Zurina Majid <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2299097498486129935\x26blogName\x3dZurina+Majid\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://zuryna.blogspot.com/\x26vt\x3d-2210775171145360540', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
zurina's
I'm your master


Your photo here.

Welcome! I am Zurina.
disinilah tempat mencarut.disini juga tempat mengarut. aku malas menjaga hati orang.jadi,kalau kau tak suka hati kau disakitkan,nyah dari sini.
I'm MARRIED.


*kepada sesiapa yang follow, tinggalkan link dekat Chatbox. Mudah untuk aku beramah mesra bersama kamu. TERIMA KASIH*

THE ROCK ♥


Your photo here.


misi bantuan

nak derma darah
nak kasut VANS
nak sambung degree
nak title Ir.
nak kumpul duit
nak Mini Cooper

masih ada jalan keluar

BLOGGER.com
Facebook
Twitter
Tumblr

warisan artifak negara.

March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
***
***

tabung sekolah


hit counter
hit counter

Wednesday, February 9, 2011

disebabkan aku kesian tengok blog aku ni sepi tanpa update, aku TERPAKSA update satu entry.

tajuk : Zaman Dahulukala.

jangan risau, aku tak akan bukak cerita Sejarah Tingkatan 5, ataupun cerita bagaimana dinosaur pupus. cerita ni lagi best dari itu semua.

cerita pasal diri aku sendiri di zaman jahiliah. zaman prasejarah. zaman tok kaduk. zaman Pak Pandir whatever lah kan.

  • okey. nombor satu. cerita di zaman kelahiran aku. aku ni sebenarnye baby yang tak sedar diri yang tak reti nak keluar dari perut mak. ahaaaiii. seronok sangat bermastautin dalam perut mak sampai taknak keluar. kirenye aku ni baby overdue lah. sadis. oh, yang menambahkan perasa sadis dalam cerita ini ialah aku dilahirkan melalui kaedah pembedahan. yes. sebab tu aku degil oh okay. aku dah tau kenapa aku pemalas. T_____T
  • eheh. aku lahir mase bulan puasa. kesian mak aku kene menggantikan puasa hampir sebulan gara-gara memberanakkan aku ni. haha. mak, sorry. family planning itu penting, mak. ingat tu. wakakaka.
  • mase aku kecik-kecik, aku ni dah terpengaruh dengan ajaran Punk ye kawan-kawan. sebab rambut aku pun jenis terpacak tak payah susah-susah pakai gel, wax, whatever semua tu. memang rambut degil. abah aku cakap, kalau sikat letak minyak rambut segala bagai, tak sampai sekelip mata dah terpacak balik rambut. hebat tak? ye memang hebat.
gimik untuk sesi fotografi ini sahaja.
time ni je rambut comel sikat belah tepi.
hakikatnye, 32423 tong minyak digunakan untuk menguak rambut aku itu ke tepi.
  • aku rase mase aku kecik dulu, aku sesuai jadi pelakon lagak ngeri. stuntgirl. wakaka. sebab? okey, sebabnye dulu kalau naik kereta, aku kan duduk seat depan dengan mak aku. aku dengan berani matinye suke bukak pintu kereta. nasib baik aku ni bijak mase kecik sebab aku tak terjun keluar dari kereta. cube bayangkan kalau aku bodoh. dah kojol agaknye budak ni.
  • ok. yang ni lagi menarik. mase kecik aku jadi pencurik. kau ade? mesti kau takde. haha. begini ceritanya. pada satu hari, abah, mak, abang aku dan aku pergi ke sebuah pusat membeli-belah. mase ni adik-adik aku tak wujud lagi. so, kat shopping complex tu, aku dicampakkan ke dalam baby stroller a.k.a kereta sorong baby. well, baby pemalas. mane lah rajin nak jalan-jalan. so, mak aku lah yang kene menyorong stroller yang dinaiki oleh baby gemuk iaitu aku. lepastu, entah macam mane, aku pergi capai banyak gile stokin kat satu rak ni. lepas tu, ( aku nak mengaku yang aku ni baby bijak sebenarnye ) aku sorokkan stokin-stokin tu semua kat bahagian bawah stroller aku. orang lain memang tak perasan. lah, dah name pun mencuri kan. then bile dah habis shopping, then bayar, bile nak keluar, aku taktau lah macam mane boleh terkantoi pulak stokin-stokin yang tersorok kat stroller aku tu. so, terbantut la usaha mencuri stokin tu. tak berjaya. tapi aku kagum lah sebab kecik-kecik lagi aku dah jadi jahat. mencuri. korang mesti takde buat camtu. wakakaka.
pencuri dan kenderaannya.
RIP stroller. haha

