan bermain layang-layang dengan bahagia. dan kalau saya nak berhibur dan membeli-belah, saye boleh pergi City Square ataupun Jusco Tebrau.

7. saye gembire sebab saye ade lesen memandu yang sah. saye bukan pemandu yang 'haram'. walaupun saye tidak dibekalkan dengan sebijik kereta, saye masih berbangge sebab saye ade lesen. " kaw ingat senang ke nak pass test JPJ?haha"

8. saye gembire sebab saye belajar di Kuantan. bukanlah di tempat-tempat yang terlalu ulu. walaupun di Kuantan takdela segempak mane yang disangkekan, tetapi ok la kan. saye gembire bile da belajar di Kuantan, saye dapat pergi 'jauh' dari ketiak mak bapak saye. saye boleh belajar hidup sendiri. sebabnye, dalam adik-beradik saye, saye merupakan insan pertame yang belajar di luar dari Johor Bahru. ini bermakne, abah dan mak sangat mempercayai saye untuk hidup di Kuantan.

9. saye gembire sebab saye tak lah se-kuno mane. saye ade handphone, saye ade lappy. saye bukanlah insan yang gila gadget. saye suke bende yang basic sahaje. tak suke membebankan kepala hotak saye dengan item-item yang merepek. sebab tu sampai sekarang saye hanye pakai n73. dan malangnye semalam waktu saye tido, n73 ni terjatuh dengan dasyatnye sehingge ia pecah. saye hanye mampu melihat sahaje dan mengutip kembali serpihan n73 itu. dan saye akan menampal kembali n73 ni. saye sayang n73 saye. walau ape yang terjadi, saye tak akan jual n73 ni. sebab n73 ialah handphone terbaik yang saye pernah gune. same juge seperti lappy. saye sayang lappy saye. saye pun tak suke membebankan lappy saye dengan fungsi-fungsi yang pelik. sebab itu saye hanye gune Window XP sebab ia sangat basic dan memudahkan saye. cukuplah jika lappy saye ini lengkap dengan sebuah Internet Browser yang best, tempat untuk saye men-downloads, games yang best dan juge player untuk saye menonton movies.

10. saye gembire sebab saye merupekan penasihat terulung kepade abah. abah lebih mempercayai saye berbanding anak-anaknye yang lain. haha. oleh sebab itu saye mempunyai kuasa hasutan yang lebih. mungkin saye batu api. ;p

11. saye gembire sebab sekarang saye ada bilik sendiri! dulu saye kene share bilik dengan Zarith dan Zamira. tapi sekarang saye telah menjadikan bilik Emy sebagai bilik saye. dan saye ade privacy yang lebih sikit. lagipun bilik Emy bilik yang paling belakang. bilik yang paling tak diendahkan. jadi dengan serta-merta saye juge akan diabaikan selepas ini.

12. saye gembire saye sangat sihat. saye tiade penyakit.

13. saye gembire sebab saye bukan penjenayah yang dikehendaki polis. ( ???)

14. saye gembire sebab saye da penat menaip.


oleh yang demikian, jumpe lagi di tahun hadapan.

zzzz~

post signature



2:23 PM