Zurina Majid <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2299097498486129935\x26blogName\x3dZurina+Majid\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2210775171145360540', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
zurina's
I'm your master


Your photo here.

Welcome! I am Zurina.
disinilah tempat mencarut.disini juga tempat mengarut. aku malas menjaga hati orang.jadi,kalau kau tak suka hati kau disakitkan,nyah dari sini.
I'm MARRIED.


*kepada sesiapa yang follow, tinggalkan link dekat Chatbox. Mudah untuk aku beramah mesra bersama kamu. TERIMA KASIH*

THE ROCK ♥


Your photo here.


misi bantuan

nak derma darah
nak kasut VANS
nak sambung degree
nak title Ir.
nak kumpul duit
nak Mini Cooper

masih ada jalan keluar

BLOGGER.com
Facebook
Twitter
Tumblr

warisan artifak negara.

March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
***
***

tabung sekolah


hit counter
hit counter

Monday, July 26, 2010




hari paling cool dalam sejarah. semalam pergi Terminal Bas Larkin, sebab nak beli tiket balik Kuantan. ( eh, dah nak balik Kuantan? ohh taknak. taknak balik. wuuuu~ ) So, abah parking kereta kat tepi jalan je. aku dengan Zamira dengan pantas turun pergi jalan kaki lalalalala nak beli tiket.

dalam perjalanan nak ke kaunter tiket, terserempak dengan member sekolah Johor Jaya. Saidah namanya. hehe. berbual kejap. potpetpotpet, salam salam dan blah. so, perjalanan diteruskan. dah sampai kaunter, bahagia je pergi beli tiket. lepas beli tiket, singgah McD. beli Sundae kesukaan ramai untuk adik-adik dan juge diri-sendiri.

Lepas beli Sundae, jalan-jalan nak pergi ke kereta. Tiba-tiba ( ceh, konon-konon suspen lah ni. hoho ) aku nampak mak, Zeti and Heri tersadai kat luar kereta. aku pun pelik gak lah. aku bukannye beli tiket lama sangat sampai diorang penat duduk tunggu dalam kereta. then nampak abah bukak bonet kereta. eh, pehal lak ni? kereta tak boley start rupenye. oh, syahdu sungguh aku rase mase tu.

dahla mase tu kat Larkin. salah-satu port tumpuan orang ramai di hujung minggu. dan kereta tak boleh start. paham tak ape yang aku cube sampaikan di sini? tolonglah mengerti perasaan aku di waktu itu. 


aku : abah, kenape kereta ni?

abah : bateri kong.

aku : eh, air bateri takde ke?

abah : ape air bateri pulak. ni dry cell lah. mane pakai air. 

aku : eh? yeke? ( malu sendiri sebab baru aku tahu kereta bapak aku pakai sel kering. wuuuu~ )

abah : cepat pergi tolak kereta. korang tolak ramai-ramai, abah start enjin.

aku : OMG. ( tak mampu berkata apa-apa )


so aku, mak, Heri dan juge Iya berjuang menolak kereta yang sangat berat itu. sambil menahan malu. cuba mengerti perasaan aku sekali lagi yang terpaksa menolak kereta di hari yang panas terik, di tempat yang ramai orang. hmm. agak terkilan gak lah dengan sikap orang Malaysia yang lebih sudi menjadi penonton berbanding menghulurkan bantuan. nak aje aku sound pakcik-pakcik dan abang-abang yang ade kat situ. ade ke patut diorang just tengok 3 orang perempuan tolak kereta? bukan nak tolong seh. what a shame. sumpah, it's a big shame. 

usaha tolak kereta langsung tak membuahkan hasil. kereta masih tersadai. oh, risau gak lah. aku memang blur taktau nak buat ape lagi. just duduk tepi makan Sundae( konon-konon cool lah tu ). tibe-tibe rase menyesal sebab mase sekolah teknik dulu tak amik course automotif. kalau tak, boley tolong repair kereta. haha. abah call AAM. bijak, bijak. kalau harapkan aku, memang sampai malam duduk tercongok kat Larkin tuh. haha.

dalam 15 minit pastu, orang AAM datang. fuhh, cekap sungguh anda. dengan pantas kau datang membantu. ingatkan nak jumper je bateri tu. rupenye die terus tukar bateri baru. okay, sekarang kereta abah pakai bateri AAM. kereta bapak korang ade ke pakai bateri AAM? mesti takde kan. haha.

so, itulah yang berlaku. agak sadis kalau nak diikutkan. tapi, cool gak lah sebenarnye. ter-famous sekejap. yela, jadi perhatian orang yang lalu-lalang. orang Malaysia kan 'prihatin'. lagi suka melihat dari membantu. kan kan kan?


^____^

 ceh, konon-konon cool lah ni siap boley snap gambar. 
padahal dalam hati blur taktau nak buat ape. 
hoho.

ni paling cool sebab mase ni tengah tunggu orang AAM datang.
separuh botol Mirinda Strawberry aku minum.
haha.
eh, nampak tak jerawat tepi mata tuh? 
tu la musuh baru aku sekarang ni.
aku panggil jerawat tu BITCH sebab die hodoh dan besar.
bile entah die nak hilang aku pun tak tau.
haha.

ha, ni lah die rupe bateri AAM. cantik kan?
kereta bapak korang takde bateri nih.
kereta bapak aku je ade. haha
( ayat geli gile. macam ayat budak darjah 1 yang menceritakan kehebatan bapak masing-masing. haha )


SudutMarilahMerapu : aku rase aku dah kurus sekarang. tak percaye? mari tengok gambar ni. aku rase gambar ni menampakkan kekurusan aku.

tipu je. padahal makin gemok.
;p

SEKIAN TERIMA KASIH.

post signature


9:06 AM