Zurina Majid <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2299097498486129935\x26blogName\x3dZurina+Majid\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2210775171145360540', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
zurina's
I'm your master


Your photo here.

Welcome! I am Zurina.
disinilah tempat mencarut.disini juga tempat mengarut. aku malas menjaga hati orang.jadi,kalau kau tak suka hati kau disakitkan,nyah dari sini.
I'm MARRIED.


*kepada sesiapa yang follow, tinggalkan link dekat Chatbox. Mudah untuk aku beramah mesra bersama kamu. TERIMA KASIH*

THE ROCK ♥


Your photo here.


misi bantuan

nak derma darah
nak kasut VANS
nak sambung degree
nak title Ir.
nak kumpul duit
nak Mini Cooper

masih ada jalan keluar

BLOGGER.com
Facebook
Twitter
Tumblr

warisan artifak negara.

March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
***
***

tabung sekolah


hit counter
hit counter

Sunday, September 19, 2010

tipu je. takdela lovely sangat sebenarnye. tapi, paling best kowt. sebab tadi rumah i buat open house. ( gelinye bahasekan diri ni i, padahal malas nak taip panjang-panjang sebenarnye ;p )

okay, kembali kepade topik asal. tadi buat open house. penat kot tolong masak. sampai pukul 4 pagi bersilat kat dapur. bukan setakat bersilat, berkungfu, berjudi dan berkarate. Main course yang dimasak adelah laksa Johor kesukaan beta, dan signature cook of my mom la. mak = laksa johor. laksa johor = mak. faham tak ape yang aku cube nyatekan di sini? T___T

bile masak laksa Johor, tolonglah faham bahawe cara memasaknye adelah sangat rumit. eh, masak tak rumit pun. nak sediakan barang-barang memasak tu yang rumit. nak siang ikan yang berkilo-kilo tuh, rebus, then asingkan isi ikan, potong-potong bawang, serai, lengkuas, whatever. sampai cedera tangan i. dasat kan. fuhh. tak tido tau semata-mata nak merewang ni. tolonglah percaya. tak tido.

 muke paling belengas siang ikan.
tak payah tengok muke.
motif utama just nak tunjuk darah-darah ikan kat tangan tu.
sebagai tanda betapa banyaknye ikan yang i dah kerjakan.
muahaha.


then pagi-pagi dah sambung bersilat lagi. buat sambal belacan. oh dan lupe nak bagitau, sebagai backup course, kite sediakan soto untuk rakyat jelata, in case laksa tibe-tibe terlaris ke, hape ke. so, bile dah buat soto, maka terpakse la tunggu sampai 3 setengah pagi nak tunggu nasi impit siap dimasak. kemudian i lah chef sebenar yang membuat bergedel ( betul ke aku eja ni. ) yang sangat melecehkan itu. dan tidak ketinggalan, sambal kicap yang paling sedap di alam semesta tu, i jugelah yang blender pagi-pagi. patutlah sedap dan mengancam sungguh pedasnye :D

lepas dah siap masak dan setting table, tunggu jela mangsa-mangsa datang menyerbu rumah. nak ulang lagi sekali ye, tak tido lagi. mandi, siap-siap. mekap-mekap sikit bagi muke yang hodoh ni cun sikit lah daripada kehodohan sebenar. lepas tu, korek telinge sekejap.

korek telinge. lalalala~
watpe nak cover cun. tunjuk je muke sebenar korek telinge.
tapi tujuan utama gambar ni adelah nek tunjuk perbezaan muke tak mekap ( gambar di atas ) dengan muke versi dah mekap sikit.
jauh beza kan?
ye, aku tak cantik.
:'D

okay, lepas tu ramaila orang datang. berduyun-duyun. layan-layan sebentar sampai pukul 5 lebih. lepas tu lepak dalam bilik sekejap, terus tido. yelah, sebab seharian tak tido.konon-konon nak balas dendam lah ni. tido-tido-tido-tido sampai pukul 11 malam youu. family aunty datang pun mampus i malas nak bangun pegi salam. pandai-pandai koranglah layan diri. macam tak biase datang rumah. haha

bile dah pukul sebelas malam, bergegar-gegarlah handphone, sebab budak Pizza Hut call, nak datang beraya. argghh, bangun, touch-up mekap yang dah sememeh di sana-sini, then panaskan kuah laksa,setting table dan sebagainye, tunggu nak menyambut kedatangan budak pizza.

hamek kaw, sekali 13orang datang serbu. sebak juga di dada melihatkan begitu ramai yang datang padahal laksa dan soto tinggal seciput je. risau gile kalau makanan tak cukup untuk mereka. meriah rumah dibuatnye. tak menang tangan nak melayan mereka. sampai pukul 12 lebih baru diorang balik. gile seronoklah berjejak-kasih dengan diorang.

jadi, di kesempatan ini nak ucap terima kasih la pade yang datang. geng-geng gengster mase sekolah JJ2 dulu ( Shiela, Zaty, Shikin & Ieda ), then wakil budak teknik PKA1 ( Akmal & Sally ) and segerombolan insan Pizza Hut ( Kak Mas, Uddin, Khalaf, Iskandar, Taufik, Daus, Bahtiar, Yusrizal, Awie dan 2 orang rakannye yang tak dikenali, sorang rider baru yang tak dikenali, dan juge sorang rider yang namenye aku dah lupe T__T ). oh, juge kepade geng-geng bekas pekerja Pizza Hut yang merupekan pekerja Petronas yang datang menyerbu rumah setelah tersesat di Johor Jaya nih. ( Acap, Azham,dan 3 orang opismate Petronas mereka yang aku pun tak kenal ). 

gambar bersame geng gengster. sempat bergambar dengan diorang je. dengan member-member yang lain tak sempat nak bergambar. 


ye, jumlah tetamu adalah seramai 70 orang. laksa Johor dan soto habis sama sekali dimakan oleh budak Pizza Hut. kuah laksa yang i reserve untuk bawak balik Kuantan pun dah kene sebat jugak. nampaknye, memang takde rezeki Tenuks nak merasa laksa Johor. next time ya, babes?

jadi, dah nak balik Kuantan dah. selamat tinggal blog. kalau rajin nanti i update lah ye. 


NotamintakKaki : cepat muntah lepas bace entry ni. panjang nak mampus. macam karang novel. 

lupe nak ucapkan terima kasih kepada jerawat-jerawat yang tumbuh dengan subur sekali. hampeh. false timing. tak strategik langsung tarikh pertumbuhan korang nih. go away -____-


  post signature


7:28 AM