  • untuk point-point yang seterusnya, aku nak mengaku yang zaman kanak-kanak aku memang keji dan dipenuhi titik hitam. baru aku perasan aku ni jahat sebenarnye. sobsobsob.
  • mase umur aku dalam 3-4 tahun, aku memang banyak sangat ikut ape yang abang aku buat. dulu mase arwah atuk aku datang tidur kat rumah aku, aku suke sangat selongkar beg baju arwah atuk aku. ( oh, kirenye cerita FUHHHH tu tiru konsep aku la, main selongkar-selongkar beg. ciss ) then aku excited sangat tengok ubat arwah atuk aku. lagi-lagi ubat yang kapsul. maybe sebab die cantik kowt, ade 2 tone kaler. haha. yang jahatnye, aku dengan abang aku ni bawak lari ubat atuk aku, then pergi kat belakang rumah, lepastu kitorang suke bukak kapsul tu. keluarkan ubat dalam tu. entah taktau ape motif. tapi kesian arwah atuk aku, cucu die duk main ubat-ubat die. tapi tak pernah kene marah pun. die siap treat kitorang coklat. huuu. ( tibe-tibe rase bersalah. AL-FATIHAH )
  • mase kecik jugak, aku dengan abang aku suke main kat belakang rumah. mase tu kat belakang rumah aku ade banyak floor tile yang tak gune. bende tu tersusun elok kat tepi dinding. so, kitorang suke alihkan tile-tile tu, carik TELUR CICAK. euw, gross gile kan? then untuk menambahkan episod ke-gross-an, bile dah jumpa telur cicak, kitorang akan pecahkan telur cicak tu. gross tak? ye, memang grossssssss. nak tambahkan lagi rase gross? okay, kitorang pecahkan telur cicak tu dengan cara memicitnye sahaja menggunakan tangan. i repeat, GUNA TANGAN! sumpah gross gile budak ni mase kecik. dah sebagai balasan hukum karma, aku memang geli dengan cicak bile dah besar ni. kalau nampak pun, konpem lari. mungkin pertubuhan cicak seluruh dunia dah blacklist nama aku sebagai pembunuh generasi mereka. sorry beb.
  • dekat rumah nenek aku pulak, mase tu ade bela ayam. then ayam tu suke bertelur kat dalam longkang. arwah atuk aku memang biar je ayam tu bertelur kat situ, lagipun nak biarkan telur tu menetas. datang cucu die yang 2 ekor yang berperangai setan gondol ni, tersangatlah bijak pergi alihkan telurtelur tu semua. ko taulah kan, manelah nak jadi anak ayam kalau dah telur tu diangkut ke sana ke mari. haiiiiii, bertuah punye cucu. kene jugak hambat dulu. arwah atuk aku ( yang belah mak aku ) memang garang. haha. padan muke aku. bijak sangat, siape suruh? agagaaggaga. ( AL-FATIHAH )
  • dulu mase aku kecik, aku ade pakai cincin emas ade huruf Z. diulangi, cincin emas okay! macam biaselah, aku ni BIJAK. mase mandi, aku mandi dalam besen. rumah takde bath tub. besen je termampu. haha. entah macam mane time aku mandi tu, aku pergi buang cincin tu kat dalam salur air. bijak kan aku? hahaha. pastu bile mak aku tanye, mane cincin? aku selambe badak je cakap " kat dalam tu " sambil konfidennye menundingkan jari ke arah saluran air. wakakakaa.
  • alamak asyik cerita pasal dark side je. okay nak cerita my bright side yang tak seberapa ni pulak lah. ha, abah cakap mase aku kecik dulu, aku suke cuci periuk, kuali dan seangkatan dengannya. motif? taktaulah. tapi dah besar ni pemalas nauzubillah. nak basuh sudu pun malas. haha. ok, aku dah tau motif. tu bermakna, aku suke membasuh periuk time kenduri. siape ade buat kenduri, ajak aku datang. aku memang suke cuci periuk. sumpah tak tipu.
  • dulu aku ade habit suka gigit kuku. then aku juge mempunyai habit suka main air liur. err, aku suke buat bubble gune air liur. euw. jijik sungguh aku ni. haha.
  • aku pandai membaca since 5 tahun. and mase aku tadika, aku selalu jadi mangsa jadi tukang cerita. cikgu akan suruh aku berdiri depan kelas, bagi aku satu buku cerita, then suruh baca kuat-kuat bagi budak-budak lain yang sengal tak reti membaca tu dengar. haha. ok, sebab tu aku memang suke buat presentation. aku dah diasuh sejak tadika. kau ade? wakakaka.
  • ok lah. last one. mase kecik dulu, aku memang tak ngam dengan si Zarith tu. aku tak suke die. taktau kenape. greatest rival kot. sebab aku hidup 3 tahun sebagai anak perempuan yang disayangi. then tibe-tibe die muncul. penyibuk kan? haha. tapi, mak aku ni pulak suke sangat lah beli gaun yang same patern. buat baju kurung yang same corak. nasib baik rambut tak same pesen. trademark rambut aku mase kecik dulu ala-ala China Doll. si Zarith lebih kepada style rambut lelaki. wakaka. tapi aku tak boleh terima hakikat berpakaian sedondon dengan minah ni. benci benci benci! boria! hahaha.
baju same. sob sob sob.
tak suke :'(

huwargh. dahla. penat. tu je cerita yang aku ingat. nanti aku cerita lagi. yang penting, aku memang gengster mase kecik dulu. pembunuh, pencuri, pencuci periuk, pelakon lagak ngeri, dan banyak lagi. kita berjumpa lagi di masa akan datang. BYE.




10:08 AM