Zurina Majid <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2299097498486129935\x26blogName\x3dZurina+Majid\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2210775171145360540', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
zurina's
I'm your master


Your photo here.

Welcome! I am Zurina.
disinilah tempat mencarut.disini juga tempat mengarut. aku malas menjaga hati orang.jadi,kalau kau tak suka hati kau disakitkan,nyah dari sini.
I'm MARRIED.


*kepada sesiapa yang follow, tinggalkan link dekat Chatbox. Mudah untuk aku beramah mesra bersama kamu. TERIMA KASIH*

THE ROCK ♥


Your photo here.


misi bantuan

nak derma darah
nak kasut VANS
nak sambung degree
nak title Ir.
nak kumpul duit
nak Mini Cooper

masih ada jalan keluar

BLOGGER.com
Facebook
Twitter
Tumblr

warisan artifak negara.

March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
***
***

tabung sekolah


hit counter
hit counter

Monday, January 17, 2011

( cerita ini hanya akan menggunakan tanda bacaan noktah sahaja. AMARAN JANGAN BACA SEBAB KORANG TAK PAHAM PUNYE )

cerita paling bodoh di tahun dua ribu sebelas. tentang kesengalan tahap gaban diri aku sendiri.
ehem macam ni ceritenye. pada suatu hari aku message dengan sorang hamba allah ni. message punye message lepastu die cakap die nak tido. aku pun cakap ok kau pergi lah tido. lepastu die cakap. wey aku nak tido lima minit je. lepas lima minit kau kejut aku okay. aku pun cakap okay nanti aku kejut kau.

lepas lima minit aku pun amik henpon aku lepastu aku call die. first call die tak angkat. aku call lagi. lame sikit lepastu ade orang jawab. suare sihat segar dan riang macam tak tido lima minit pun. aku pun dengan konfidennya cakap weyy bangunlah dah lima minit. lepastu orang kat sane pelik. die cakap aku ni sape. aku lagilah pelik. hai die ni nak main-main pulak dengan aku. aku tanye balik die ni sape. sebab tibe-tibe aku rase aku tepon salah orang. aku cepat-cepat tengok skrin henpon. eh betul lah aku tepon orang ni. apasal macam pelik.

lepastu aku rase aku malu. terus aku letak telepon. mampos malas nak tepon lagi. lepastu petang sikit hamba allah ni message aku. die marah aku tak kejut die sebab die tido terlajak sampai petang. aku pun sound lah. aku cakap aku dah kejutla weh. dua kali aku tepon kau. aku kejut. SUMPAH. dengan konfidennye aku cakap.

die pun tak puas hati. aku lagilah tak puas hati. die cakap aku penipu. die cakap takde naik pun nombor aku dekat missed call die. kurang asam betol.

lepastu cerita tu habis begitu sahaje. sampailah ke tarikh aku menaip kejadah haram ini. kitorang message lagi. lepas tu die cakap die nak tido. pukul sepuluh kejut aku sebab aku nak pegi hantar adik aku. hape entah. lepastu aku pun cakap okay nanti aku kejut.

lepastu bile da pukul sepuluh aku pun tepon lah die. tak angkat. aku tepon dan tepon dan tepon lagi. tak angkat jugak. lepastu aku tepon lagi sekali. okay ade orang angkat. die tanye aku sape. aku tanye die sape. lepastu aku pelik. die pun pelik. die tanye aku nak cakap dengan sape. aku cakaplah eh ni sape ni apasal pelik sangat. ade kat mana ni. lepas tu die cakap die ade kat TAWAU. mak aih. taknak jauh lagi ke.

die cakap sabah. aku tak paham. aku gelak-gelak suruh die translate bahasa sabah tu. die pun gelak-gelak jugak. tanye kenape aku asyik telepon die. aku cakap mane ade aku nak telepon die. aku nak telepon kawan aku. tapi aku taktau kenape aku telepon die. die pelik. aku pun pelik. lepastu aku cakap sorry pasni tak kacau awak lagi. lepastu die tanye awak dah kahwin ke. aku pun gelak lepastu aku cakap adeh ape punye soalan ni.

lepas 5 minit aku hantar message kat makhluk tak sedar diri tak reti nak bangun ni. aku suruh die bangun. tapi die tak bangun-bangun jugak. aku pun tepon die. dalam hati berdoa janganlah aku telepon orang tawau tu lagi. ye ramalanku benar benar belaka bak nyanyian kumpulan umbrella. mamat tawau ni yang jawab. sambil gelak-gelak. aku pun gelak-gelak jugak. adeh. aku rase malu tibe-tibe mesti mamat tawau ni ingat aku nak usha die gune taktik kotor. aku pun cakap sorry saye tak paham kenape jadi macam ni. sorry ye lepasni saye tak telepon lagi. die gelak-gelak cakap takpe. lain kali telepon lagi. dalam hati aku cakap bersyukur sebab die cakap macam tu. buatnye die cakap kau ni dah kenape telepon aku setaaaannnnn. tak ke mati aku dibuatnye.

dalam 1 jam kemudian aku hantar message kat makhluk tak sedar diri ni. aku tanye wey ko dah bangun ke belum. aku takpaham lah kenape aku asyik cakap dengan orang lain bile aku telepon kau. dalam hati meyumpah seranah jugaklah, berkata kau pasang directory ke. lepastu makhluk ni balas. oh dah bangun rupenye. die cakap kenape dengan aku ni. aku pun cerite la kat die. aku cakap kau pegi lah tukar nombor lain. serabut kepale hotak aku.

dalam masa yang sama aku bukak hotlink punye website. aku nak check aku punye prepaid statement. perasan pakai bill lah konon-kononnye. check punye check tibe-tibe aku rase macam aku ni patot dilanggar dengan bulldozer 50 tan.

SEBAB aku sebenarnye salah tepon orang. nombor makhluk yang minta dikejut ni 012blablabla. then nombor telepon orang tawau ni 017blablabla. blablabla tu memang same sejibik sejibak.

memang aku ni pundek.
kalau macam ni sampai kiamat pun aku akan telepon orang tawau tu.
stupid.

bodoh kan. aku bajet aku hafal nombor makhluk ni. sebab tu aku konfiden tepon. padahal salah nombor. HUOFSKKFSNHJAFS. 

* sampai sekarang makhluk tu taktau aku salah telepon. dahla aku siap SUMPAH cakap aku kejut die dulu. padahal tak kejut pun. aku pegi kejut orang lain. huh.wtf.oh lupe nak bagitau. aku tak save nombor mamat ni. bijak kan aku? hahaha. *





1:00 PM