Zurina Majid <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2299097498486129935\x26blogName\x3dZurina+Majid\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2210775171145360540', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
zurina's
I'm your master


Your photo here.

Welcome! I am Zurina.
disinilah tempat mencarut.disini juga tempat mengarut. aku malas menjaga hati orang.jadi,kalau kau tak suka hati kau disakitkan,nyah dari sini.
I'm MARRIED.


*kepada sesiapa yang follow, tinggalkan link dekat Chatbox. Mudah untuk aku beramah mesra bersama kamu. TERIMA KASIH*

THE ROCK ♥


Your photo here.


misi bantuan

nak derma darah
nak kasut VANS
nak sambung degree
nak title Ir.
nak kumpul duit
nak Mini Cooper

masih ada jalan keluar

BLOGGER.com
Facebook
Twitter
Tumblr

warisan artifak negara.

March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
***
***

tabung sekolah


hit counter
hit counter

Thursday, June 17, 2010

horrific day, as i can say. gile penat. i've been trained to be a cashier. gile susah jadi cashier. kalau kat Pizza ni, jawatan cashier la yang sangat digeruni. barangsiapa yang menjadi cashier, beliau akan dipuji melambung-lambung kerane menjadi cashier ini sebenarnye sangatlah susah dan merumitkan. bukan ape, takut duit shot. then kalau kene jadi cashier kat level bawah, bukan setakat kene handle money-flow dari insan-insan yang dine-in kat situ je, pluss ++ kene handle money-flow dari customer yang take away and duit yang keluar masuk dari budak-budak delivery. gile payah. kalau duit shot, duit kite la yang kene topup. hah, merepek.

setiap kali duit dalam cash register melebihi RM 1000, cashier kene keluarkan RM 500. setiap kali keluarnye RM 500 tuh, cashier kene isi dalam 2 buku log. gile rumit. aku ingatkan kene amik duit, dan pulangkan balance je. rupenye lagi banyak daripade tuh.

dulu mase kecik-kecik aku suke main jual-jual barang dengan adik aku. aku suke berangan jadi cashier. aku rase jadi cashier tu sangat stylo. kalau main game monopoly pun, aku berebut-rebut nak jadi banker. punyela taksub dapat pegang duit. 

rupenye ape yang aku selalu berangan tuh sangat-sangat la horror. takut siot pegang duit banyak-banyak. even tadi mase aku jage kat counter, kaki ni agak menggigil jugak lah. huhu. nak punch order customer yang take away pun satu hal lagi. sebab ade major different dengan menu untuk dine-in and take away. pening gile. aku ingatkan same je menu-menu diorang ni. aku baru je nak berbangge dengan diri aku sendiri, sebab dah jadi PRO punch order within 3 days from my 1st day of working. ni kene pulak belajar hafal menu untuk take away. adoi. kalau camni, ade chance naik pangkat! hoho~~

tadi pun my Shift Manager, Mr.Hamka yang ajar aku jadi cashier ni. then die siap ajak aku stay sampai closing sebab nak mintak aku tolong kire duit dalam peti besi. fuiiyyoo. gile kaye Pizza Hut. tapi, jangan mimpi la ye nak merompak. CCTV bersepah-sepah. hahaha. 

jadi, aku akan meneruskan perjuangan bekerja di Pizza Hut. kalau boley nak jadi Restaurant Manager teros. haha. berangan tak bertempat. tapi aku ade sebulan ++ je before i left Pizza Hut. adoi, aku sudah jatuh cinte dengan Pizza Hut. taktaula camne aku nak berhenti nanti. mesti sedih. aku rapat dengan budak-budak delivery, budak-budak kitchen and budak-budak servis yang seangkatan dengan aku. diorang memang best. terbaik!

:)

post signature 


2:30 AM