Zurina Majid <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2299097498486129935\x26blogName\x3dZurina+Majid\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2210775171145360540', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
zurina's
I'm your master


Your photo here.

Welcome! I am Zurina.
disinilah tempat mencarut.disini juga tempat mengarut. aku malas menjaga hati orang.jadi,kalau kau tak suka hati kau disakitkan,nyah dari sini.
I'm MARRIED.


*kepada sesiapa yang follow, tinggalkan link dekat Chatbox. Mudah untuk aku beramah mesra bersama kamu. TERIMA KASIH*

THE ROCK ♥


Your photo here.


misi bantuan

nak derma darah
nak kasut VANS
nak sambung degree
nak title Ir.
nak kumpul duit
nak Mini Cooper

masih ada jalan keluar

BLOGGER.com
Facebook
Twitter
Tumblr

warisan artifak negara.

March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
***
***

tabung sekolah


hit counter
hit counter

Monday, January 31, 2011

allright, esok family gua balik kampung. Muar. err takdelah kampung sangat.

menurut firasat gua, kampung tu sesuai ditakrifkan sebagai sebuah lokasi yang ade rumah papan, ade sawah padi, kalau takde sawah padi pun ade ladang getah, ladang kelapa sawit ataupun kebun buah-buahan.

lepastu, KAMPUNG menurut definisi gua mesti ade sungai, ade perigi, ade bela ayam, ade bela lembu, ade pokok kelapa, ade pokok pisang, ade gunung.

ye. itulah KAMPUNG mengikut definisi gua. sebab gua mase zaman sekolah rendah dulu, kalau cikgu cakap " ha murid-murid, lukis suasana kampung ". ye, menatang-menatang tu la yang akan gua lukis. sadis kan. sebab gua takde kampung yang bersuasana macam tu, so dengan kolot fikirannya gua akan melukis suasana kampung idaman gua.

padahal kampung gua sebenarnye tak berkeadaan sedemikan rupa pun. sobsobsob.

kalau KAMPUNG belah family mak gua, lokasinye dekat Kampung Melayu Majidee sane. bagi orang JB taulah kan macam mane suasane Kampung Melayu tu. dah takde rupe kampung dah. ala-ala Kampung Baru kat KL tu. tak best kan? ye, memang tak best.

kalau kampung belah abah, ye di Muar sane. tapi sebenarnye kalau belah abah, gua dah takde atuk atau nenek. kirenye one-stop-center la untuk semua saudara mara berkumpul. ye. kat Muar ni pun takde rumah kampung idaman gua. yang ade hanyelah rumah teres peninggalan arwah atuk gua. sumpah memang takde suasana kampung langsung.

cume yang best sebab dekat Muar ni bersepah jugak la rumah-rumah kampung. sebab tu gua suke balik Muar. tapi sumpah la gua cakap, gua memang excited kalau orang bercerita yang kampung diorang tu menepati kriteria kampung yang ditetapkan oleh gua. jeles gile. gua nak kampung macam tu. malangnye tak dapat.

kepade jejaka-jejaka tampan di luar sana, meh la kapel dengan gua kalau korang ade kampung macam tu. nanti gua boleh pergi melawat. HAHAHAHAHA. 


gojes. nak kampung! nak kampung!

ha. ni la suasana kampung idaman yang dilukis di-google oleh gua.
same sejibik sejibak dengan ape yang gua lukis mase sekolah dulu.
kat pokok pisang siap ade jantung pisang. gua pun lukis macam tu. haha
awww. terharu betul dengan pelukis yang mempunyai citarasa same seperti gua.

ok. tu jela gua nak membebel. padahal motif utama entry ni just nak bagitau esok gua balik kampung kat Muar. tu je. ape gua mencarut ni. seiap letak gambar kampung la. mabuk agaknye minah ni. hahaha.

ok BYE.




4:58 PM