Zurina Majid <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2299097498486129935\x26blogName\x3dZurina+Majid\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2210775171145360540', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
zurina's
I'm your master


Your photo here.

Welcome! I am Zurina.
disinilah tempat mencarut.disini juga tempat mengarut. aku malas menjaga hati orang.jadi,kalau kau tak suka hati kau disakitkan,nyah dari sini.
I'm MARRIED.


*kepada sesiapa yang follow, tinggalkan link dekat Chatbox. Mudah untuk aku beramah mesra bersama kamu. TERIMA KASIH*

THE ROCK ♥


Your photo here.


misi bantuan

nak derma darah
nak kasut VANS
nak sambung degree
nak title Ir.
nak kumpul duit
nak Mini Cooper

masih ada jalan keluar

BLOGGER.com
Facebook
Twitter
Tumblr

warisan artifak negara.

March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
***
***

tabung sekolah


hit counter
hit counter

Sunday, June 20, 2010

yeeehhhooo, Selamat Hari Bapa kepada bapa saya, Encik Abdul Majid Bin Abdul Jabbar. terima kasih banyak-banyak di atas segale pengorbanan beliao. ohh, beliao la boss besar dalam family nih, beliao juge lah orang yang bertanggungjawab mencari fulus-fulus untuk keluarga selama ini.

Abah saye best. maybe beliao nampak macam garang, tapi garangnye sangat bertempat. beliao sangat sporting dengan anak-anak.

Kalau kat rumah ni blackout malam-malam, abah dengan pantasnye akan call TNB dan tanye sampai bile blackout. ( saye pun terikut-ikut habit ni di Kuantan ) dan bile abah dah call, kitorang yang kepanasan ni akan disajikan dengan bermacam-macam cerite. abah bukak cerite beliao mase kecik-kecik, cerite hantu and macam-macam lagilah sampai rumah diterangi semule dengan bekalan elektrik.

Abah suke menyanyi, abah suke main gitar. tapi sekarang ni abah dah busy, dah lame tak tengok beliao tunjuk skill main gitar.

Abah suke sangat dengan model-model kapal terbang. dulu kat rumah ni ade satu gerobok display yang besar. kat gerobok ni la abah letak model-model kapal terbang, jet-jet pejuang yang beliao dah pasang. banyak gile. kalau nak raye, abah sanggup keluarkan satu-satu model just untuk bersihkan habuk. tapi sejak rumah kene renovate, dah takde lagi gerobok besar tu. but abah still dengan hobinye. cuma dah takde mase sangat nak mengadap model-model kapal terbang yang belum dipasang. tapi beliao rajin order models tu. kadang-kadang mak pun bising sebab dah banyak sangat yang tak terpasang. lagipun anak-anaknye ni tak minat sangat dengan hobi pasang-pasang model ni.

Kat rumah ni memang penuh dengan buku. dulu abah rajin beli encyclopedia. konon-kononnye nak suruh anak-anaknye bace. tapi, paham-paham lah kitorang ni memang SUKE gile membace. hahah. cakap je nak encyclopedia pasal ape. konpem ade. lengkap. kadang-kadang je kitorang bace, tu pun kalau nak search pasal something. hehe. then abah ni suke beli magazine hape ntah. tapi pasal military thingy laaa.. berlambak gile kat rumah ni. kalau jual kat apek cine yang beli suratkhabar lame tuh, konpem dapat dalam 20 ringgit. haha :D

Abah memang control anak-anaknye. kalau kitorang keluar, balik lambat, mesti beliao sibuk-sibuk call, tanye ade kat mane, bile nak balik. memang nampak macam annoying, tapi tu tandenye beliao sangat concern. even saye yang kadang-kadang kene balik kerja pukul 12 tengah malam pun beliao sanggup ambik. sebab tu saye dan adik-beradik saye tak suke keluar malam, huha-huha sampai pukul 2-3 pagi. dah terbiase diajar macam tu. kalau nak pegi mane-mane pun, abah sanggup hantar, abah sanggup ambik.

oh, tidak dilupekan. abah sayelah merupekan pengaruh terbesar saye. dulu saye rajin tolong abah saye lipatkan pelan rumah, kalerkan pelan rumah. kadang-kadang ikut abah pegi ukur rumah. saye masuk sekolah teknik pun sebab konon-kononnye nak jadi macam abah saye. now, saye sambung lagi dalam Civil Engineering sebab nak jadi mcam abah saye. hehe. sebab dalam family ni, saye sorang je yang ikut abah punye field. yang lain semua terpesong. so, abah is my greatest influence. :)

itulah die abah saye. ade banyak lagi saye nak cerite, tapi saye penat sangat harini. saye harap abah saye akan dimurahkan rezeki untuk terus menyara kehidupan saye di semester hadapan! :)

juge saye mendoakan abah sihat sentiase. dan semoge hajat abah untuk pergi umrah dengan mak tahun depan akan tercapai. amin.


post signature


4:45 AM